Tid, plats och annat viktigt!

Anmälan är stängd

Den 15e april stängdes anmälan till KRIK Basecamp ÅRE 2019 på grund av att lägret är fullbokat sedan en tid tillbaka. Nu laddar vi för att göra Valborgshelgen 2019 till en grym upplevelse för de ca 150 personer som blir med på Basecamp!

Vid frågor, kontakta Ledningsgruppen
basecamp@krik.se

KRIK Basecamp Åre

I år över valborg är det äntligen dags för Basecamp Åre igen! För fjärde året i rad finns möjligheten att uppleva Åres fantastiska omgivningar från en hästrygg, framför snowkiten på fjället eller varför inte i full fart bakom ett gäng taggade Alaskan Huskies-hundar? Totalt erbjuder Basecamp Åre dig över tio olika aktiviteter att välja mellan, alltifrån toppturer och adrenalinfylld zipline till lugnare kajakpaddling och vandringar. Ingen förkunskap krävs då samtliga aktiviteter leds av kunniga instruktörer.

Ta chansen att prova något du aldrig testat förut, eller utvecklas ytterligare i aktiviteter du redan kan. Speciellt välkommen om du inte varit med på Basecamp Åre tidigare, du kommer garanterat få fem spännande och roliga dagar att minnas! Aktivitetsdagarna kan du antingen spendera med att fokusera på en aktivitet eller så kan du testa något nytt varje dag.

På Basecamp Åre möts människor från hela Sverige som vill ut i naturen och få både en utmaning och ett äventyr. Du får uppleva idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i en härlig kombination – och också möjlighet till gemenskap, vila och tid att lära känna nya människor.

På kvällarna har vi gemensamma samlingar i Undersåker kyrka där frågor kring livet och den kristna tron tas upp på ett relevant sätt.

Läs mer om programmet och de olika aktiviteterna nedan.

Varmt välkommen till Basecamp Åre 2019!

Praktisk info

Datum: 27 april-1 maj 2019.

Plats: Västra Jämtlands fjällandskap, Åre.

För vem: För dig som är mellan 20 år till 39 år, snittåldern har varit ca 28 år de tre år som Basecamp arrangerats.

Kostnad: 2 450 kronor. Eventuella kostnader för hyra, transport och aktiviteter tillkommer.

I och med anmälan till Basecamp Åre blir du medlem i KRIK. Att vara medlem i KRIK är helt gratis för dig under 26 år, för övriga kostar det 100 kronor per år.

Transport: Det finns möjlighet till gemensam transport till Åre från vissa städer. Vill du samåka eller kör till Basecamp med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna för samåkning! Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov av bilar för transport till och från de olika aktiviteterna.

Boende och mat: Vi bor på Hållandsgården som ligger utanför Undersåker, där vi även äter frukost och middag.

Kolla in recap från Basecamp 2018!

Aktiviteter

Topptur (alla dagar)

Både för dig som är ny eller har erfarenhet av toppturer. Vi kommer i år att välja toppar som ligger i området kring Storulvån, Åreskutan, Ottfjället, Skäckerfjällen och Bydalen. Nämnda områden bjuder på en stor variation i spannet mellan högalpin fjällterräng och inlandstoppar.

Nytt för i år: Fler topptursområden kommer att vara valbara. För dig som toppturat tidigare kommer vi i år att på plats bestämma grupper utifrån vilka toppar vi går på.

Utrustning: Randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Fjällskida eller snowboard/snöskor fungerar som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra utrustning genom Åre Skidsport (ange rabattkoden ”krik2019” för att få 10% rabatt).

Nivå:
– Topptur Intro, för dig som inte har provat på tidigare.
– Topptur Fortsättning, för dig med tidigare erfarenhet.

Pris: 0 kr – med egen utrustning.

Säkerheten är viktig i fjällen. Därför måste alla deltagare ha spade, sond och transciever.

Läs mer om toppturerna och uthyrningen här.

Klättring (alla dagar)

Njut av känslan att ta dig uppför bergsklipporna. Vi kommer att dela upp er i olika erfarenhetsgrupper där de som har klättrat mycket tidigare kommer utmanas och de som är nybörjare kommer ges chansen till att hitta sin nivå.

Utrustning: Kan lånas. Meddela gärna oss om du har egen utrustning i anmälan.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Inga.
Pris: 150 kr. (Maxantal är 17 personer per dag).

Snowkite (söndag och måndag)

Aktiviteten för dig som vill testa att snabbt åka fram över vidderna med en kite som hjälper dig att ta dig framåt. Vi erbjuder en två-dagarskurs, så ta chansen och testa. Priset för den här aktiviteten med guide är väldigt förmånligt, så passa på!

Utrustning: Skidor/snowboard och hjälm. Lättare att lära sig med skidor. Kite ingår i priset. Om du behöver hyra snowboard eller skidor finns det möjlighet genom Åre Skidsport (ange rabattkoden ”krik2019” för att få 10% rabatt).
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Viss vana av att ha åkt skidor eller snowboard tidigare.
Pris: 900 kronor för två dagar, exkl. utrustning. (Maxantal är 20 personer).

