KRIK Alperna

Återigen bär det av till Gressoney och vi är mer taggade än någonsin på midjehögt puder, oändliga åk i strålande sol och en stor mängd italiensk glass. Den 6-13 mars 2022 går resan på nytt till Monterosa som erbjuder en makalös kombination av underbar skidåkning billigt boende och inte att glömma – en magisk vegansk restaurang på en av höjderna som alltid inbjuder till vindstilla lapande av sol!

LÄGRET ÄR FULLT!  Anmäl dig HÄR för att vara med på reservlistan!

Info om lägret
Monterosa består av berg med högsta topp på 4 634 möh, 2 300 fallhöjdsmeter skidåkning, 200 km pist, och oändliga vidder off­pist. Resan kommer att bestå av riktigt bra skidåkning, gemenskap och andakter. 

Kostnaden för veckan är 4 600 kronor och då ingår liftkort för sex dagar och en veckas boende. Vi bor i Gressoney, den mest centrala av de tre dalar som skidorten består av varifrån man smidigt kan ta sig till alla delar av systemet. Transport till orten ordnar man själv, förslagsvis genom flyg och hyrbil tillsammans med några andra, antingen till Milano eller Turin (i dagsläget finns det i Italien begränsningar kring hur många man kan åka i samma bil, restriktionerna som är nu är giltiga tom 15 december, så vi får avvakta och se vad som gäller i mars). Man ansvarar själv för bokning av biljetter. I skrivandets stund kan man flyga Stockholm – Milano tur retur för ca 1 700 kronor. Det kommer skapas en Facebookgrupp där man kan snacka ihop sig kring resa och hyrbilar. Utöver det tillkommer kostnad för mat, där var och en får avgöra sin egen budget. Man kan ta med sig konserver, laga mat tillsammans i lägenheterna, eller äta på restaurang. KRIKs mål är att erbjuda en prisvärd resa så att man själv får avgöra nivå för mat. Man betalar kostnaden för hela lägret i samband med anmälan. Vid eventuell avanmälan får man fram till en månad innan lägret tillbaka summan förutom en administrativ avgift på 700 kr. Vid avanmälan på grund av sjukdom får man tillbaka hela summan mot uppvisande av läkarintyg. 

Off-pist
Vill man åka offpist förutsätter vi att man har grundläggande kunskap om hur man beter sig i lavinterräng samt komplett lavinutrustning (spade, sond och transceiver). Vi kommer att erbjuda en introduktion i grundläggande lavinkunskap och kamraträddning. 

Covid-19
Italien har fortfarande vissa restriktioner gällande covid-19, och i dagsläget krävs det exempelvis vaccinationsbevis för att äta på restaurang eller besök på en sportanläggning, därför krävs det att du är fullvaccinerad mot covid-19 för att följa med på resan. Det krävs även giltigt covid-pass för att resa in i Italien. Du är själv ansvarig för att ha rätt dokumentation för att resa in och vistas i Italien. I fall att lägret behöver ställas in på grund av att myndigheter avråder från resa till Italien eller att de italienska myndigheterna inte släpper in utlänningar återbetalas hela lägeravgiften. Mer information om situationen för turister i Italien finns på denna sida:
http://www.italia.it/en/useful-info/covid-19-updates-information-for-tourists.html.

Anmälan
Anmälan öppnar på onsdag 24 november klockan 18.00 här på hemsidan. Hela resekostnaden på 4600 kr betalas antingen direkt vid anmälan eller via faktura inom 30 dagar. Din anmälan ses som bindande. Vid eventuell avanmälan får man fram till en månad innan lägret tillbaka hela lägeravgiften förutom en administrativ avbokningsavgift på 700 kr. Avbokningsavgiften gäller även om du inte hunnit betala fakturan. Vid avanmälan på grund av sjukdom får man tillbaka hela summan mot uppvisande av läkarintyg. Avanmälan sker via mejl till alperna@krik.se.

För att kunna anmälda dig till Alperna 2022 behöver du göra följande steg: 

1. Vara medlem i KRIK. Om du inte redan är medlem kan du enkelt bli det här: BLI MEDLEM
Det är gratis för alla under 26 år, därefter kostar det 100 kronor/år.

2. Aktivera ditt KRIK-konto i vårt medlemssystem. Gör det här: AKTIVERA KONTO
Klicka på skapa lösenord/glömt lösenord om det är första gången du loggar in. Användarnamnet är din mejladress som du registrerat i ditt medlemskap. (Obs! Lösenordet du skapar i steg två behöver innehålla minst åtta tecken)

Stegen kan göras redan nu och ett tips är att förbereda sig och göra detta innan anmälan öppnar den 24 november klockan 18.00. Har du frågor kring anmälan, tveka inte att höra av dig till alperna@krik.se.

Viktig info
Datum: 6-13 mars 2022
Kostnad: 4 600 kr (boende och liftkort)
Transport: Du bokar och betalar själv för flyg och hyrbil
Frågor? Kontakta ledningsgruppen på alperna@krik.se

_____________________________________________________________________