Tid, plats och annat viktigt!

KRIK Basecamp Åre

Ta möjligheten att uppleva Åres fantastiska omgivningar från en hästrygg, på en MTB på fjället eller varför inte upp på Storsnasen på skidor? Totalt erbjuder Basecamp Åre dig över tio olika aktiviteter att välja mellan, alltifrån klättring till kajakpaddling och vandringar. Ingen förkunskap krävs då samtliga aktiviteter leds av kunniga instruktörer.

Ta chansen att prova något du aldrig testat förut, eller utvecklas ytterligare i aktiviteter du redan kan. Speciellt välkommen om du inte varit med på Basecamp Åre tidigare, du kommer garanterat få spännande och roliga dagar att minnas! Aktivitetsdagarna kan du antingen spendera med att fokusera på en aktivitet eller så kan du testa något nytt varje dag.

På Basecamp Åre möts människor från hela Sverige som vill ut i naturen och få både en utmaning och ett äventyr. Du får uppleva idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i en härlig kombination – och också möjlighet till gemenskap, vila och tid att lära känna nya människor.

På kvällarna har vi gemensamma samlingar i Undersåker kyrka där frågor kring livet och den kristna tron tas upp på ett relevant sätt. Läs mer om programmet och de olika aktiviteterna nedan.

Info gällande Covid-19: Ifall vi behöver justera antalet på lägret (senast i slutet på juni) går vi efter tid när man anmälde sig. Desto tidigare du anmäler dig desto säkrare är din plats. De mest populära aktiviteterna har tidigare år snabbt tagit slut när anmälan öppnat. Var på hugget och säkra din plats!

Praktisk info

Datum: 27 april- 1 maj 2022.

Plats: Västra Jämtlands fjällandskap, Åre.

För vem: För dig som är mellan 20 år till 39 år.

Kostnad: 2 650 kronor. (Efter 12 augusti är deltagarkostnaden 3050 kronor) Eventuella kostnader för hyra, transport och aktiviteter tillkommer. I och med anmälan till Basecamp Åre blir du medlem i KRIK. Att vara medlem i KRIK är helt gratis för dig under 26 år, för övriga kostar det 100 kr per år.

Anmälan: Anmäl dig HÄR. Anmälan ses som bindande. Om du behöver avanmäla dig tar vi ut en administrativ kostnad på 500 kronor. Om lägret skulle behöva ställas in pga Covid-19 får du självklart alla pengar tillbaka.

Transport: Det finns möjlighet till gemensam transport till Åre från vissa städer. Vill du samåka eller kör till Basecamp med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna för samåkning. Vi kommer att gå ut med information om samåkning i början på mars. Anmäler du dig efter detta kan vi inte garantera dig hjälp med samåkning, men vi gör alltid vårt bästa för att se till att resan löser sig på bästa sätt. Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov av bilar för transport till och från de olika aktiviteterna.

Boende och mat: Vi utgår från Hållandsgården som ligger utanför Undersåker, där vi även äter frukost och middag. Boendet sker i 2 – 6 bädds rum, där vissa har dusch och toalett på rummet och vissa i korridoren. Ta med lakan och handduk.

Program

Lördag
18.00 Start på lägret med registrering och inkvartering i Hållandsgården
19.30 Kvällsfika
20:30 Quiz
21.30 Kvällsmöte
22.00 Samling i nästa dags grupper

Söndag–Tisdag
07.15-07.30 Morgonandakt
07.30-09.30 Frukost med lunchpaket 
08.30-16.30 Aktivitet
16.15-18.30 Middag
19.00 Avfärd eller promenad mot Undersåker kyrka
19.30 Kvällsmöte
21.00 Kvällsfika
22.00 Samling i nästa dags aktivitetgruppergrupper

Onsdag
08.30 Avslutningsmöte
09.15-11.00 Frukost och städ

Kolla in filmen!

Aktiviteter

Mountainbike (alla dagar)

Mountainbike på Åres stigar, grus och asfalt. Fartfylld och kreativ cykling med duktiga instruktörer. Turen anpassas efter väderförhållanden.

Nivå: Alla nivåer.

Pris: Eventuell trailavgift beroende på tur för dagen (max 100 kr). Om man inte har egen cykel kostar hyrcykel 650 kr/dag.

Klättring (alla dagar)

Njut av känslan att ta dig uppför bergsklipporna. Vi kommer att hålla till vid Välaberget och i huvudsak klättra topprep på ca 15 meter höga väggar.
Klippan har en spridning från 4a till 7c i gradering, så det finns alltså klippklättring både för den som vill pröva på för första gången och den erfarne klättraren som söker utmaningar. 

Utrustning: Kan lånas. Meddela gärna oss om du har egen utrustning i anmälan.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Inga.
Pris: 150 kr. (Maxantal är 17 personer per dag).

