Tid, plats och annat viktigt!

EXPLORE 2019

BREAKING NEWS! Nyårshelgen 18/19 kommer EXPLORE att se dagens ljus för första gången. Lägret är för dig från 15 år och uppåt och är det perfekta sättet att fira in det nya året på. Varmt välkommen till en storslagen nyårsfest i Falun den 30 december 2018 – 2 januari 2019!

Vad händer på lägret?
EXPLORE 2019 kommer att erbjuda mängder av olika aktiviteter med duktiga instruktörer, en festlig nyårsmiddag, gemenskap och kvällsmöten. Räkna med dagar fyllda av idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i Falun! Tack vare Lugnetområdet, som ligger alldeles intill Lugnetkyrkan, kommer du att kunna välja mellan aktiviteter som alpin skidåkning (Romme Alpin), KRIK on ice, längdskidor, fotboll, innebandy, volleyboll, basket, KRIK-mix, bad och mycket mer!

Under kvällarna på lägret har vi middag, kvällsmöten och kvällscaféer i Lugnetkyrkan där gemenskapen fortsätter. Nyårsafton blir naturligtvis också en storslagen fest där du tillsammans med hundratals andra ungdomar får fira in det nya året.

Temat för lägret är Explore your life, discover Christ. Under samlingarna och gudstjänsterna kommer vi bena i frågor om livet både i stort och smått, och om den som gett oss livet: Jesus Kristus. Oavsett om du tror på Gud eller aldrig funderat på vem den filuren kan vara så kommer lägret passa just dig.

Kolla in programmet och alla valbara aktiviteter här nedan. Så dra med dig kompisarna, hela din ungdomsgrupp eller åk själv på tidernas nyårsfest!

KOLLA IN!

Praktisk info

Vad är EXPLORE? Ett nyårsläger i Falun den 30 december 2018 – 2 januari 2019 för dig som är 15 år och uppåt.
Plats: Lugnet, Falun. Vi kommer att ha möten i Lugnetkyrkan och aktiviteter runt om i Lugnetområdet samt erbjuda utförsåkning i Romme.
Ålder: 15-20 år (födda 2004 och tidigare).
Transport: Buss går från Göteborg och plockar upp deltagare längs vägen. När du kryssar i buss i anmälningsformuläret så ser du alla olika orter som är möjliga stopp. Hör av dig om du önskar ett stopp längs vägen som inte står utskrivet.
Boende: Vi sover på golv i Lugnetkyrkan och i gymnasieskolan precis bredvid kyrkan. Tag med madrass och sovsäck.
Kostnad: 1590 kronor. Din anmälan i formuläret ses som bindande. Avbokning mot läkarintyg, i annat fall en avanmälningsavgift på 400 kronor. Sista anmälningsdag är den 16 december.
Frågor: explore@krik.se

EXPLORE arrangeras i samarbete med Lugnetkyrkan och Åredalens folkhögskola.

Aktivitetsinfo

EXPLORE har tre aktivitetsdagar och när du anmäler dig väljer du samma aktivitet de två första dagarna och en ny eller samma aktivitet sista dagen. Du har alltså chansen att testa på två helt olika aktiviteter under lägret! I listan nedan finns alla aktiviteter som du kan välja under hela lägret. Observera att alpint bara är valbart de första två dagarna och att äventyrsbad endast är valbart sista dagen. Resterande aktiviteter går att ha alla dagar. Spana in listan och välj bland alla roliga aktiviteter!

Aktiviteter

Alpint

Ta chansen att upptäcka de härliga backarna i Romme! Självklart kan du välja mellan flera olika åkstilar och nivåer, allt från skidor i pisten till snowboard i parken. Här kan du läsa mer om åknivåerna.

För liftkort och eventuell hyra av utrustning tillkommer en extra kostnad:
Liftkort 2 dagar: 7-17 år, 450 kr. Från 18 år, 600 kr.
Skidpaket 2 dagar: 7-17 år, 355 kr. Från 18 år, 450 kr.
Snowboardpaket 2 dagar: 7-17 år, 450 kr. Från 18 år, 505 kr.

OBS! Alpint är endast valbart de två första aktivitetsdagarna!

Längdskidor

På Lugnet finns längdspår i högsta internationella klass. Varför inte testa formen i samma spår som Johan Olsson körde hem VM-guldet 2015? Här finns grymma förutsättningar både för nybörjaren och den mer rutinerade skidåkaren.
För hyra av skidutrustning tillkommer en extra kostnad på 225 kr/dag.

