Alperna

De senaste åren har KRIKs resa till Alperna bjudit på midjehögt puder, oändliga åk i strålande sol och en stor mängd italiensk glass. Även 2017 års resa gick till Monterosa med sina glesa lärkträd, glaciärskidåkning, smala korridorer och italiensk mat. Datum och mer info inför 2018 års resa kommer inom kort.

Nedan kan du läsa mer om resan som gick till Monterosa den 11-18 mars 2017.

Monterosa består av berg med högsta topp på 4 634 möh, 200 km pist, 2 300 fallhöjdsmeter och oändliga vidder off­pist. Resan kommer att bestå av riktigt bra skidåkning, gemenskap och andakter.

Kostnaden för veckan är 3 500 kr och då ingår liftkort och boende. Vi bor i Gressoney, den mest centrala av de tre dalar som skidorten består av varifrån man smidigt kan ta sig till alla delar av systemet. Transport till orten ordnar man själv, förslagsvis genom flyg och hyrbil tillsammans med några andra, antingen till Milano eller Turin. Vid behov kommer ledningsgruppen samordna detta, men man ansvarar själv för bokning av biljetter. I dagsläget kan man hitta flygbiljetter till Milano för ca 1 300 kr (KLM), priset kan dock variera beroende på utreseort och flygbolag. Sedan tillkommer mat, där var och en får avgöra sin egen budget. Man kan ta med sig konserver, laga mat tillsammans i lägenheterna, eller äta på restaurang. KRIKs mål är att erbjuda en prisvärd resa så att man själv får avgöra nivå för mat.

Vi hoppas på att även i år få ett stort dump lagom till att vi landar i Italien så att glaciären är nypreparerad. Vill man åka offpist så förutsätter vi att man har grundläggande kunskap om hur man beter sig i terräng med lavinrisk samt komplett lavinutrustning. Har du frågor kontakta ledningsgruppen på alperna@krik.se.