Tid, plats och annat viktigt!

Åknivåer på SNOW CAMP 2018

Åkning svårighetsgrad A
Förkunskaper: Inga.
Du har kanske aldrig stått på ett par skidor/snowboard eller åkt en eller ett par enstaka gånger tidigare, här har du möjlighet att lära dig grunderna samtidigt som du har otroligt roligt!
Åkning svårighetsgrad B
Förkunskaper: Du kan svänga och känner dig trygg i lite mer sluttade backar.
Du kan svänga och känner dig trygg i gröna och blåa backar. Du gillar att åka skidor/snowboard och har åkt skidor/snowboard några gånger tidigare, men du kanske inte har åkt på ett tag. Du kan svänga, bromsa och tycker det är kul att kanske testa lite nya grejer.
Åkning svårighetsgrad C
Förkunskaper: Du kan svänga bra och bromsa även i hög fart, du kan ta dig ned för de flesta backar även om det är lite brantare.
Du gillar att åka skidor/snowboard och har gjort det ganska mycket. Du tar dig ned för de flesta backar rätt så obehindrat och tycker det är kul med utmaningar. Du har även åkt en del skogsåkning precis utanför pisten och tycker att det, precis som en brant backe, är en kul utmaning!
Åkning svårighetsgrad D
Förkunskaper: Du kan svänga, bromsa och har inga problem oavsett backe eller lutning.
Du har åkt mycket skidor/snowboard och känner dig som fisken i vattnet när du kommer till en svart pist. Du åker gärna med fart och högt tempo och tar dig fram obehindrat både i och mellan backarna och skogen, även om du inte gjort det jättemycket förut så är du så pass van åkare att det inte är några problem!


Off-pist (skidor/snowboard)
Förkunskaper: Här krävs det att du är väldigt duktig åkare som har åkt mycket tidigare.
Du kan åka över hela berget i pist, puder eller i skogen. Du tycker det är kul att testa nya saker och skulle mer än gärna sätta ett riktigt schysst drop!


Telemark
Förkunskaper: Du kan svänga och bromsa bra i högre fart och du kan ta dig ned för de flesta backar även om det är lite brantare.
I år är vi glada att presentera att vi erbjuder telemark på SNOW CAMP! Detta är för dig som åkt en hel del skidor tidigare men är sugen på att testa något nytt. Oavsett om du åkt telemark tidigare eller inte, så kommer du, som van utförsåkare, få uppleva tjusningen med telemark. Med hjälp av våra duktiga instruktörer lär du dig snabbt grunderna och kommer inom kort swisha ner för backarna i Åre!