Tid, plats och annat viktigt!

KRIK ACTION – Sommarens höjdpunkt!

ACTION äger rum den 17-21 juni 2018 på Hjälmargården utanför Örebro. Tänk dig sommar, sol och bad på en fantastisk lägergård tillsammans med ungdomar från hela Sverige!

KRIK ACTION är ett läger för ungdomar och konfirmander från det år man fyller 15 år, där aktiviteter som fotboll, golf, tennis, dans, lekar, vandring och beachvolleyboll kombineras med undervisning och härlig gemenskap. Lägret är både för dig som tycker om att idrotta och också för dig som inte är aktiv idrottare. Vår målsättning är att ha en sådan bredd på aktiviteterna att du ska hitta något som passar just dig!

Varje aktivitet leds av duktiga instruktörer och ledare. Tillsammans med dem finns det stor möjlighet att få utvecklas inom aktiviteter du redan kan, eller att få testa på något du aldrig har gjort förut! På kvällarna samlas man för gudstjänster, gött häng i smågrupper, café och en gemenskap som slår det mesta.

Välkommen till ACTION!

Önskar ni referenser från några av tidigare deltagande församlingar – se ”Ledarinfo”.

Här kan ni se en kort film med ledartankar från sommarens läger.

Aktiviteter

Beachvolleyboll

Given sommaraktivitet, oavsett tidigare erfarenhet! Var ute i god tid med anmälan och ta chansen att få träna tillsammans med duktiga instruktörer.

Fotboll

Oavsett om du spelat fotboll hela livet eller är sugen på att för första gången prova så är det här aktiviteten för dig! Vi erbjuder träning i olika nivåer där du själv avgör hur hårt du vill satsa.

TriVolle/Spikeball

En ny och snabbt växande sport som påminner om beachvolleyboll men går snabbare och är enklare att lära sig! Man spelar två mot två på stranden, gräsmattan eller i idrottshallen. Intensivt och enormt roligt! Här kan du se när KRIK-kontoret visar upp ett par grymma bollar.

Dans

Musiken kommer vara uppskruvad på högsta volym, och ni kommer tillsammans lära er massor av nya moves och koreografier. Definitivt en bra chans att få en snabbkurs, passar både dig som är nybörjare eller van dansare!

Racketsport

Under denna aktivitet kommer vi testa på badminton och tennis. Top-spin, back-spin, drop och serve ska vi utveckla för att i slutändan vara kungar på centercourt! En fartfylld och kanonrolig aktivitet både för dig som spelat mycket tidigare och för dig som för första gången håller racket i handen. Ta gärna med eget rack om du har! Kostnad: 100 kronor.

KRIK-mix

Detta är ett spår som kommer erbjuda massor av roliga lekar och aktiviteter! I anslutning till Hjälmargården finns många möjligheter att tillsammans testa nya saker. Aktiviteten kommer att innehålla allt från Mästarnas mästare till att åka vattenskidor på Hjälmaren. Det blir garanterat en höjdare!

Träning & Hälsa

För dig som gillar träning. Här får du uppleva äkta idrottsglädje på träningspass ledda av duktiga instruktörer, och det blir både styrke-och konditionsträning i gymmet och på olika former av gruppträningspass. Du kommer garanterat ha träningsvärk efteråt! Här kan du se filmklipp från denna aktivitet från tidigare års läger.

Parkour

Kanske har du alltid längtat efter att våga testa den där bakåtvolten som ser så häftig ut? Då är parkour/cirkus det självklara valet för dig! En blandning av mängder av aktiviteter i olika svårighetsgrader.

Sportfoto

Följ med på olika aktiviteter varje dag och ta de bästa/konstigaste/roligaste och snyggaste bilderna! Här är aktiviteten för dig vill lära dig mer om hur man tar bra bilder. Egen kamera behövs, glöm inte laddaren!

Golf

Nu har du chansen att nöta utslag och puttar för att bli en mästare på golfbanan! Till din hjälp har du kunniga instruktörer som delar med sig av sina bästa tekniktips. En utmanande och rolig aktivitet! Kostnad: 200 kronor.

Äventyr

Räkna med några riktigt spännande dagar med flera olika sorters aktiviteter, det blir allt från klättring till fiske och övernattning. Ett perfekt spår för dig som gillar att vara utomhus!

Praktisk info

Tid: Lägret sträcker sig från söndag till torsdag den 17-21 juni 2018.
Plats: Hjälmargården, Vingåker, fem mil öster om Örebro. Boende i stugor och tält.
Målgrupp: Konfirmandgrupper, ungdomsgrupper och ungdomar i konfirmationsåldern eller äldre. Du som ledare får gärna höra av dig om det finns funderingar kring gruppen eller enskilda deltagare.
Aktiviteter: Vi kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, med förhoppning om att alla ska kunna hitta ett passande val. Se ovan.
Program: Se program här.
Kostnad: Medlemspris 1 850/2 250 kr för tält/stuga. 200 kr mer för den som inte är KRIK-medlem. I priset ingår all mat, boende, aktiviteter med instruktörer, program och transport under lägret. Ett par aktiviteter har en extrakostnad. Skulle du tvingas hoppa av har vi en avanmälningsavgift på 400 kronor.

ACTION 2018 arrangeras i samarbete med Bilda och Solviks Folkhögskola. omsk_logo_01

Program

Lägret startar på söndag eftermiddag med incheckning, middag och inkvartering från 16.00-18.00 och en första uppstartsgudstjänst kl 19.30. Måndag-onsdag är aktivitetsdagar och sedan avslutas lägret på torsdagen med en förmiddagsgudstjänst och lunch.

Dagsprogrammet:
08.00 Frukost
09.00 Morgongudstjänst
10.00 Avfärd till aktivitet
12.00 Lunch ute på aktiviteten
14.00-15.00 Tillbaka från aktivitet, dusch
15.30 Möjlighet till lokala samlingar/fritid
16.30 Middag
17.30 Aktiviteter ledda av TT (trivselteamet)
19.00 Kvällsgudstjänst (mässa firas onsdag kväll)
20.30 Smågrupper
21.00 Kvällsprogram, caféer, gemenskap mm
22.30 Mot sängen
23.00 Tyst!

Anmälan

Välkommen att göra en intresseanmälan för 2018 års läger redan nu! Det görs enkelt genom att skicka ett mail med era uppgifter till mattias.ottestig@krik.se.