Tid, plats och annat viktigt!

SNOW CAMP 2018

Under påskhelgen, 29 mars-2 april 2018, arrangeras SNOW CAMP – Åre(t)s roligaste vinterläger – för sista gången! Efter elva raka år med SNOW CAMP har du nu en unik chans att uppleva den storslagna avslutningsfesten under temat ”Det är fullbordat”. Ett perfekt tillfälle både för dig som aldrig varit med tidigare och för dig som vill komma tillbaka och uppleva idrottsglädjen, trosglädjen och livsglädjen. Vi erbjuder dig som alltid duktiga instruktörer i och utanför backen, chans att lära känna många nya vänner, kvällsmöten med lovsång och mäktiga dagsfilmer.

Men lugn, SNOW CAMP är långt ifrån slutet på grymma KRIK-läger. Nästa år blir det något helt nytt, så boka in nyårshelgen 2018/2019 redan nu och smygkika på EXPLORE här!

Vad händer på lägret?
SNOW CAMP 2018 innehåller tre olika tredagars-aktiviteter att välja mellan – åkning i backen, KRIK-mix och längdskidåkning. Du kan välja mellan pist, offpist, eller parkåkning i flera olika nivåer med duktiga instruktörer. I åkgruppen träffar du många nya vänner som är på samma nivå som dig själv. Oavsett om du är nybörjare eller åkt hela livet så är målet att du ska utvecklas och få några av dina roligaste skiddagar någonsin! Efter gemensam lunch är det fri åkning på eftermiddagen innan vi gemensamt tar oss tillbaka och äter middag, hänger med TT-gänget och har kvällsmöten. Den sista dagen erbjuds flera olika aktiviteter som futsal, akrobatik, vattenlekar och klättring.

För dig som fyllt 19 erbjuder vi det grymma 19+ spåret! Ett läger i lägret under SNOW CAMP där du får lära känna andra deltagare i din egen ålder och erbjuds djupare undervisning.

Temat för SNOW CAMP 2018 är ”Det är fullbordat” och är vad Jesus sade just innan han gav upp andan och dog på korset. Vi kommer att få lyssna till vad korset innebär för oss och att det inte är slutet, utan tvärtom början på något nytt. Det är fullbordat är segern och triumfens ord som visar att Jesus fullgjort sitt uppdrag och öppnat vägen till himmelen för oss människor. Temat visar också att det sista SNOW CAMP inte är slutet, utan i stället pekar vidare mot ett maxat nyårsläger 2018/2019: Explore!

Så dra med dig polarna, hela din ungdomsgrupp eller åk själv – vi garanterar dig ett toppenläger oavsett!

KOLLA IN!

Aktiviteter

KRIK-mix

Lägerområdet i Järpen erbjuder flera aktiviteter såsom dubbla klätterväggar, en idrottshall och en simhall. Varför inte testa nått nytt varje dag och bland annat få sätta klätterkunskaperna på prov, lira lite vattenpolo eller bara gå lös i sporthallen?

Längdskidor

Kanske vill du hellre njuta av åkning längs de fina längdrundorna som ligger i anslutning till backarna i Åre? Det finns både lättare och lite mer utmanande spår – något för alla helt enkelt!

Skidor i pist

I Åres fantastiska backar kan du njuta av skidåkning i toppklass på mängder av olika sätt och nivåer, från nybörjare till avancerad! Antingen susar du ner för de röda och svarta backarna eller tar det lite lugnare i de blå och gröna.

Skidor i park

Vill du hellre jibba och testa nya tricks finns det alla möjligheter i Åres stora och utmanande parker. Här finns alltifrån små och enklare hopp till betydligt mer avancerade nivåer – något för alla helt enkelt!

Skidor offpist

Tröttnat på pisten och vill ha en större utmaning? Häng då på offpist-gruppen! Traska upp till Åreskutans topp och ta dig ner eller leta upp något av de många spännande områdena utanför pisterna.

