Alperna

Information från 2024 års läger nedan. Mer info om 2025 kommer.

Återigen bär det av till Gressoney och vi är mer taggade än någonsin på fantastisk skidåkning och italiensk glass. Den 3-10 mars 2024 går resan på nytt till Monterosa som erbjuder en makalös kombination av underbar skidåkning, bra boende och inte att glömma – en magisk vegansk restaurang på en av höjderna. 

Info om lägret

Monterosa består av berg med högsta topp på 4 634 möh, 2 300 fallhöjdsmeter skidåkning, 200 km pist, och oändliga vidder off­pist. Resan kommer att bestå av skidåkning, gemenskap och andakter.

Vi bor i Gressoney, den mest centrala av de tre dalar som skidorten består av varifrån man smidigt kan ta sig till alla delar av systemet. Transport till orten ordnar man själv, förslagsvis genom flyg eller tåg och hyrbil tillsammans med några andra, antingen till Milano eller Turin. Man ansvarar själv för bokning av biljetter. Utöver det tillkommer kostnad för mat, där var och en får avgöra sin egen budget. Man betalar kostnaden för hela lägret i samband med anmälan. Vid eventuell avanmälan får man fram till en månad innan lägret tillbaka summan förutom en administrativ avgift på 1 000 kronor. Vid avanmälan på grund av sjukdom får man tillbaka hela summan mot uppvisande av läkarintyg. Detta gäller fram till två veckor innan lägret. Vid senare avbokning på grund av sjukdom återbetalas summan utöver våra omkostnader. KRIK reserverar sig mot stora valutaförändringar, är det så att kronan skulle sjunka betydande från dagens växlingskurs (11.44) till resan, kan en extra avgift tillkomma.

Offpist

Vill man åka offpist förutsätter vi att man har grundläggande kunskap om hur man beter sig i lavinterräng samt komplett lavinutrustning (spade, sond och transceiver). Vi kommer att erbjuda en introduktion i grundläggande lavinkunskap och kamraträddning.

Det viktigaste!

  • Datum: Datum för 2025 kommer.
  • Kostnad: Pris kommer.
  • Transport: Du bokar och betalar själv för flyg/tåg och hyrbil.
  • Kontakt: alperna@krik.se.

Anmälan

Anmälan är ännu inte öppen.