Tid, plats och annat viktigt!

ACTION – Sommarens höjdpunkt!

ACTION äger rum den 16-20 juni 2019 på Hjälmargården utanför Örebro. Tänk dig sommar, sol och bad på en fantastisk lägergård tillsammans med ungdomar från hela Sverige!

ACTION är ett läger för ungdomar och konfirmander från året du fyller 15 år, där aktiviteter som fotboll, golf, tennis, dans, lekar, parkour och beachvolleyboll kombineras med undervisning och härlig gemenskap. Lägret är både för dig som tycker om att idrotta och också för dig som inte är aktiv idrottare. Vår målsättning är att ha en sådan bredd på aktiviteterna att du ska hitta något som passar just dig!

Varje aktivitet leds av duktiga instruktörer och ledare. Tillsammans med dem finns det stor möjlighet att få utvecklas inom aktiviteter du redan kan, eller att få testa på något du aldrig har gjort förut! På kvällarna samlas man för gudstjänster, gött häng i smågrupper, café och en gemenskap som slår det mesta.

Vill ni åka på ACTION 2019 med er församlings ungdoms/konfirmand/unga ledare grupp? 
Anmäl ert intresse till lägerchef Emmy Leander på action@krik.se eller 073-0911528.

Välkommen till ACTION 2019!

Aktiviteter

Beachvolleyboll & Spikeball

Given sommaraktivitet, oavsett tidigare erfarenhet! Var ute i god tid med anmälan och ta chansen att få träna tillsammans med duktiga instruktörer. Spikeball är en ny och snabbt växande sport som är enkel att lära sig. Man spelar två mot två på stranden eller gräsmattan. Intensivt och enormt roligt!

Fotboll

Oavsett om du spelat fotboll hela livet eller är sugen på att för första gången prova så är det här aktiviteten för dig! Vi erbjuder träning i olika nivåer där du själv avgör hur hårt du vill satsa.

KRIK-mix

Detta är ett spår som kommer erbjuda massor av roliga lekar och aktiviteter! I anslutning till Hjälmargården finns många möjligheter att tillsammans testa nya saker. Aktiviteten kommer att innehålla Mästarnas mästare och andra roliga utmaningar. Det blir garanterat en höjdare!

Träning & Hälsa

För dig som gillar träning. Här får du uppleva äkta idrottsglädje på träningspass ledda av duktiga instruktörer, och det blir både styrke-och konditionsträning i gymmet och på olika former av gruppträningspass. Du kommer garanterat ha träningsvärk efteråt! Här kan du se filmklipp från denna aktivitet från tidigare års läger.

Parkour

Kanske har du alltid längtat efter att våga testa den där bakåtvolten som ser så häftig ut? Då är parkour det självklara valet för dig! En blandning av mängder av aktiviteter i olika svårighetsgrader.

Golf

Nu har du chansen att nöta utslag och puttar för att bli en mästare på golfbanan! Till din hjälp har du kunniga instruktörer som delar med sig av sina bästa tekniktips. En utmanande och rolig aktivitet! Kostnad: 200 kronor.

Basket

Dribbla, försvara, passa, dunka. Basket är en intensiv och rolig sport som de flesta har testat – men på ACTION har du möjligheten att ta ett steg till och lära dig taktiska bitar, finslipa tekniken och ha riktigt grymma dagar på planen!
Kostnad: 100 kronor.

Skate

Lär dig lite nya häftiga tricks på brädan, eller börja med att hitta balansen och svängarna. Här är aktiviteten både för dig som är van skejtare och för dig som vill lära dig något nytt.
Om du har en egen skateboard, ta gärna med den + hjälm!

Dans

Musiken kommer vara uppskruvad på högsta volym, och ni kommer tillsammans lära er massor av nya moves och koreografier. Definitivt en bra chans att få en snabbkurs, passar både dig som är nybörjare eller van dansare!

Äventyr

Räkna med några riktigt spännande dagar med flera olika sorters aktiviteter, det blir allt från femkamp utomhus till kanot. Ett perfekt spår för dig som gillar att vara utomhus!

Praktisk info

Tid: Lägret sträcker sig från söndag till torsdag den 16-20 juni 2019.
Plats: Hjälmargården, Vingåker, fem mil öster om Örebro. Boende i stugor och tält.
Målgrupp: Konfirmandgrupper, ungdomsgrupper och ungdomar i konfirmationsåldern eller äldre. Du som ledare får gärna höra av dig om det finns funderingar kring gruppen eller enskilda deltagare.
Aktiviteter: Vi kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, med förhoppning om att alla ska kunna hitta ett passande val. Se ovan.
Program: Se program här.
Kostnad: Medlemspris 2 050/2 450 kr för tält/stuga. 200 kr mer för den som inte är KRIK-medlem. I priset ingår all mat, boende, aktiviteter med instruktörer, program och transport under lägret. Ett par aktiviteter har en extrakostnad. Skulle du tvingas hoppa av har vi en avanmälningsavgift på 400 kronor.

ACTION 2019 arrangeras i samarbete med Bilda och Solviks Folkhögskola. omsk_logo_01

Program

Lägret startar på söndag eftermiddag med incheckning, middag och inkvartering från 16.00-18.00 och en första uppstartsgudstjänst kl 19.30. Därefter blir det smågrupper och kvällsprogram med gött häng och olika aktiviteter.
Måndag-onsdag är aktivitetsdagar och sedan avslutas lägret på torsdagen med en förmiddagsgudstjänst och lunch.

Dagsprogrammet:
08.00 Frukost
09.00 Morgongudstjänst
10.00 Avfärd till aktivitet
12.00 Lunch ute på aktiviteten
14.00-15.00 Tillbaka från aktivitet, dusch
15.30 Möjlighet till lokala samlingar/fritid
16.30 Middag
17.30 Aktiviteter ledda av TT (trivselteamet)
19.00 Kvällsgudstjänst (mässa firas onsdag kväll)
20.30 Smågrupper
21.00 Kvällsprogram, caféer, gemenskap mm
22.30 Mot sängen
23.00 Tyst!

Anmälan

Anmälan är stängd.