Ta möjligheten att uppleva Åres fantastiska omgivningar från hästryggen, ta dig upp på Storsnasen på skidor eller utmana dig själv med en tur fjällöpning. Totalt erbjuder Basecamp Åre dig över tio olika aktiviteter att välja mellan, alltifrån klättring till kajakpaddling och vandringar. Ingen förkunskap krävs då samtliga aktiviteter leds av kunniga instruktörer.

Ta chansen att prova något du aldrig testat förut, eller utvecklas ytterligare i aktiviteter du redan kan. Speciellt välkommen om du inte varit med på Basecamp Åre tidigare, du kommer garanterat få spännande och roliga dagar att minnas! Aktivitetsdagarna kan du antingen spendera med att fokusera på en aktivitet eller så kan du testa något nytt varje dag. De mest populära aktiviteterna har tidigare år snabbt tagit slut när anmälan öppnat. Var på hugget och säkra din plats!

På Basecamp Åre möts människor från hela Sverige som vill ut i naturen och få både en utmaning och ett äventyr. Du får uppleva idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i en härlig kombination – och också möjlighet till gemenskap och tid att lära känna nya människor.

På kvällarna har vi gemensamma samlingar i Undersåker kyrka där frågor kring livet och den kristna tron tas upp på ett relevant sätt. Läs mer om programmet och de olika aktiviteterna nedan.

KOLLA IN!

DET VIKTIGASTE!

  • Datum: 27 april - 1 maj 2022
  • Plats: Västra Jämtlands fjällandskap, Åre
  • Kostnad: 2 650 kr. (kostnad för transport, aktiviteter och eventuell hyra tillkommer)
  • Frågor: basecamp@krik.se
  • Medarrangörer: Basecamp arrangeras i samverkan med Solviks folkhögskola

PROGRAM

Onsdag
18.00 Start på lägret med registrering och inkvartering i Hållandsgården
19.30 Kvällsfika
20:30 Quiz
21.30 Kvällsmöte
22.00 Samling i nästa dags grupper

Torsdag–lördag
07.15-07.30 Morgonandakt
07.30-09.30 Frukost med lunchpaket 
08.30-16.30 Aktivitet
16.15-18.30 Middag
19.00 Avfärd eller promenad mot Undersåker kyrka
19.30 Kvällsmöte
21.00 Kvällsfika
22.00 Samling i nästa dags aktivitetsgrupper

Söndag
08.30 Avslutningsmöte
09.15-11.00 Frukost och städ

Aktiviteter

Klättring (alla dagar)

Njut av känslan att ta dig uppför bergsklipporna. Vi kommer att hålla till vid Välaberget och i huvudsak klättra topprep på ca 15 meter höga väggar.
Klippan har en spridning från 4a till 7c i gradering, så det finns alltså klippklättring både för den som vill pröva på för första gången och den erfarne klättraren som söker utmaningar. 

Utrustning: Kan lånas. Meddela gärna oss om du har egen utrustning i anmälan.
Nivå: Alla nivåer.
Förkunskaper: Inga.
Pris: 150 kr. (Maxantal är 17 personer per dag).

Turåkning med längdskidor (alla dagar)

Det finns stora vidder att ta sig fram på i området kring Storulvån, Ullådalen och Vålådalen där vi kommer befinna oss. Här finns möjligheten att åka med på en platt skidtur utanför spårad terräng. Nivån anpassas efter deltagarna och hur förhållandet ser ut under perioden.

Utrustning: Längdskidor/turskidor.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr – med egen utrustning.

Vandring (alla dagar)

Vi kommer att vandra i området kring Vålådalen. Se fram emot en dagstur och njut av att äta lunch ute i naturen.

Torsdag: Blanktjärn. Turernas Rolls Royce. Se bilder på insta.

Fredag: Renfjället. Snöskortur. OBS. Ordna/hyr egna snöskor, ex från Outdoor buddies eller Explore Åre.

Lördag: Suljätten. ca 3 km och 345 fallhöjdsmeter till toppen.

Bra vandringsskor eller gympaskor som är någorlunda vattentäta.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: 0 kr.

Löpning (alla dagar)

Spring genom femstjärniga omgivningar i fjällmilljö. Blir gruppen stor nog så ser vi över möjligheten att dela upp oss efter tempo. Räkna med distanser från en mil och uppåt under hela dagen beroende på nivå.

Utrustning: Träningskläder, löparskor och ryggsäck som du kan springa med.
Nivå: För alla med medelgod kondition och uppåt.
Pris: 0 kr.

Fatbike (torsdag och fredag)

Nyhet! Eldriven fatbike. Tar oss fram över skoterleder, stigar och hållbar skare om det finns möjlighet till det. (Maxantal är 10 personer per dag).

Utrustning: Varma kläder när elen gör delar av jobbet.
Nivå: Alla nivåer.
Pris: Heldagshyra, 995:-.

Fiske (fredag och lördag)

Häng med och fiska. Vi hyr en båt och ror ut i vattnet och försöker fånga lite öring och röding. Eller så blir det ispimpling om isen är tillräckligt stabil.

Nivå: Alla nivåer.
Utrustning: Ta med egen utrustning.
Pris: 50 kr.

