Tid, plats och annat viktigt!

KRIK MTB Transtrand

Än har vi inte klart med ledare eller datum för 2019 års MTB Transtrand. Information kommer så snart vi vet mer. Här nedan är information från fjolårets läger som lockade 30 deltagare.

I höst är MTB Transtrand tillbaka! Den 20-23 september bär det av mot Dalarna för att uppleva skog och fjäll till cykel, eller varför inte på löparskorna? Välj mellan lugna skogsturer och njut av den vackra naturen eller testa på mer adrenalinfylld downhill. Lägret är till för alla, oavsett tidigare erfarenhet och passar både nybörjaren och den mer erfarne cyklisten. Missa heller inte möjligheten till fjällöpning i fantastisk natur runt Transtrand och Sälen med duktiga instruktörer.

I vackra Rörbäcksnäs med Sveriges kanske bästa stigcykling finns alltifrån lätta, snabba grusvägar och stigar till mer tekniskt utmanande MTB-partier. Njut av skogarna eller av vyerna uppe på fjällen i och runt Sälen.

Boendet är på Credos Fjällgård i Transtrand och utöver cyklingen erbjuds där en härlig gemenskap med bastu, andakter och lovsång. Lägret har begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller.

Program

Schemat är preliminärt
Torsdag

16.00-19.30: Incheckning
18.00-19.30: Middag
19.30-20.30: Kvällsmöte
20.30-22.00: Efterhäng
22.00: Samling i nästa dags grupper

Fredag–lördag
07.30-09.00: Frukost
09.00-16.00: Aktivitet
18.00-19.30: Middag
19.30-20.30: Kvällsmöte
20.30-22.00 Efterhäng
22.00: Samling i nästa dags grupper

Söndag
07.30-09.00: Frukost
09.00-14.00: Aktivitet
15.00-16.00: Korvgrillning
16.00: Hemfärd

Praktisk info

Datum: 20-23 september 2018.
Plats: Transtrand, utanför Sälen.
För vem: För dig som är 20 år eller äldre, både erfaren och oerfaren MTB-cyklist.
Kostnad: 1 700 kronor för KRIK-medlemmar. KRIK-medlemsskap är gratis för dig under 26, annars kostar det 100 kronor per år. Du kan enkelt bli medlem här. Eventuella kostnader för hyra tillkommer. Din anmälan ses som bindande. Avbokning mot läkarintyg, i annat fall får du inte tillbaka anmälningsavgiften på 500 kronor.
Transport: Bilar/minibussar, var och en ansvarar för sin egen transport.
Boende och mat: Credo Fjällgård med helpension (frukost, lunchpaket, middag och kvällsfika).
Anmälan: Anmälan är stängd. Du kan fortfarande höra av dig till info@krik.se så ser vi om det går att lösa ytterligare plats.
KRIK MTB Transtrand arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.
omsk_logo_01

Aktiviteter

Downhill

Downhill är en fartfylld gren som går ut på att åka nerför backarna. Då det finns leder av flera olika svårighetsgrader lämpar sig denna aktiviteten för såväl den mest erfarne cyklisten som för nybörjaren. Backarna nås med hjälp av sittlift och därför krävs liftkort för denna aktiviteten.

Utrustning: Heldämpad downhillcykel, skydd och hjälm, liftkort
Kostnad: Hyra cykel + komplett paket med skydd och hjälm: Cirka 800 kronor/dag
Liftkort: Cirka 260 kronor/dag
Preliminära priser.

Läs mer om downhill här.

Cross country

I Rörbäcksnäs och Sälen erbjuds fantastisk cross country-cykling för alla, oavsett tidigare erfarenhet. Här finns många mils leder bestående av både lätta, snabba grusvägar och stigar samt mer tekniskt utmanande MTB-partier. Njut av den lugna skogen eller av vyerna uppe på fjället, det finns något för alla!

Utrustning: MTB/Cykelcross, hjälm.
Kostnad: Hyra MTB: Cirka 350-400 SEK/dag
Preliminära priser.

Mer info om lederna här och här

Löpning

Fjällöpning är som bäst på sensommaren och början av hösten och runt knuten till boendet finns många fina rundor att utforska uppe på fjället. Ta chansen att njuta av löpning i fantastisk natur och härliga omgivningar runt Transtrand och Sälen.

Övriga aktiviteter

Känner du att du vill styra upp något själv så går det givetvis utmärkt. Varför inte sticka ut på en vandring eller om du har egen cykel kan du utforska området kring Fjällgården. Då Vasaloppsstarten ligger inom cykelavstånd finns det möjlighet att cykla i fäders spår. Möjligheterna är som ni förstår oändliga och det är bara fantasin som sätter stopp.

Anmälan

Anmälan är stängd. Du kan fortfarande höra av dig till info@krik.se så ser vi om det går att lösa ytterligare plats.

Fält markerade med * måste vara ifyllda