Snowboard i pist

Dags att för första gången lämna skidorna och i stället ge brädan en chans? SNOW CAMP är ett perfekt tillfälle att lära sig åka snowboard! Det finns gott om nybörjarbackar, men självklart också mer utmanande varianter.

Snowboard i park

Precis som skidåkningen finns stora möjligheter att jibba och lära dig de nyaste tricksen i Åres olika parker. Här finns alla möjliga typer och nivåer på hopp och rails och dessutom hjälp att få av kunniga KRIK-ledare.

Snowboard offpist

Tröttnat på pisten och vill ha på lite mer utmaning? Testa att hänga på offpist-gruppen! Traska upp till Åreskutans topp och ta dig ner eller leta upp något av de många spännande områdena utanför pisterna.

Telemark

Detta är för dig som åkt en hel del skidor tidigare men är sugen på att testa något nytt. Oavsett om du åkt telemark tidigare eller inte så kommer du, som van utförsåkare, få uppleva tjusningen med telemark!

Aktiviteter måndag

Futsal

En klassisk favorit! Bjud på dina bästa finter och passningar och avsluta SNOW CAMP på bästa sätt med futsal inne i ishallen.

Längdskidor

Strax utanför boendet finns finfina längdspår att ta dig runt och utforska. Det finns ett begränsat antal längdskidor att låna, i övrigt krävs egen utrustning för denna aktivitet.

KRIK-samling

En massa roliga sporter, tävlingar och lekar i idrottshallen. Vem vet, kanske blir det även Mästarnas Mästare-utmaningar? Bara fantasin sätter gränser!

Spikeball

En snabbt växande sport som påminner om beachvolleyboll men är ännu mer intensivt. Tar en kvart att lära sig, sedan är du fast! Kolla in filmen för att se mer hur det går till.

Volleyboll

Ta chansen att lära dig grundslag eller finslipa servetekniken! En klassiker och ett perfekt tillfälle att få tips från duktiga volleyboll-instruktörer.

Dans

Musiken på hög volym och lär dig massor nya moves och koreografier. Definitivt en bra chans att få en snabbkurs, passar både dig som är nybörjare eller van dansare!

Akrobatik FULLT!

Ta chansen att testa lite akrobatiska konster med hjälp av duktiga instruktörer. Du behöver absolut inte ha någon tidigare erfarenhet för att vara med!
Aktiviteten är fulltecknad.

Bågskytte FULLT!

Aktiviteten för dig som vill se hur pricksäker du är! Testa hur det är att skjuta med pil och båge och utmana kompisarna. Begränsat antal platser.
Kostnad: 60 kronor.
Aktiviteten är fulltecknad.

Vattenlekar FULLT!

Efter tre dagar i backen kan kroppen vara rätt seg. Vad passar då bättre än att kliva ner i bassängen och spela lite vattenpolo och andra roliga lekar?
Aktiviteten är fulltecknad.

Klättring FULLT!

Visa att du kan ta dig uppför klätterväggarna i Röjsmohallen. Självklart finns ledare på plats för att säkra repen och bjuda på sina bästa tips.
Aktiviteten är fulltecknad.

Program

Torsdag 29 mars
17.00: Incheckning.
18.00-19.30: Beräknad ankomsttid för bussarna
18.00-20.00: Mat
20.30: Öppningsmöte
22.15: Kvällsfika & smågrupper
23.00: God natt!

Fredag 30 mars
7.30: Väckning deltagare
7.40: Frukost för alla som ska hyra utrustning
8.00-8.45: Frukost
8.15: Buss för alla som ska hyra utrustning
9.00: Buss till aktivitet
12.30: Lunch
14.30: Skytteltrafik från Rödkullen.
15.00-16.00: Häng med TT i Röjsmohallen
16.00: Sista bussen hem
16.00: Middag/dusch
18.00: Fritid/TT-aktiviteter
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällsfika
21.45: Smågrupper
23.00: God natt!