Vandring (alla dagar)

Vi kommer att vandra i området kring Vålådalen. Se fram emot en dagstur och njut av att äta lunch ute i naturen.

Söndag: Renfjällsrundan, ca 12 km och 500 fallhöjdsmeter till toppen. En topptur med magisk 360-gradersvy! Lite tyngre vandring.

Måndag: Nulltjärnsrundan ca 8 km, 36 fallhöjdsmeter. En lättare tur med chans till fikastopp och dopp.

Tisdag: Grofjällsrundan- ca 14 km och 490 fallhöjdsmeter till toppen. Tur upp på kalfjället med välförtjänt utsikt. Lite tyngre vandring.

Utrustning: Bra vandringsskor eller gympaskor som är någorlunda vattentäta.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Löpning (alla dagar)

Femstjärniga omgivningar i fjällmilljö. Blir gruppen stor nog så ser vi över möjligheten att dela upp i två nivåer. Räkna med distanser från en mil och uppåt beroende på nivå.

Nytt för i år: Finns möjlighet att köra vertikal K vilket innebär att man ska hitta den snabbaste vägen upp till Åreskutan från Åre by. Är du inte intresserad av den varianten så kör vi även vanlig tur.

Utrustning: Träningskläder, löparskor och ryggsäck som du kan springa med.
Nivå: Två olika beroende på tempo.
Pris: 0 kr.

Ridning (alla dagar)

I år erbjuder vi turridning med utgångspunkt i byn Krok. Dagen börjar med att man matchar ihop häst och ryttare. Efter det gör vi gemensamt iordning hästarna där du även får lära dig kommunicera och samarbeta med hästen. Efter det är det några timmars ridning med storslagen utsikt över Åreskutan, mysiga stigar i skogen och härliga backar för galopper. På gården finns förutom hästar även får, alpackor, katter och hundar. 

Nytt för i år är att vi vill ha så homogena grupper som möjligt för att kunna hålla ett tempo som alla känner sig bekväma med. Så vi kommer ha lite olika nivåindelningar under helgen. 

Pris: 750 kr/dag. (Maxantal är 7 personer per dag).

Nivå:
– Måndag: Har tidigare erfarenhet och kan tryggt behärska trav och galopp
– Söndag och tisdag: Nybörjare, för dig som aldrig har ridit innan eller testat på några gånger

Kajak (alla dagar)

Att få paddla kajak i området kring Åre är en naturupplevelse. Här får man vara nära naturen och uppleva hur det känns att ta sig fram i vattnet tillsammans med andra trevliga människor.

Nytt för i år: Kan bli ny paddelplats..

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 370kr/dag. (Maxantal är 12 personer per dag).

Akvarellmålning i fjällmiljö (lördag)

Vi tar oss tillsammans ut till en vacker plats för att tillsammans testa på att måla med akvarellteknik med inspiration från det som finns i omgivningarna. En fantastisk möjlighet att få testa på att måla i fjällmiljö. Under aktiviteten kommer vi även att tända en eld och grilla lite korv. 

Nivå: Alla nivåer.

Pris: 50 kr.

 

Fiske (fredag och lördag)

Häng med och fiska. Vi hyr en båt och ror ut i vattnet och försöker fånga lite öring och röding. 

Nivå: Alla nivåer.
Utrustning: Ta med egen utrustning.
Pris: 50 kr.

Matlagning (alla dagar)

Vill du njuta av Åres fantastiska miljö i lugn och ro är det här aktiviteten för dig! Här finns chansen äta den när den smakar som bäst- utomhus! Det bästa tillfället att lära känna nya människor. 

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 50 kr.

Downhill (endast söndag)

Under söndagen kan du köra Downhill i Skandinaviens största bikepark. 50 km åkning, fördelade på 36 leder och 853 fallhöjdsmeter. Lederna är uppdelade i olika svårighetsgrad, så det finns något för alla, oavsett om du testar downhill för första gången eller om du hänger i en bikepark hela sommaren.

Utrustning: Downhillcykel, skydd och fullfacehjälm (allt finns att hyra)

Nivå: Alla nivåer.

Pris: Liftkort 395 kr+850 kr för downhillcykel. Liftkort köper man på egen hand. Cykelhyran betalar man på plats.

Rypetoppen adventurepark (lördag)

Precis över den norska gränsen hittar vi Rypetoppens adventurepark. Här finns det flera ziplines på upp till 230 meter långa, klättring och höghöjdsbana. Detta är aktiviteten för dig som vill utmana din höjdrädsla, eller bara vill njuta av att swisha fram över fjällandskapet högt uppe bland trätopparna. 

Utrustning: all utrustning du behöver finns i parken

Nivå: Alla nivåer.

Pris: 400kr.  

Anmälan

Anmälan är stängd.

För att kunna anmäla dig behöver du vara KRIK-medlem, BLI MEDLEM HÄR!