Tid, plats och annat viktigt!

KRIK Basecamp Åre

Succén är tillbaka – för tredje året i rad! Upplev Åres fantastiska omgivningar från hästryggen, framför snowkiten på fjället eller i klätterselen vid bergsklipporna. I vår erbjuder Basecamp Åre dig över tio olika aktiviteter att välja mellan, alltifrån toppturer och adrenalinfylld zipline till lugnare kajakpaddling och vandringar. Ingen förkunskap krävs då samtliga aktiviteter leds av kunniga instruktörer. Ta chansen att prova något du aldrig testat förut, eller utvecklas ytterligare i aktiviteter du redan kan.

På Basecamp Åre möts människor från hela Sverige som vill ut i naturen och få både en utmaning och ett äventyr. Du får uppleva idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i en härlig kombination – och också möjlighet till gemenskap, vila och tid att lära känna nya människor.

På kvällarna har vi gemensamma samlingar i Undersåker kyrka där frågor kring livet och tron tas upp och diskuteras. Läs mer om programmet och de olika aktiviteterna nedan.

Varmt välkommen till Basecamp Åre 2019!

Praktisk info

Datum: 27 april-1 maj 2019.

Plats: Västra Jämtlands fjällandskap, Åre.

För vem: För dig som är mellan 20 år till 39 år.

Kostnad: 2 500 kronor. Eventuella kostnader för hyra och aktiviteter tillkommer.

För att vara med på lägret behöver du vara medlem i KRIK. Det blir du enkelt här där du också kan läsa om vad medlemskapet innebär. Att vara medlem i KRIK är helt gratis för dig under 26 år, annars kostar det 100 kronor per år.

Transport: Det finns möjlighet till gemensam transport till Åre från vissa städer. Vill du samåka, fyll i det vid anmälan så ser vi över våra möjligheter att hjälpa till.

Boende och mat: Vi bor på Hållandsgården som ligger utanför Undersåker, där vi även äter frukost och middag.

Program

Programmet är preliminärt
Onsdag
18.00: Start på lägret med registrering och inkvartering i Hållandsgården
19.00: Kvällsmat
20.30: Quiz
21.30: Kvällsmöte
22.00: Samling i nästa dags grupper

Torsdag–Lördag
07.20-07.30: Morgonandakt
07.30-09.00: Frukost med lunchpaket
08.00: Hyra av utrustning första dagen
08.30-17.00: Aktivitet
17.00: Hyra av utrustning
16.30-18.00: Middag
19.00: Avfärd eller promenad mot Undersåker kyrka
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällscafé
22.00: Samling i nästa dags grupper

Söndag
08.30: Frukost
10.00-11.00: Avslutningsmöte

Kolla in!

Aktiviteter

Topptur (alla dagar)

Både för dig som är ny eller har erfarenhet av toppturer. Vi kommer i år att välja toppar som ligger i området kring Storulvån, Åreskutan, Ottfjället, Skäckerfjällen och Bydalen. Nämnda områden bjuder på en stor variation i spannet mellan högalpin fjällterräng och inlandstoppar. 

Nytt för i år: Vi kommer ha Topptur 0 – för dig som inte har provat på tidigare – alla tre dagar. Fler topptursområden kommer att vara valbara.

Utrustning: Randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Fjällskida eller snowboard/snöskor finns som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra på plats. OBS! Hyrutrustning för torsdagen är fullbokat. För fredag och lördag går det fortfarande bra att hyra randonnépaket och splitboards.
Nivå: 1-2 är för dig med tidigare erfarenhet. Topptur 0 för dig som vill testa på.
Pris: 0 kr.
Säkerheten är viktig i fjällen. Därför måste alla deltagare ha spade, sond och transciever.

Läs mer om toppturerna och uthyrningspriser här.

Klättring (alla dagar)

Njut av känslan att ta dig uppför bergsklipporna. Vi kommer att dela upp er i olika erfarenhetsgrupper där de som har klättrat mycket tidigare kommer utmanas och de som är nybörjare kommer ges chansen till att hitta sin nivå.
Utrustning: Kan lånas. Meddela gärna oss om du har egen utrustning i anmälan.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Inga.
Pris: 150 kr. Vi återkommer med pris för hyra av utrustning.

