Tid, plats och annat viktigt!

Aktiviteter

Toppturer

Aktiviteten både för dig som är ny eller har erfarenhet av toppturer på skidor. Vi har valt att dela in toppturerna i två nivåer där det finns möjlighet att hitta sin nivå. Den första dagen kommer det även att erbjudas en “prova på-tur” för dig som tidigare inte har gått på topptur. En bra möjlighet om du har åkt skidor, men inte har befunnit dig så mycket utanför pisten. Vilka turer man har möjlighet att välja mellan kommer att presenteras av instruktörerna under kvällen innan aktiviteten. Vi kommer att resa med bil från boendet till olika platser för toppturer, så har ni möjlighet att ta med bil är det ett plus.

Vi tycker att säkerheten är viktig när man är ute i fjällen. Därför måste alla deltagare ha spade, sond och transciever. Har du ingen egen lavinutrustning, kolla om din kompis eller granne har användbara prylar. Annars har vi ett bra samarbete med Åre Skidsport som hyr ut allt till turen. Lavinutrustning, men också randonnéutrustning eller splitboards. Det finns med andra ord ingen anledning till att inte följa med om du skulle sakna utrustning!

Topptur 0 (första dagen)

Det här är turen för dig som antingen är ny eller har lite erfarenhet med topptur och stighudar. Vi kommer att gå igenom vad som gäller när du är ute i fjällen på topptur för första gången. Vad du ska ha med dig och hur du planerar din topptur. Här är det möjligt för alla att känna sig välkomna och vi väljer en topp som passar gruppen.
Utrustning: Rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.
Nivå: Nybörjare
Förkunskaper: Inga
Pris: 0 kr – med egen utrustning

Topptur 1 (alla dagar)

Toppturer i västra Jämtland
Utrustning: Rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Att du har åkt lite utanför pistad nedfart tidigare.
Pris: 0 kr – med egen utrustning.

Topptur 2 (alla dagar)

Längre och brantare toppturer i västra Jämtland
Utrustning: rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjäm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.
Nivå: Fortsättning
Förkunskaper: Att du kan åka brantare offpist, och även har kunskaper om vad man gör vid en ev. Lavinolycka
Pris: 0 kr – med egen utrustning

Pris för hyra av utrustning:

Randonnépaket: (skidor, pjäxa, stav, stighudar) 1 dag ca 360 kr, 2 dagar ca 600 kr, 3 dagar ca 830 kr
Endast randoskidor inklusive stighudar: 1 dag ca 300 kr, 2 dagar ca 500 kr, 3 dagar ca 700 kr
Lavinpaket: 1 dag ca 220 kr, 2 dagar ca 360 kr, 3 dagar ca 500 kr.

Endast stighudar är svårt att hyra. Det finns några stycken, men då de ska skäras till för skidorna är det svårt att få dem att passa om de inte är måttade, men i nödfall går det att lösa.

FAQ

Här nedan har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna med tillhörande svar.
Vilka aktiviteter har jag valt?

Du har fått ett bekräftelsemail, kolla i det.
Kan jag byta aktivitet?
Vi anpassar lägret och instruktörer efter de val som är gjorda i anmälan. För att underlätta planering undanbeder vi aktivitetsbyten.
Får jag välja vem jag ska bo med?
Rumsfördelningen sker vid ankomst.
Har jag betalat? Och hur mycket ska jag betala?
Det ska vi kolla upp. Kostnaden för lägret är 2250 kr, när anmälningsavgiften (500 kr) är betald återstår 1750 kr.
Behöver jag lavinutrustning för topptur, och kan jag lösa det på plats?
Ja, eftersom vi vistas utanför bevakat skidsystem så är det en förutsättning för att få följa med. Nej, vi hyr dem från ett externt företag så vi måste veta hur många som behövs innan lägret.