KRIK on ice

KRIK on ice kommer erbjuda det mesta som går att göra på is och ett par skridskor. Glid runt på isen med nyslipade skridskor och en hockeyklubba i händerna, eller lek med bollar och annat skoj. Perfekt både för dig som föddes med skridskor på fötterna och du som kanske aldrig har stått på några.

OBS! KRIK on ice är endast valbart den sista aktivitetsdagen!

Fotboll

Vad går upp emot inomhusfotboll? Bjud på dina bästa dribblingar och spela in det nya året i bästa sambastil! Passar både dig som spelat fotboll hela livet och du som vill testa på.

Innebandy

Dragskott, passningar och läckra tunnlar. Innebandy är en klassisk sport som givetvis går att välja på EXPLORE! Så damma av klubban och häng på. Garanterad glädje!

Volleyboll

Ta chansen att få träna volleyboll tillsammans med duktiga instruktörer! Finslipa alltifrån fingerslag och mottag till servar. Vi erbjuder träning i olika nivåer där du själv avgör hur hårt du vill satsa.

Träning och hälsa

För dig som gillar träning! Här får du uppleva äkta idrottsglädje på träningspass ledda av duktiga instruktörer, och det blir både styrke-och konditionsträning i gymmet och på olika former av gruppträningspass. Du kommer garanterat ha träningsvärk efteråt!

OBS! Väljer du denna aktivitet de två första dagarna tilkommer en avgift på 100 kr. 

Väljer du denna aktivitet till den sista dagen tillkommer en avgift på 50 kr. 

Dans

Musiken på högsta volym, och ni kommer tillsammans lära er massor av nya moves. Definitivt en bra chans att få en snabbkurs, passar både dig som är nybörjare eller van dansare!

KRIK-mix

Här är aktiviteten för dig som vill testa alla möjliga sorters lekar och tävlingar. Allt från stafetter och bollspel till prestigefyllda Mästarnas Mästare.

Äventyrsbad

Sista dagen ges möjlighet för alla som vill att spendera en dag på Aqua Nova Äventyrsbad som bara ligger några mil bort från Lugnetområdet. Varför inte toppa EXPLORE 2019 på ett av Sveriges häftigaste upplevelsebad? I omklädningsrummet behöver du hänglås till skåpet. Ta med ett eget eller köp på plats.

För denna aktivitet tillkommer en kostnad på 100 kronor/person.
OBS! Denna aktivitet är endast valbar sista dagen!

Anmälan

Anmälan till EXPLORE är stängd. Vill du haka på, hör av dig till explore@krik.se så ser vi om det går att lösa.

Program

Preliminärt program:

Söndag 30/12
16.00:
Incheckning + middag
18.00: TT-aktiviteter (Aktiviteter med lägrets TrivselTeam)
19.30: Gudstjänst
21.00: Smågrupper
21.30: Kvällscafé
22.30: God natt

Måndag 31/12
07.30:
Väckning
08.00: Frukost
09.00: Morgonandakt
09.30: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
14.30: Chillidill med TT
16.00: TT-aktiviteter
18.00: Festmiddag
20.00: Gudstjänst
21.30: Smågrupper
22.00: Fest!
23.30: Skål och tomtebloss
00.00: Gott nytt år!
01.00: God natt

Tisdag 1/1
08.00:
Väckning
08.30: Frukost
09.30: Morgonandakt
10.00: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
14.30: Chillidill med TT
16.00: Seminarium
17.00: Middag
18.00: TT-aktiviteter
19.30: Gudstjänst
21.00: Smågrupper
21.30: Kvällscafé
22.30: God natt

Onsdag 2/1
07.00:
Väckning + packning
08.00: Frukost + packning
09.00: Morgonandakt
09.30: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
15.00: Hemresa

Vill du vara med som ledare?

Om du är intresserad av att vara med på EXPLORE som ledare får du gärna fylla i formuläret nedan så kommer vi ta kontakt med dig. Du behöver vara född 1998 eller tidigare.

Det behövs frivilliga ledare som kan hjälpa till med många olika arbetsuppgifter, allt ifrån att instruera ungdomar i Snowboardtricks till att finhacka sallad inför middagen. Som ledare på EXPLORE har du en viktig uppgift och är med och bidrar till ett fantastiskt läger.

OBS! Du är inte automatiskt med som ledare på EXPLORE efter att ha fyllt i formuläret.