Vandring (alla dagar)

Vi kommer att vandra i mellersta delarna av Jämtland där snön inte längre ligger djup utan det går bra att att ta sig fram till fots. Se fram emot en dagstur och njut av att äta lunch ute i naturen.

Söndag: Lillådammen ca 7 km. Start vid Fråö gruva, en vandring där du belönas med vacker utsikt över Åreskutan, Kallsjön och Skäckerfjällen.
Måndag: Blanktjärnsrundan, ca 12 km. En av Vålådalens finaste vandringsleder med varierande natur, från myrar och urskog till branta rullstensåsar och den turkosa tjärnen som vandringens höjdpunkt.
Tisdag: Suljätten – ca 2,5 km (snabb stigning). Vandring uppför berget med en vacker utsikt uppe på toppen, där man ser fjällen och det vackra myrlandskapet.

Utrustning: Bra vandringsskor eller gympaskor som är någorlunda vattentäta.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Turåkning med längdskidor (alla dagar)

Det finns stora vidder att ta sig fram i områdena kring Storulvån, Ullådalen och Vålådalen där vi kommer befinna oss. Här finns möjligheten att åka med på en platt skidtur utanför spårad terräng. Nivån anpassas efter deltagarna och hur snöförhållandet ser ut under perioden.

Utrustning: Längdskidor/turskidor.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr – med egen utrustning. Möjlighet att hyra utrustning genom Åre Skidsport (ange rabattkod ”krik2019” för att få 10% rabatt).

Ridning (alla dagar)

Ta chansen att uppleva fjällmiljön från hästryggen! En härlig tur med islandshästar som kommer gå både i skritt, tölt och galopp. Under måndagen kommer turen att gå till Ristafallet. Söndagen och tisdagen kommer turen gå norrut längs med Inlandsälven.

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 800 kr/dag. (Maxantal är 10 personer per dag).

Löpning (alla dagar)

Femstjärniga omgivningar och upplägget varierar beroende på vad ni som är deltagare är intresserade av. Räkna med distanser från en mil och uppåt beroende på nivå.

Utrustning: Träningskläder, löparskor och ryggsäck som du kan springa med.
Nivå: Två olika beroende på tempo.
Pris: 0 kr.

Kajak (alla dagar)

Att få paddla kajak i området kring Åre i slutet av april är en naturupplevelse. Här får man vara nära naturen och uppleva hur det känns att ta sig fram i vattnet tillsammans med andra trevliga människor.

Nytt för i år: Två olika nivåindelningar. Under måndagen kommer vi att ha ett högre tempo i paddlingen jämfört med övriga två dagar.

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 350 kr/dag. (Maxantal är 13 personer per dag).

Zipline (måndag och tisdag)

Zipline Black är för den som är ute efter en riktig adrenalinkick! Här flyger man fram i hög fart och ibland 60 meter upp i luften. Det längsta spannet tar dig med på en 350 meter lång upplevelse!

Nivå: För dig som vågar testa högre höjder.
Pris: 695 kr. (Maxantal är 14 personer per dag).

Matlagning (tisdag)

Vill du njuta av Åres fantastiska miljö i lugn och ro är det här aktiviteten för dig! Här finns chansen äta den när den smakar som bäst- utomhus! Det bästa tillfället att lära känna nya människor och få ta det lite lugnt efter intensiva dagar.

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Mountainbike (alla dagar)

Mountainbike på Åres stigar, grus och asfalt. Fartfylld och kreativ cykling med duktiga instruktörer. Turen anpassas efter väderförhållanden.

Nivå: Alla nivåer.

Pris: 595 kr, inkl. hyrcykel. (Maxantal är 12 personer per dag).

Hundspann (söndag och måndag)

En hundspannstur på 2 timmar med Alaskan Huskies som går genom de stora fjällvidderna runt Åreskutan. Först hälsar ni på hundarna och sen får ni vara med och koppla på dem till det övriga spannet. De ivriga hundarna sätter snabbt iväg och ni får styra ekipaget och känna kraften bakom de hundarna som drar er framåt på snön. Paus för lunch mitt i.

Nivå: Alla nivåer.

Pris: 850 kr. (Maxantal är 12 personer per dag).

Snöskoter (tisdag)

Under fyra timmar kommer ni att få uppleva skoterkörning i området Ånn. Kring Ånn finns det oftast fortfarande snö vilket gör att det är möjligt att starta direkt från vägen och köra in i bland fjäll, skogar och myrar. Det finns möjlighet att vara 2 per skoter eller att köra en egen. Turen går i samarbete med Camp Åre.

Nivå: Alla nivåer. Krav är körkort B.

Pris:
1700 kr om du vill köra en skoter själv.
1045 kr om du vill dela skoter.

Anmälan

Platserna till de mest populära aktiviteterna har tidigare år tagit slut snabbt.

På grund av att KRIK implementerar ett nytt medlemssystem kommer anmälan ske lite annorlunda än tidigare år.

Innan du kan anmäla dig behöver du:
1) Vara medlem i KRIK. Bli det här!
2) Aktivera ditt KRIK-konto. Gör det här!
(obs! lösenordet du skapar i steg 2 behöver innehålla minst 8 tecken)

Anmälan är stängd sedan den 15e april,
(tidigare anmälningslänk)

Mer information och utförligare instruktioner kring anmälan finns här!