Snowkite (torsdag och fredag)

Aktiviteten för dig som vill testa att snabbt åka fram över vidderna med en kite som hjälper dig att ta dig framåt. Vi erbjuder en två-dagarskurs, så ta chansen och testa. Priset för den här aktiviteten med guide är väldigt förmånligt, så passa på!

Utrustning: Skidor/snowboard och hjälm. Lättare att lära sig med skidor.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Viss vana av att ha åkt skidor eller snowboard tidigare.
Pris: 0 kr om du har egen snowkite. Annars 900 kronor för två dagar. (Maxantal är 22 stycken).

Vandring (alla dagar)

Vi kommer att vandra i mellersta delarna av Jämtland där snön inte längre ligger djup utan det går bra att att ta sig fram till fots. Se fram emot en dagstur där det finns möjlighet att gå i ny terräng och njut av att äta lunch ute i naturen.

Utrustning: Bra vandringsskor eller gympaskor som är någorlunda vattentäta.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Turåkning med längdskidor (alla dagar)

Det finns stora vidder att ta sig fram på i området kring Storulvån, Ullådalen och Vålådalen där vi kommer befinna oss. Här finns möjligheten att åka med på en platt skidtur utanför spårad terräng. Nivån anpassas efter deltagarna och hur förhållandet ser ut under perioden.
Utrustning: Längdskidor/turskidor.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr – med egen utrustning. Annars finns det att hyra.

Ridning (alla dagar)

Ta chansen att uppleva fjällmiljön från hästryggen! En härlig tur med islandshästar upp på Nordhallsfjället, som kommer gå både i skritt, tölt och galopp. Denna tur är både för den ridvane men även den lite mer våghalsiga nybörjaren då man kommer att röra sig ut i terrängen

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 800 kr/dag. (Maxantal är elva per dag).

Löpning (alla dagar)

Femstjärniga omgivningar och upplägget varierar beroende på vad ni som är deltagare är intresserade av. Det finns möjlighet att utmana sig själv i en uppförsbacke eller genom intervallträning. Räkna med distanser från en mil och uppåt beroende på nivå.

Nytt för i år: Vi kommer ha två olika nivåer beroende på tidigare löperfarenhet.
Utrustning: Träningskläder och löparskor.
Nivå: Två olika beroende på löperfarenhet.
Pris: 0 kr.

Kajak (alla dagar)

Att få paddla kajak i området kring Åre i maj är en naturupplevelse. Här får man vara nära naturen och uppleva hur det känns att ta sig fram i vattnet tillsammans med andra trevliga människor. 

Nytt för i år: Aktiviteten anordnas tillsammans med Äventyrligt.

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 350 kr/dag. (Maxantal är 15 per dag).

Zipline (lördag)

Ny aktivitet! Zipline Black är för den som är ute efter en riktig adrenalinkick! Här flyger man fram i hög fart och ibland 60 meter upp i luften. Det längsta spannet tar dig med på en 350 meter lång upplevelse!
Nivå: För dig som vågar testa högre höjder.
Pris: 680 kr.

Rafting (lördag) FULLT!

En aktivitet som garanterat ger en häftig upplevelse i forsarna kring Bydalen! Turen innehåller både tekniska forspassager och branta fall, så du kan räkna med att bli både blöt och fylld av adrenalin.  Med i varje raftingbåt är en guide som har hand om säkerheten. 

Nytt för i år: I år kommer vi att vara kring Bydalen, vilket innebär varmare temperaturer, längre forsar och mer tid på vattnet.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 550 kronor.
Utrustning: Ta med dig underställ med tjockare sockar och skor som tål vatten.
Aktiviteten är fulltecknad.

Matlagning (lördag)

Vill du hellre njuta av Åres fantastiska miljö i lugn och ro är det här aktiviteten för dig! Här finns chansen äta den när den smakar som bäst- utomhus! Det bästa tillfället att lära känna nya människor och få ta det lite lugnt efter en intensiv första dag. 
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Anmälan