Missionsloppet 2020

Missionsloppet 2020 – där du är! Nu kan du vara med och förvandla människoliv med dina steg och samtidigt stötta både KRIK och Gullbrannafestivalen. Lördagen den 4 juli klockan 12.00 går startskottet. Platsen bestämmer du!

Med anledning av covid-19 och en uppskjuten Gullbrannafestival erbjuder vi nu en möjlighet för dig att gå, promenera, jogga och springa ett virtuellt Missionslopp och samla in värdefulla pengar till missionen. Lördagen den 4 juli klockan 12.00 är det dags. Vi utlovar livesändning med studio, uppsnack och pepp – och ser fram emot folkfester på många ställen i landet samtidigt.

Missionsloppet handlar om att ta sig runt en bana på 400 meter under 20 minuters tid. Som löpare är din uppgift att samla så många sponsorer som möjligt som stöttar med x antal kronor för varje varv du klarar av. Vanligtvis arrangeras loppet mitt på festivalområdet på Gullbranna, men i år kan du springa var du vill. Du behöver heller inte hitta en lämplig bana på exakt 400 meter. Vi kommer nämligen räkna ut antalet ”varv” utifrån totalsträckan. Tar du dig fyra kilometer motsvarar det tio varv (4 000 meter/400 meter) och så vidare. Varje påbörjat varv räknas. Fina priser delas ut till den som samlar ihop mest pengar, springer flest varv (dam och herr) samt till den som tar sig fram på roligast sätt/ser roligast ut.

Pengarna som samlas in går till IAS (International Aid Services) arbete med ett fotbollsprojekt i ett flyktingläger i Uganda, samt till KRIK och Gullbrannafestivalens arbete i Sverige. Redan nu har du chansen att börja samla sponsorer och värva så många som möjligt. Hör av dig till vänner, släkten, klassen, kollegorna och be dem stötta dig. Ladda ner sponsorlapp här. Lappen är en hjälp för dig att hålla koll på dina sponsorer, men vi kommer inte att samla in dem i efterhand.

Den 4 juli klockan 12.00 går startskottet, men du kan springa när du vill under hela lördagen. Ta chansen att förvandla människoliv med dina steg! Missa heller inte att följa vår livesändning i sociala medier under dagen med start klockan 11.45. Det blir studio, uppsnack, uppvärmning, intervjuer och en massa pepp!

Anmälan

Vi rekommenderar att du använder appen Strava så att vi kan följa dina steg. Gör så här:
1) Skapa ett gratiskonto på Strava.
2) Sök upp ”KRIK Sverige – Missionsloppet” under ”Explore” och ”Clubs”. Gå med i klubben.
3) Gå med i club-eventet ”Missionsloppet 2020”.
4) Spring i 20 minuter den 4 juli 2020 och registrera löpturen i Strava. Namnge gärna din runda ”Missionsloppet 2020” så kan vi enkelt hålla koll.

Du kan antingen springa med telefonen där Strava är installerat, eller koppla ihop din GPS-löparklocka med Strava innan du springer. Testa gärna innan för att säkert se att det fungerar. Hör av dig till info@krik.se om du har några frågor. Efter loppet kan du följa resultat under ”KRIK Sverige – Missionsloppet” och ”Leaderboard”.

Det går lika bra att anmäla dig till Missionsloppet genom att fylla i dina uppgifter i Google-formuläret. Tänk på att du då efteråt gärna får meddela oss din totala distans och hur mycket pengar du samlat in.

Instruktioner för betalning

Efter att du sprungit är det ditt ansvar som löpare att meddela dina sponsorer om hur många varv du sprungit. Det är därefter sponsorerna själva som i sin tur betalar in till KRIKs swish nr 123 170 78 76 eller bg nr 5750-4367. Märk med ”Missionsloppet 2020 + ditt namn”. Hör av dig om något är oklart!