Olika typer av KRIK-grupper

Här nedan är några olika former av grupper. Kanske har ni egna idéer? Tveka inte att höra av er till KRIK-kontoret.

KIDS/FAMILJ
I KRIK Kids och familjeKRIK får också de yngre barnen leka och ha skoj och uppleva all den idrottsglädje, trosglädje och livsglädje som KRIK vill förmedla. I en kidsgrupp finns det någon eller några ledare som håller i KRIK-aktiviteter för barnen. Se gärna exemplet KRIK Kids Borås som samlas en gång i månaden, testar nya sporter och lektävlingar och har det grymt kul tillsammans!

I familjeKRIK skapar man aktiviteter som passar hela familjen. Lekhumöret är på topp och intensiteten bryts av i mitten för en kortare och familje-anpassad andakt.

UNGDOM
De flesta av KRIK-grupperna riktar sig till ungdomar mellan 13-20 år och har regelbundna samlingar varje vecka. Aktiviteterna varierar mellan vanliga bollsporter som fotboll och innebandy till dansgrupper och ultimate frisbee.

Låter det spännande? Kolla in KRIK-kartan för att hitta din närmaste grupp att hänga på! Finns det ingen där du bor? Då är du varmt välkommen att höra av dig till KRIK-kontoret så hjälper vi dig att dra igång!

20+
Behöver du en paus i tentapluggandet, eller kanske från ditt jobb? KRIK 20+ ger dig välbehövlig energi vidare för veckan. Samlingarna är öppen för alla som är över 20 år och bredden på aktiviteter är stor. Alltifrån att spela volleyboll, fotboll, innebandy, basket, löpning och vandring till olika evenemang. Grupper finns utspridda över hela landet, från Lund i söder till Luleå i norr.

MÖTESPLATS KRIK
Syftet med Mötesplats KRIK är att förenkla för KRIK-grupper så att gränsöverskridande möten och och integrationsfokus blir en naturlig del av samlingarna. I dag är Mötesplats KRIK ett samlingsnamn för allt som händer i landet, och även mellan länder. Flera KRIK-grupper i Sverige använder sin grupp som en mötesplats för nyanlända och det har gjorts flera riktade satsningar. I Kall, med ett av Sveriges största asylboenden, drivs sportaktiviteter både inom och utanför KRIK.

FOLKHÖGSKOLOR
I dag finns KRIK-verksamhet i anslutning till flera olika folkhögskolor i landet med samlingar varje vecka. Götabro, Hjälmared, Strandhem och Mariannelund har alla bibelskolor med KRIK-grupper dit både elever och folk utifrån är välkomna att delta. Dessutom finns KRIK-linjer i Åre och Mullsjö, bibelskolor med KRIK-inriktning. Läs mer om utbildningarna här.