Tid, plats och annat viktigt!

KRIK Basecamp ÅRE

Toppturer, bergsklättring, kajakpaddling och fjällöpning – allt i Åres fantastiska miljö och natur. Låter det lockande? Den 27 april-1 maj 2017 arrangeras KRIK Basecamp Åre för andra året i rad!

I år kan vi presentera flera nya aktiviteter och även ett nytt boende. Dagarna blir fartfyllda med många olika aktiviteter, och därefter blir det lugnare kvällar med middag, kvällsmöte och gemenskap. Under KRIK Basecamp Åre får du tid för avkoppling, chans att testa nya aktiviteter och möjlighet att träffa nya människor.

Oavsett tidigare erfarenheter finns garanterat något som passar dig. Mer information finns att läsa på varje aktivitet. Tillsammans med våra instruktörer finns det möjlighet för dig att utvecklas ytterligare inom aktiviteter du redan kan, eller testa på något du aldrig gjort förut! De tre heldagarna kan du antingen spendera genom att fokusera på en aktivitet eller testa något nytt varje dag.

Varmt välkommen till KRIK Basecamp Åre 2017!

Praktisk info

Datum: 27 april–1 maj 2017.

Plats: Västra Jämtlands fjällandskap, Åre.

För vem: För dig som är 20 år eller äldre.

Kostnad: Medlemspris 2 150 kronor. KRIK-medlemsskap är gratis för dig under 26, annars kostar det 100 kronor för ett år. Icke medlemmar betalar 2350 kronor. Kostnad för hyra tillkommer.

Transport: Det finns möjlighet till gemensam transport till Åre från vissa städer. Vill du samåka, fyll i det vid anmälan så ser vi över våra möjligheter att hjälpa till.

Boende och mat: Vi bor på Hållandsgården som ligger utanför Undersåker, där vi även äter frukost och middag.

Program

Torsdag
18.00: Start på lägret med registrering och inkvartering i Hållandsgården
19.00: Kvällsmat
21.30: Kvällsmöte
22.00: Samling i nästa dags grupper

Fredag–söndag
07.30-09.00: Frukost med lunchpaket
08.00: Hyra av utrustning första dagen
08.30-17.00: Aktivitet
17.00: Hyra av utrustning
17.00-18.30: Middag
19.00: Avfärd eller promenad mot Undersåker kyrka
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällscafé
22.00: Samling i nästa dags grupper

Måndag
08.30: Frukost
10.00-11.00: Avslutningsmöte
11.00: Grillning innan avresa

Kolla in!

Aktiviteter

Toppturer

Det här är aktiviteten både för dig som är ny eller har erfarenhet av toppturer på skidor. Vi har valt att dela in toppturerna i två nivåer där det finns möjlighet att hitta sin nivå. Den första dagen kommer det även att erbjudas en “prova på-tur” för dig som tidigare inte har gått på topptur. En bra möjlighet om du har åkt skidor, men inte har befunnit dig så mycket utanför pisten. Vilka turer man har möjlighet att välja mellan kommer att presenteras av instruktörerna under kvällen innan aktiviteten. Vi kommer att resa med bil från boendet till olika platser för toppturer, så har ni möjlighet att ta med bil är det ett plus.

Vi tycker att säkerheten är viktig när man är ute i fjällen. Därför måste alla deltagare ha spade, sond och transciever. Har du ingen egen lavinutrustning, kolla om din kompis eller granne har användbara prylar. Annars har vi ett bra samarbete med Åre Skidsport som hyr ut allt till turen. Lavinutrustning, men också randonnéutrustning eller splitboards. Det finns med andra ord ingen anledning till att inte följa med om du skulle sakna utrustning!

Topptur 0 (första dagen)

Det här är turen för dig som antingen är ny eller har lite erfarenhet med topptur och stighudar. Vi kommer att gå igenom vad som gäller när du är ute i fjällen på topptur för första gången. Vad du ska ha med dig och hur du planerar din topptur. Här är det möjligt för alla att känna sig välkomna och vi väljer en topp som passar gruppen.
Utrustning: Rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.
Nivå: Nybörjare
Förkunskaper: Inga
Pris: 0 kr – med egen utrustning

Topptur 1 (alla dagar)

Toppturer i västra Jämtland
Utrustning: Rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Att du har åkt lite utanför pistad nedfart tidigare.
Pris: 0 kr – med egen utrustning.

Topptur 2 (alla dagar)

Längre och brantare toppturer i västra Jämtland
Utrustning: rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjäm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.
Nivå: Fortsättning
Förkunskaper: Att du kan åka brantare offpist, och även har kunskaper om vad man gör vid en ev. Lavinolycka
Pris: 0 kr – med egen utrustning

Pris för hyra av utrustning:

Randonnépaket: (skidor, pjäxa, stav, stighudar) 1 dag 333kr, 2 dagar 585kr, 3 dagar 783kr
Endast randoskidor inklusive stighudar: 1 dag 288kr, 2 dagar 477kr, 3 dagar 630kr
Lavinpaket: 1 dag 216kr, 2 dagar 360kr, 3 dagar 504kr.

Endast stighudar är svårt att hyra. Det finns några stycken, men då de ska skäras till för skidorna är det svårt att få dem att passa om de inte är måttade, men i nödfall går det att lösa.

