Tid, plats och annat viktigt!

KRIK MTB Transtrand

2017 är året då MTB Transtrand gör debut i KRIK! Den 14-17 september bär det av mot Dalarna för att uppleva skog och fjäll till cykel. Välj mellan lugna skogsturer och njut av den vackra naturen eller testa på mer fartfylld stigcykling och downhill. Lägret är till för alla, oavsett tidigare erfarenhet av MTB och passar både dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren cyklist. Det finns också möjlighet till fjällöpning i fantastisk natur runt Transtrand och Sälen.

I vackra Rörbäcksnäs med Sveriges kanske bästa stigcykling finns alltifrån lätta, snabba grusvägar och stigar till mer tekniskt utmanande MTB-partier. Njut av skogen eller av vyerna uppe på fjället, det finns något för alla!

Boendet är på Credos Fjällgård i Transtrand och utöver cyklingen erbjuds där en härlig gemenskap med andakter, lovsång och annat gött. Lägret kommer att arrangeras tillsammans med KRIK Norge och hälften av platserna är därför reserverade till dem.

Program

Torsdag
16.00-19.30: Incheckning
18.00-19.30: Middag
19.30-20.30: Kvällsmöte
20.30-22.00: Efterhäng
22.00: Samling i nästa dags grupper

Fredag–lördag
07.30-09.00: Frukost
09.00-16.00: Aktivitet
18.00-19.30: Middag
19.30-20.30: Kvällsmöte
20.30-22.00 Efterhäng
22.00: Samling i nästa dags grupper

Söndag
07.30-09.00: Frukost
09.00-14.00: Aktivitet
15.00-16.00: Korvgrillning
16.00: Hemfärd

Praktisk info

Datum: 14-17 september 2017.
Plats: Transtrand, utanför Sälen.
För vem: För dig som är 20 år eller äldre, både erfaren och oerfaren MTB-cyklist.
Kostnad: Medlemspris 1 650 kronor. KRIK-medlemsskap är gratis för dig under 26, annars kostar det 100 kronor för ett år. Icke medlemmar betalar 1 850 kronor. Kostnad för hyra tillkommer.
Transport: Bilar/minibussar, var och en ansvarar för sin egen transport.
Boende och mat: Credo Fjällgård med helpension (frukost, lunchpaket, middag och kvällsfika).
KRIK MTB Transtrand arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.
omsk_logo_01

Aktiviteter

Downhill i Lindvallen

Downhill är en adrenalinfylld gren av MTB som går ut på att åka nerför backarna. Lederna i Lindvallen är uppbyggda stigar konstruerade för att möjliggöra en fartfylld upplevelse. Då det finns leder av flera olika svårighetsgrader lämpar sig denna aktiviteten för såväl den mest erfarne cyklisten som för nybörjaren. Backarna nås med hjälp av sittlift och därför krävs liftkort för denna aktiviteten.

Utrustning: Heldämpad downhillcykel, skydd och hjälm, liftkort
Kostnad: Hyra cykel + komplett paket med skydd och hjälm: 785 SEK/dag
Liftkort: 260 SEK/dag
Preliminära priser.

Läs mer om downhill här. Du kan också se en film från backarna här.

MTB i Rörbäcksnäs

“Stigarna i Rörbäcksnäs omnämns ofta som Sveriges bästa singletracks.” – Biking Dalarna

I Rörbäcksnäs erbjuds fantastisk cross country-cykling för alla, oavsett tidigare erfarenhet av MTB. Här finns totalt 123 km leder bestående av både lätta, snabba grusvägar och stigar samt mer tekniskt utmanande MTB-partier. Njut av den lugna skogen eller av vyerna uppe på fjället, det finns något för alla!

Utrustning: MTB/Cykelcross, hjälm
Kostnad: Hyra MTB: 350-400 SEK/dag
Preliminära priser.

Mer info om lederna här och här

MTB i Sälen

Runt omkring Sälen når man fina MTB-leder. Välj mellan en lång lättcyklad runda på grusväg i fin natur eller en tuffare stigcykling i fjällmiljö.

Utrustning: MTB/Cykelcross, hjälm.
Kostnad: Hyra MTB: 350-400 SEK/dag

Mer info här.

Löpning

Fjällöpning är som bäst på sensommaren och början av hösten och runt knuten till boendet finns många fina rundor att utforska uppe på fjället. Ta chansen att njuta av löpning i fantastisk natur och härliga omgivningar runt Transtrand och Sälen.

Övriga aktiviteter

Känner du att du vill styra upp något själv så går det givetvis utmärkt. Varför inte sticka ut på en vandring eller om du har egen cykel kan du utforska området kring Fjällgården. Då Vasaloppsstarten ligger inom cykelavstånd finns det möjlighet att cykla i fäders spår. Möjligheterna är som ni förstår oändliga och det är bara fantasin som sätter stopp.

Anmälan

Anmälan är stängd.