Återigen bär det av till Gressoney och vi är mer taggade än någonsin på midjehögt puder, oändliga åk i strålande sol och en stor mängd italiensk glass. Den 6-13 mars 2022 går resan på nytt till Monterosa som erbjuder en makalös kombination av underbar skidåkning billigt boende och inte att glömma – en magisk vegansk restaurang på en av höjderna som alltid inbjuder till vindstilla lapande av sol!

Info om lägret

Monterosa består av berg med högsta topp på 4 634 möh, 2 300 fallhöjdsmeter skidåkning, 200 km pist, och oändliga vidder off­pist. Resan kommer att bestå av riktigt bra skidåkning, gemenskap och andakter.

Kostnaden för veckan är 4 600 kronor och då ingår liftkort för sex dagar och en veckas boende. Vi bor i Gressoney, den mest centrala av de tre dalar som skidorten består av varifrån man smidigt kan ta sig till alla delar av systemet. Transport till orten ordnar man själv, förslagsvis genom flyg och hyrbil tillsammans med några andra, antingen till Milano eller Turin. Man ansvarar själv för bokning av biljetter. Det kommer skapas en Facebookgrupp där man kan snacka ihop sig kring resa och hyrbilar. Utöver det tillkommer kostnad för mat, där var och en får avgöra sin egen budget. Man kan ta med sig konserver, laga mat tillsammans i lägenheterna, eller äta på restaurang. KRIKs mål är att erbjuda en prisvärd resa så att man själv får avgöra nivå för mat. Man betalar kostnaden för hela lägret i samband med anmälan. Vid eventuell avanmälan får man fram till en månad innan lägret tillbaka summan förutom en administrativ avgift på 700 kr. Vid avanmälan på grund av sjukdom får man tillbaka hela summan mot uppvisande av läkarintyg.

Off-pist

Vill man åka offpist förutsätter vi att man har grundläggande kunskap om hur man beter sig i lavinterräng samt komplett lavinutrustning (spade, sond och transceiver). Vi kommer att erbjuda en introduktion i grundläggande lavinkunskap och kamraträddning.

Det viktigaste!

  • Datum: 6-13 mars 2022.
  • Kostnad: 600 kr (boende och liftkort).
  • Transport: Du bokar och betalar själv för flyg och hyrbil.
  • Kontakt: alperna@krik.se

Anmälan

Lägret är fullt och anmälan stängd.