Olika typer av KRIK-grupper

Olika typer av KRIK-grupper

KRIK-grupperna skiljer sig åt på många sätt, vissa träffas regelbundet varje vecka och spelar innebandy eller volleyboll, andra anordnar ett par större event eller utflykter per termin och en del kör mer spontana samlingar. Det är upp till ledarna och deltagarna att tillsammans utforma och bestämma hur gruppen ska se ut. Gemensamt för alla grupper är att man under samlingarnas gång bryter av för att ha en kortare andakt. På så sätt får det kristna budskapet en naturlig plats.

Bara fantasin sätter gränser!
Om intresset och viljan finns att kombinera idrott och kristen tro kan ni starta en KRIK-grupp! Bara er fantasi kan sätta gränser för vad man kan hitta på, vi vill uppmuntra er att tänk fritt och stort! Antingen har ni en grupp som ses regelbundet varje vecka eller så kan ni sikta på att ha en ”event-grupp” som anordnar ett event/turnering/läger en eller flera gånger om året. Ni väljer själva vad ni vill ha för idrott/sport/träningsform under era samlingar. KRIK vill hjälpa er att förverkliga era idéer och stötta ert engagemang, så tveka inte på att höra av er till KRIK-kontoret så hjälper vi er vidare.

För vilken målgrupp?

Ungdom

Våra ungdomsgrupper riktar sig till ungdomar mellan 13-20 år och har ofta regelbundna samlingar varje vecka. Aktiviteterna varierar mellan vanliga bollsporter som fotboll och innebandy till dansgrupper och ultimate frisbee.

20+
Behöver du en paus i tentapluggandet, eller kanske från ditt jobb? KRIK 20+ ger dig välbehövlig energi vidare för veckan. Samlingarna är öppen för alla som är över 20 år och bredden på aktiviteter är stor. Alltifrån att spela volleyboll, fotboll, innebandy, basket, löpning och vandring till olika evenemang. Grupper finns utspridda över hela landet, från Lund i söder till Luleå i norr.

KRIK Kids och familjeKRIK
I dessa typer av grupper får också de yngre barnen leka och ha skoj och uppleva all den idrottsglädje, trosglädje och livsglädje som KRIK vill förmedla. I en kidsgrupp är det någon eller några ledare som håller i KRIK-aktiviteter för barnen. I familjeKRIK skapar man aktiviteter som passar hela familjen. Lekhumöret är på topp och intensiteten bryts av i mitten för en kortare och familje-anpassad andakt. Se gärna de resurser i vår resursbank som särskilt riktar sig mot barn och familj.

Folkhögskolor
I dag finns KRIK-verksamhet i anslutning till flera olika folkhögskolor i landet med samlingar varje vecka. Götabro, Hjälmared, Strandhem och Åredalen är några exempel på bibelskolor med KRIK-grupper dit både elever och folk utifrån är välkomna att delta. Dessutom finns KRIK-linjer i Åre och Mullsjö, bibelskolor med KRIK-inriktning. Läs mer om utbildningarna här.

Starta en grupp

Funderar du på att starta en KRIK-grupp? Vad roligt! Vi på kontoret vill mer än gärna hjälpa dig på vägen. Hör av dig till någon av oss gruppansvariga så guidar vi dig steg för steg.  Här nedan kan du enkelt […]

Läs mer

KRIK-grupperna är grunden i KRIKs verksamhet och idag finns grupper som riktar sig till barn- och familj, ungdomar och 20+. Bara fantasin sätter gränser för vad som går att hitta på i en grupp.