Lördag 31 mars
7.50: Väckning deltagare
8.00-8.45: Frukost
9.00: Buss till aktivitet
12.30: Lunch
14.30: Skytteltrafik från Rödkullen.
15.00-16.00: Häng med TT i Röjsmohallen
16.00: Sista bussen hem från Rödkullen
16.00: Middag/dusch
18.00: Fritid/TT-aktiviteter
19.30: Andakt
20.30: Kvällsmacka
21.15: Smågrupper
22.00: God natt!

Söndag 1 april
7.50: Väckning deltagare
8.00-8.45: Frukost
9.00: Buss till aktivitet
12.30: Lunch
14.30: Skytteltrafik från Rödkullen
15.00-16.00: Häng med TT i Röjsmohallen
16.00: Sista bussen hem
16.00: Middag/dusch
18.00: Fritid/TT-aktiviteter
19.30: Kvällsmöte
21.00: Kvällsmacka
21.45: Smågrupper
22.45: KHM
00.00: God natt!

Måndag 2 april
7.45: Väckning, städning, packning
8.00-8.45: Frukost
9.00: Valbara aktiviteter
11.30: Avslutningsmöte
12.00: Inpackning i bussar
12.30: Hemresa
Lunch i bussen

Praktisk info

Ålder: För dig som är född -03 och tidigare, alltså 15+.

Datum: 29 mars-2 april 2018.

Plats: Åre, Sveriges roligaste skidort.

Kostnad: Medlemspris 1 690 kr (ord. 1 890 kr) + kostnad för liftkort tillkommer, se prislista för utrustning och liftkort här. Resa till och från lägret tillkommer. I lägerpriset ingår boende, all mat, fyra aktivitetsdagar, transport till och från backen och inte minst ett otroligt bra läger!

Boende: Under SNOW CAMP är det golvboende. Ta med dig luftmadrass/liggunderlag, sovsäck och kudde.

SC-bussar: Vi kommer att ha en buss från PITEÅ som går via Umeå och Örnsköldsvik, två bussar från GÖTEBORG varav en stannar till i Trollhättan och den andra i Borås och Ulricehamn, samt en buss från NORRKÖPING som går via Uppsala. Bussarna kostar mellan 750-850 kronor tur och retur beroende på avreseort.
Busstiderna är följande:
Norrköpingsbussen: Avgår 05.45 från Resecentrum, samling 05.30.
Uppsalabussen: Avgår 09.15 från UKK, samling 08.45.
Torslandabussen: Avgår 06.30 från Torslanda kyrka, samling 06.00.
Göteborgsbuss 1: Avgår 06.00 från Göteborgs centralstation Hotel First G, samling 05.30.
Boråsbussen: Avgår 07.00 från Borås ishall, samling 06.30.
Ulricehamnsbussen: Avgår 07.30 från Circle K vid Ulricehamnsmotet, samling 07.15.
Göteborgsbuss 2: Avgår 06.30 från Göteborgs centralstation Hotel First G, samling 06.00.
Trollhättanbussen: Avgår 07.00 från ANA/MINI-butiken vid E45:an, samling 06.30.

Hyra utrustning: Alla deltagare på SNOW CAMP har 25% rabatt på hyra av utrustning via Skistar. Du kommer att få fylla i uppgifter som längd, vikt och skostorlek i anmälningsformuläret.

Köpa liftkort: Alla deltagare har 20% rabatt på skipass genom Zebra och även här varierar priserna beroende på din ålder och hur många dagar du vill åka.

Åknivåer: Här kan du läsa mer om de olika åkstilarna och nivåerna du kan välja mellan under lägret.

Media: Här kan du ladda ner en affisch för SNOW CAMP 2018 att skriva ut.

SNOW CAMP arrangeras i samarbete med Åredalens Folkhögskola och Bilda.

Anmälan

Anmälan till SNOW CAMP är stängd.