KRIK Integration

leos13-2
Idrotten förenar människor och är en mötesplats för alla – oavsett kultur, språk eller bakgrund. KRIK har i dag ett aktivt integrationsarbete på flera platser i Sverige och allt fler nyanlända är med på samlingarna. Är ni också intresserade av att starta? Ta kontakt med Olle eller Peter på KRIK-kontoret!

Här nedan kan ni läsa mer om några av de befintliga KRIK-grupper som i dag jobbar mycket med nyanlända och EU-migranter.

KRIK Åby
Varje tisdagskväll åker en grupp KRIK-ledare till ett utreseboende i Åby för att leka med barnen som bor där. Boendet är för migranter fått avslag på sin asylansökan och därför ska utvisas från Sverige. I idrottshallen får barnen springa av sig och en chans att få känna glädje i en annars enormt tuff situation. Utöver de vanliga besöken på tisdagar tog KRIK en eftermiddag med sig barnen på en utflykt till Leos Lekland – något som var väldigt uppskattat. Du kan läsa mer om resan här.

KRIK Borås
Under nio veckor arrangerar KRIK Borås sommarlovsaktiviteter för ensamkommande ungdomar med alltifrån fotboll och beachvolleyboll till klättring. KRIK Summer Sports innehåller sportar, lekar och tävlingar varje vardagseftermiddag mellan 13 juni och 12 augusti. Läs mer om samlingarna här eller kolla in vad som är på gång via Facebooksidan.

Utöver dessa som riktar sig specifikt mot integrationsarbete finns det ett antal lokalavdelningar som varje vecka har med nyanlända på sina samlingar, exempelvis KRIKianstad och KRIK Linköping.