Tid, plats och annat viktigt!

SNOW CAMP 2018

Under påskhelgen, 29 mars-2 april, arrangeras SNOW CAMP – Åre(t)s roligaste vinterläger! Vi erbjuder dig som vanligt duktiga instruktörer i och utanför backen, chans att lära känna många nya vänner, kvällsmöten med lovsång och mäktiga dagsfilmer! Det här vill du inte missa!

Vad händer på lägret?
Lägret innehåller fyra olika tre-dagars aktiviteter att välja mellan – åkning i backen, KRIK-Mix, längdskidåkning och sportfoto. Du kan välja mellan pist, offpist, eller parkåkning i flera olika nivåer. I åkgruppen träffar du många nya vänner som är på samma nivå som dig själv. Under förmiddagen åker ni med en instruktör som hjälper er att hitta i Åre och delar med sig av sina bästa tips på vad du kan förbättra i din åkning. Oavsett om du är nybörjare eller åkt hela livet så är målet att du ska utvecklas och få några av dina roligaste skiddagar någonsin! Efter gemensam lunch är det fri åkning innan vi gemensamt tar oss tillbaka och äter middag, hänger med TT-gänget och har kvällsmöten.

För dig som fyllt 19 så erbjuder vi det grymma 19+ spåret! Det är ett läger i lägret under SNOW CAMP där du får lära känna andra deltagare i din egen ålder och erbjuds djupare undervisning.

Måndagen på lägret kallar vi för ”Plusmenyn”, en aktivitetsdag med flera aktiviteter där vissa har begränsade platser. Anmäler du dig tidigt får du välja fritt! Så om du väljer åkning i backen, längdskidor, KRIK-Mix eller sportfoto kan du göra dessa fyra dagar i rad. De särskilda Plusmeny-aktiviteterna du kan välja mellan den sista dagen är längdskidor, akrobatik, klättring, futsal och bad i Holiday club.

Årets tema: Seger!
SNOW CAMP 2017 arrangeras under påskhelgen och påsken handlar om Jesus. Lägrets tema i år är ”Seger!” och syftar på hur Jesus besegrade döden på korset. Men i temat och under lägret uppmärksammas också den enorma förlust och det lidande som Jesus tvingades utstå när han tog våra synder på sig och övergavs av sin Far. Under SNOW CAMP 2017 får vi lyssna till och diskutera hela vägen från långfredagens lidande till påskdagens glädje och den slutgiltiga Segern!

Så dra med dig polarna, hela din ungdomsgrupp eller åk själv – vi garanterar dig ett toppenläger oavsett!

Program

Torsdag 13 april
17.00: Incheckningen öppnar
18.00-19.30: Beräknad ankomsttid för bussarna
18.00-20.00: Mat
20.30: Öppningsmöte
22.15: Kvällsfika & smågrupper
23.00: God natt!

Fredag 14 april
7.30: Väckning deltagare
7.40: Frukost för alla som ska hyra utrustning
8.00-8.45: Frukost
8.15: Buss för alla som ska hyra utrustning
9.00: Buss till aktivitet
12.30: Lunch
14.30: Skytteltrafik från Rödkullen (bussarna går när de är fulla)
15.00-16.00: Häng med TT i Röjsmohallen
16.00: Sista bussen hem
16.00: Middag/dusch
18.00-19.00: Fritid/TT-aktiviteter
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällsfika för alla
21.15-22.00: Samling för 19+
21.45: Smågrupper
23.00: God natt!

Lördag 15 april
7.50: Väckning deltagare
8.00-8.45: Frukost
9.00: Buss till aktivitet
12.30: Lunch
14.30: Skytteltrafik från Rödkullen (bussarna går när de är fulla)
15.00-16.00: Häng med TT i Röjsmohallen
16.00: Sista bussen hem från Rödkullen
16.00: Middag/dusch
18.00-19.00: Fritid/TT-aktiviteter
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällsfika för alla
21.15: Samling för 19+
21.45: Smågrupper
23.00: God natt!

Söndag 16 april
7.50: Väckning deltagare
8.00-8.45: Frukost
9.00: Buss till aktivitet
12.30: Lunch
14.30: Skytteltrafik från Rödkullen (bussarna går när de är fulla)
15.00-16.00: Häng med TT i Röjsmohallen
16.00: Sista bussen hem
16.00: Middag/dusch
18.00-19.00: Fritid/TT-aktiviteter
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällsfika för alla
21.15: Samling för 19+
21.45: Smågrupper
22.45: KHM
00.00: God natt!

Måndag 17 april
7.30: Väckning
7.40-8.30: Frukost
8.30: Städning/packning
9.00: Avslutningsmöte
9.30: Avfärd till Plusmeny-aktiviteterna
12.30 Lunch
14.30: Bussarna avgår från Järpen

Praktisk info

Ålder: För dig som är född -03 och tidigare, alltså 15+.

Datum: Påskhelgen, 29 mars-2 april 2018.