Klättring (alla dagar)

Klättring på klippor utomhus. Vi kommer att dela upp er i olika erfarenhetsgrupper där de som har klättrat mycket tidigare kommer utmanas och de som är nybörjare/vill testa på kommer ges chansen till att hitta sin nivå.
Utrustning: Kan lånas. Meddela gärna oss om du har egen utrustning eller inte i anmälningen.
Nivå: Alla nivåer
Förkunskaper: Inga
Pris: 0 kr – med egen utrustning. Vi återkommer med pris för hyra av utrustning.

Löpning (alla dagar)

Angående upplägget under dagarna kommer det att variera beronde på vad ni som är deltagare är intresserade av och även intensiteten bestämmer vi tillsammans. Som utgångspunkt kommer vi fokusera på löpning, och där finns det möjlighet för att kanske utmana sig själv i en ny uppförsbacke eller genom intervallträning. Samtidigt som omgivningarna kommer vara 5-stjärniga och svetten obefintlig.
Utrustning: Träningskläder och löparskor.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Vandring (fredag och lördag)

Vi kommer att vandra i mellersta delarna av jämtland där snön inte längre ligger djup utan det går bra att att ta sig fram till fots. Se fram emot en dagstur där det finns möjlighet att gå i ny terräng och där vi bunkrar upp med grillat till lunch.
Utrustning: Bra vandringsskor eller gympaskor som är någorlunda vattentäta.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Turåkning med längdskidor (alla dagar)

Det finns stora vidder att ta sig fram på i området kring Storulvån,Ullådalen och Vålådalen där vi kommer befinna oss. Här finns möjligheten att åka med på en platt skidtur i början av maj utanför spårad terräng. Nivån kommer att anpassas efter er som är med på aktiviteten och hur förhållandet ser ut under perioden.
Utrustning: Längdskidor/turskidor.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr – med egen utrustning. Annars finns det att hyra, kontakta oss.

Snowkite (fredag och lördag)

Det här är aktiviteten för dig som vill testa att snabbt åka fram över vidderna med en kite som hjälper dig att ta dig framåt. Vi erbjuder en två-dagarskurs, så ta chansen och testa. Priset för den här aktiviteten med guide är väldigt förmånligt, så passa på!

OBS: Notera att denna aktivitet är en kurs där man är med båda dagarna, det går inte att endast välja en av dem.

Utrustning: Skidor/snowboard och hjälm. Lättare att lära sig med skidor. Finns att hyra skidor och snowboard, ta kontakt med oss.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Viss vana av att ha åkt skidor eller snowboard tidigare.
Pris: 0 kr om du har egen snowkite. Annars 900 kronor för två dagar (maximalt antal platser är 22 stycken för de två dagarna).

Kajak (lördag och söndag) FULLT!

Att få paddla kajak i området kring Åre i maj är en naturupplevelse. Här får man vara nära naturen och uppleva hur det känns att ta sig fram i vattnet tillsammans med andra trevliga människor.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 300 kr/dag (maximalt antal platser är 15 per dag).

Bonus: Matlagning (lördag)

Vill du hellre njuta av Åres fantastiska miljö i lugn och ro är det här aktiviteten för dig! Här finns chansen äta den när den smakar som bäst- utomhus! Det bästa tillfället att lära känna nya människor och få ta det lite lugnt efter en intensiv första dag. 
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Bonus: Vattenfall (söndag)

Njut av härlig natur, laga mat tillsammans utomhus – och kolla dessutom in mäktiga vattenfall runt om i Åre! I området finns fem vattenfall som är värda ett besök. Vissa ligger mer lättillgängligt och andra kräver en liten anmarsch från vägen. Så passa på att bocka av alla vattenfallen som finns i området och gör dig själv till plugg/arbetsveckans stora snackis när du kommer tillbaka från Basecamp Åre. 

Nivå: Alla nivåer.

Utrustning: Den japanska principen kommer att tillämpas när vi snabbt springer in och ut från bilarna för att fotografera allt vi ser. Var bara observant på att vissa mastodont-vattenfall kräver en mindre gångtur och till det krävs ett par vattentåliga skor. Åre i slutet av april är inte Fuertuventura i mitten av augusti.

Pris: 0 kr.

Bonus: Rafting/Duckies (fredag)

En ny aktivitet som garanterat ger en riktigt häftig upplevelse i forsarna kring Åre! Turen innehåller både tekniska forspassager och branta fall, så du kan räkna med att bli både blöt och fylld av adrenalin. 

Duckies är en form av uppblåsbara kanoter och vilken som används beror på hur långt snö/ismältningen har kommit. På denna tur får ni testa att själva få köra ner raftingbåtarna längs en lättare forssträcka. Detta stärker teamkänslan då ni får turas om att vara guide och dirigera resten av gänget. Vi kör i Brattlandströmmen som består av tre forsar. Med på turen är en guide och har hand om säkerheten.

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 400 kronor.

Bonus: Ridning (söndag) FULLT!

Ta chansen att uppleva fjällmiljön från hästryggen! En härlig tur med islandshästar upp på Nordhallsfjället, som kommer gå både i skritt, tölt och galopp. Denna tur är både för den ridvane men även den lite mer våghalsiga nybörjaren – eftersom man kommer att röra sig ut i terrängen
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 700 kronor (maximalt antal platser är 12 per dag). Aktiviteten är fulltecknad!