KRIK Alperna

De senaste åren har KRIKs Alperna-resa bjudit på midjehögt puder, oändliga åk i strålande sol och en stor mängd italiensk glass. Även årets resa går till MONTEROSA med sina glesa lärkträd, glaciärskidåkning, smala korridorer och italiensk mat.

Monterosa består av berg med högsta topp på 4 634 meter över havet, 200 kilometer pist, 2 300 fallhöjdsmeter och oändliga vidder off­pist. Resan kommer att bestå av riktigt bra skidåkning, gemenskap och andakter.

Kostnaden för veckan är 3 700 kr och då ingår liftkort och boende. Vi bor i Gressoney, den mest centrala av de tre dalar som skidorten består av varifrån man smidigt kan ta sig till alla delar av systemet. Transport till orten ordnar man själv, förslagsvis genom flyg och hyrbil tillsammans med några andra, antingen till Milano eller Turin. Vid behov kommer ledningsgruppen samordna detta, men man ansvarar själv för bokning av biljetter. Utöver det tillkommer kostnad för mat mat, där var och en får avgöra sin egen budget. Man kan ta med sig konserver, laga mat tillsammans i lägenheterna, eller äta på restaurang. KRIKs mål är att erbjuda en prisvärd resa så att man själv får avgöra nivå för mat.

Vill man åka offpist så förutsätter vi att man har grundläggande kunskap om hur man beter sig i lavinterräng samt komplett lavinutrustning (spade, sond och tranciver).

Har du frågor kontakta ledningsgruppen på alperna@krik.se.

Anmäl dig i formuläret nedan. Just nu är lägret fulltecknat, men du kan sätta upp dig på en reservlista så hör vi av oss om det dyker upp platser.