KRIKs akademi för ledarskap


Att vara ledare är en stor förmån och glädje samtidigt som det kan vara en stor utmaning, inte minst som ung ledare. Och hur ska jag dessutom hinna med att utveckla mig som ledare?

I KRIK brinner vi för ledarskap och vi vill hela tiden göra vårt bästa för att hjälpa nya ledare att utmanas och utvecklas. Därför presenterar vi nu, tillsammans med Solviks folkhögskola, en fantastisk möjlighet för dig som vill utvecklas som ledare genom en distanskurs på kvartsfart som startar i januari 2019. Vi välkomnar dig till en kurs där du får utvecklas genom både teori och praktik, där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter. Kursen vänder sig både till dig som redan står som ledare i något sammanhang och till dig som önskar att bli ledare. Du som söker bör vara minst 18 år.

Upplägget passar perfekt för dig som står i jobb eller skola och inte har möjlighet att flytta men ändå vill gå en ledarutbildning och vill investera i ditt personliga ledarskap. Vi kommer att kunna individualisera och delvis också anpassa innehåll och undervisning efter gruppens sammansättning. Med hjälp av erfarna och kunniga föreläsare kommer du att få en massa ny kunskap, inspiration och erfarenheter kring ledarskap.

Upplägg
Kursen inleds med en fysisk träff lördagen den 12 januari och avslutas med en fysisk träff en lördag i slutet av maj, totalt 19 veckor. I utgångspunkten är planen att träffarna hålls på Solviks folkhögskola utanför Skellefteå men annan plats kan bli aktuell när vi ser över kursdeltagarnas hemorter. Under terminens gång tar man del av webbaserad undervisning med efterföljande uppgifter och följdfrågor. Detta varvas med praktik i det sammanhang där man står som ledare.

Innehåll
Kursen kommer att innehålla tre huvudsakliga moment; Ledarskap, Bibel och Organisation. Mest fokus, ungefär 12 av 19 kursveckor, kommer att ligga på ledarskapsdelen.

 • Ledarskap i teori och praktik
  Att vara ledare. Du kommer att få lära dig flera olika typer av ledarskap och både utrustas och utmanas i att leda andra.Kommunikation. Få tips på hur du når ut med ditt budskap och fångar uppmärksamhet genom att använda kroppsspråk, röstläge och ord.
  Feedback. Lär dig hur du på ett konstruktivt sätt ger och tar emot feedback.

  ”Kristet” ledarskap. Det kristna ledarskapet skiljer sig på flera sätt mot ett vanligt ledarskap utanför kristna sammanhang. Hur och varför? Vi tittar på vad Bibeln säger om hur vi bäst leder och tjänar varandra.

  Eventplanering. Få kunskap och praktiska tips på hur du kan planera, genomföra och utvärdera både mindre och större events.

  Yttre press och inre stress. Om att som ledare utmanas av och utsättas för både press och stress.

  Från start till mål. Om hållbart ledarskap och att orka som ledare.

 • Bibel
  Andakt. Lär dig att hålla en andakt både generellt och specifikt i idrottsmiljöer.Bibelbruk. Hur ser dagens bibelbruk bland unga ut och hur kan vi inspirera till bibelläsning?

  Pray-play-say. Att dela sin tro med andra.

 • Organisation
  Vi kikar på organisations- och föreningskunskap som är bra att ha i rollen som ledare i olika sammanhang.

Kostnader
Undervisningen är gratis men du som kursdeltagare står för resor och uppehälle i samband med de två träffarna. Se gärna över möjlighet till bidrag för utbildningen från din församling.

Undervisande lärare
Mattias Ottestig, generalsekreterare i KRIK, kursansvarig
Olle Härdne, ledarutvecklingsansvarig i KRIK och lärare vid KRIK-linjen i Mullsjö
Olof Edsinger, generalsekreterare SEA, med inspelat ledarskapsmaterial från den tidigare distanskursen I Mästarens fotspår som gick vid Solviks fhsk
Åsa Björk, Kungsportskyrkan Huskvarna och ECSU (European Christian Sports Union)
Hans Jansson, Kungsportskyrkan Huskvarna
Ev ytterligare något namn som kommer att bidra med enstaka föredrag.

KRIKs akademi för ledarskap arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola. Kursen registreras hos CSN, vilket innebär att den kan ligga till grund för att få CSN-bidrag om man också läser andra kurser som tillsammans ger minst 50% studietakt.

Anmäl dig till distansutbildningen genom att fylla i formuläret nedan.

Fält markerade med * måste vara ifyllda