Plats: Åre, Sveriges roligaste skidort.

Kostnad: Medlemspris 1 690kr (ord. 1 890 kr) + kostnad för liftkort, spåravgift eller aktivitet tillkommer, se prislista för utrustning och liftkort här. I lägerpriset ingår boende, all mat, fyra aktivitetsdagar, transport till och från backen och inte minst ett otroligt bra läger!

SC-bussar: Vi kommer att ha en buss från PITEÅ som går via Umeå och Örnsköldsvik, två bussar från GÖTEBORG varav en stannar till i Trollhättan och Kristinehamn, en buss/transport från BORÅS samt en buss från NORRKÖPING som går via Uppsala. OBS! Bussarna från Göteborg är fulla, men det finns fortfarande platser kvar i Norrköping/Uppsala-bussen.

Hyra utrustning: Alla deltagare på SNOW CAMP har 25% rabatt på hyra av utrustning via Skistar. Du kommer att få fylla i viktiga uppgifter som längd, vikt och skostorlek i anmälningsformuläret.

Köpa liftkort: Alla deltagare har 20% rabatt på skipass genom Zebra och även här varierar priserna beroende på din ålder och hur många dagar du vill åka.

Åknivåer: Här kan du läsa mer om de olika åkstilarna och nivåerna du kan välja mellan under lägret.

SNOW CAMP arrangeras i samarbete med Åredalens Folkhögskola och Bilda.

KOLLA IN!

Aktiviteter

KRIK-mix

Lägerområdet i Järpen erbjuder flera aktiviteter såsom dubbla klätterväggar, en idrottshall och en simhall. Varför inte testa nått nytt varje dag och bland annat få sätta klätterkunskaperna på prov, lira lite vattenpolo eller bara gå lös i sporthallen?

Längdskidor

Kanske vill du hellre njuta av åkning längs de fina längdrundorna som ligger i anslutning till backarna i Åre? Det finns både lättare och lite mer utmanande spår – något för alla helt enkelt!

Sportfoto

Aktiviteten för dig som gillar att vara ute i backen och samtidigt vill bli bättre på att fotografera! Lär dig nya funktioner i kameran och få tips på hur man kan tänka kring bildkomposition och att ta häftiga actionbilder.

Skidor i pist

I Åres fantastiska backar kan du njuta av skidåkning i toppklass på mängder av olika sätt och nivåer, från nybörjare till avancerad! Antingen susar du ner för de röda och svarta backarna eller tar det lite lugnare i de blå och gröna.

Skidor i park

Vill du hellre jibba och testa nya tricks finns det alla möjligheter i Åres stora och utmanande parker. Här finns alltifrån små och enklare hopp till betydligt mer avancerade nivåer – något för alla helt enkelt!

Skidor offpist

Tröttnat på pisten och vill ha en större utmaning? Häng då på offpist-gruppen! Traska upp till Åreskutans topp och ta dig ner eller leta upp något av de många spännande områdena utanför pisterna.

Snowboard i pist

Dags att för första gången lämna skidorna och i stället ge brädan en chans? SNOW CAMP är ett perfekt tillfälle att lära sig åka snowboard! Det finns gott om nybörjarbackar, men självklart också mer utmanande varianter.

Snowboard i park

Precis som skidåkningen finns stora möjligheter att jibba och lära dig de nyaste tricksen i Åres olika parker. Här finns alla möjliga typer och nivåer på hopp och rails och dessutom hjälp att få av kunniga KRIK-ledare.

Snowboard offpist

Tröttnat på pisten och vill ha på lite mer utmaning? Testa att hänga på offpist-gruppen! Traska upp till Åreskutans topp och ta dig ner eller leta upp något av de många spännande områdena utanför pisterna.

Telemark

NYHET! Detta är för dig som åkt en hel del skidor tidigare men är sugen på att testa något nytt. Oavsett om du åkt telemark tidigare eller inte så kommer du, som van utförsåkare, få uppleva tjusningen med telemark!

Plusmenyn

Längdskidor

Passa på att njuta av en härlig skidtur under lägrets avslutande dag. Ta chansen att få hjälp med staktekniken eller vilken valla som passar bäst för dagen.

Bad i Holiday club

Alltid en given höjdare! Ett upplevelsebad med utomhuspool, vattenruschbana och vattenfall. Det finns även en horisontpool med utsikt över renfjället om du bara vill koppla av och njuta.
Kostnad: 120 kronor.

Akrobatik

Varför inte passa på att testa akrobatik och lära dig lite parkour? Här får du chansen att göra volter och lära dig andra roliga cirkuskonster av en kunnig KRIK-instruktör.

Futsal

Vad går upp emot lite klassisk inomhusfotboll? Bjud på dina bästa dribblingar och skott och avsluta SNOW CAMP 2017 som en vinnare!

Klättring

Här har du möjlighet att testa dina klätterkunskaper och dessutom få tips från instruktör. Klättringen är inomhus och ligger i anslutning till ishallen.