KRIK Alperna

Ännu ett år kan vi erbjuda en resa till de fantastiska bergen i de italienska Alperna, där man kommer få uppleva strålande solsken, underbar snö, gudomlig italiensk glass och framförallt en fantastisk gemenskap den 8-15 mars 2020. Skidorten vi åker till heter Monterosa ski och består av berg med högsta topp på 4 634 möh, 2 300 fallhöjdsmeter, 200 km välpreparerade pister, och oändliga vidder för offpiståkning. Det finns något för alla skid- och snowboardsugna! 

Kostnaden för veckan är 4 300 kronor och då ingår liftkort och boende för sex dagar. Boendet är på lägenhetshotell med gångavstånd till liftarna i Gressoney, den mest centrala av de tre dalar som skidorten består av varifrån man smidigt kan ta sig till alla delar av systemet.

Transport till orten ordnar man själv, förslagsvis genom flyg och hyrbil tillsammans med några andra, antingen till Milano eller Turin. Vid behov kommer ledningsgruppen samordna detta, men man ansvarar själv för bokning av biljetter. I skrivandets stund kan man flyga Stockholm-Milano tur retur för ca 1 700 kronor.

Man kan även ta sig med tåg till Milano och det är enklast att göra genom att köpa ett interrail-pass. Mer information om transportsätt kommer i en Facebook-grupp som kommer startas för eventet där man även kan snacka ihop sig kring resa och hyrbilar. 

Utöver det tillkommer kostnad för mat, där var och en avgör sin egen budget. Man kan ta med sig konserver, laga mat tillsammans i lägenheterna, eller äta på restaurang. KRIKs mål är att erbjuda en prisvärd resa, så man får själv avgöra nivå för mat. Vill man åka offpist förutsätter vi att man har grundläggande kunskap om hur man beter sig i lavinterräng samt komplett lavinutrustning (spade, sond och transceiver). Vi kommer att erbjuda en introduktion för dig som inte har så stor erfarenhet av offpist och vill lära dig mer om det.

Anmälan: KRIK Alperna 2020 är fulltecknat.