Matlagning (fredag och lördag)

Vill du njuta av Åres fantastiska miljö i lugn och ro är det här aktiviteten för dig! Här finns chansen äta den när den smakar som bäst- utomhus! Det bästa tillfället att lära känna nya människor. Vi vandrar en kortare sträcka till en vacker plats för att där tillsammans laga friluftsmat. 

Nivå: Alla nivåer.
Utrusting: Ta med skor som går att vandra en kortare sträcka i. Varma kläder.
Pris: 100 kr.

Kajak (alla dagar)

Nytt för i år är att vi har en ny aktör med nyare kajaker. Om isen släpper har vi andra områden att paddla i. Spännande!

Att få paddla kajak i området kring Åre är en naturupplevelse. Här får man vara nära naturen och uppleva hur det känns att ta sig fram i vattnet tillsammans med andra trevliga människor. 

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 400 kr/dag. (Maxantal är 14 personer per dag).

Ridning (alla dagar)

I år erbjuder vi turridning med utgångspunkt i Huså. Dagen börjar med att man matchar ihop häst och ryttare. Efter det gör vi gemensamt iordning hästarna där du även får lära dig kommunicera och samarbeta med hästen. Efter det är det några timmars ridning med storslagen utsikt över Åreskutan, mysiga stigar i skogen och härliga backar för galopper.  Exakt längd på tur och kostnad utifrån det presenteras närmare lägret, men räkna med pris runt 900 kr, som betalas på lägret. 

Eftersom att vi vill ha ett tempo som alla är bekväma med vill vi vill ha så homogena grupper som möjligt. Därför kommer vi ha lite olika nivåindelningar på dagarna under helgen. 

Pris: ca 900 kr/dag. Betalas på plats. (Maxantal är 10 personer per dag).

Nivå:
– Fredag: Har tidigare erfarenhet och kan tryggt behärska trav och galopp
– Torsdag och lördag: Nybörjarturer, för dig som inte ridit tidigare eller har en viss erfarenhet av att rida, men att det var länge sedan du satt på en häst.

Ridning fullt torsdag och lördag. 

Topptur (alla dagar)

Både för dig som är ny eller har erfarenhet av toppturer. Vi kommer i år att välja toppar som ligger i området kring Storulvån, Åreskutan, Ottfjället, Skäckerfjällen och Bydalen. Nämnda områden bjuder på en stor variation i spannet mellan högalpin fjällterräng och inlandstoppar. 

Utrustning: Randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Fjällskida eller snowboard/snöskor är även ett alternativ till möjlig utrustning. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Hyra av utrustning görs på egen hand via förslagsvis Åre Skidsport, Hyrskidan eller närmare er hemort.
Nivå: ”Topptur” är för dig med tidigare erfarenhet. ”Topptur intro” för dig som vill testa på.
Pris: 0 kr.
Säkerheten är viktig i fjällen. Därför måste alla deltagare ha spade, sond och transciever. 

Hundspann (torsdag och fredag)

Med Alaskan Huskies flyter man genom de stora fjällvidderna runt Åreskutan. En tur där din egna insats av att styra de sex-nio hundarna framför dig blir en stor del av hur snabbt ekipaget kan gå. Snabb inlärningskurva och väldigt roligt när farten ökar. Beroende av viss snömängd för att kunna genomföra. 16 km i distans att köra.

Nivå: Alla nivåer.
Pris: 800 kronor. Betalas på plats.

Rypetoppen (lördag)

Precis över den norska gränsen hittar vi Rypetoppens adventurepark. Här finns det flera ziplines på upp till 230 meter långa, klättring och höghöjdsbana. Detta är aktiviteten för dig som vill utmana din höjdrädsla, eller bara vill njuta av att swisha fram över fjällandskapet högt uppe bland trätopparna.

Nivå: Alla nivåer
Pris: 400 kr

Rypetoppen är fulltecknat som aktivitet. 

PRAKTISK INFO

Datum: 27 april-1 maj 2022.
Plats: Västra Jämtlands fjällandskap, Åre.
För vem: För dig som är mellan 20 år till 39 år.
Kostnad: 2 650 kronor. Eventuella kostnader för hyra, transport och aktiviteter tillkommer. I och med anmälan till Basecamp Åre blir du medlem i KRIK. Att vara medlem i KRIK är helt gratis för dig under 26 år, för övriga kostar det 100 kr per år.
Anmälan: Anmälan ses som bindande. Om du behöver avanmäla dig tar vi ut en administrativ kostnad på 500 kronor. Om lägret skulle behöva ställas in pga Covid-19 får du självklart alla pengar tillbaka.
Transport: Det finns möjlighet till gemensam transport till Åre från vissa städer. Vill du samåka eller kör till Basecamp med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna för samåkning. Vi kommer att gå ut med information om samåkning i början på mars. Anmäler du dig efter detta kan vi inte garantera dig hjälp med samåkning, men vi gör alltid vårt bästa för att se till att resan löser sig på bästa sätt. Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov av bilar för transport till och från de olika aktiviteterna.
Boende och mat: Vi utgår från Hållandsgården som ligger utanför Undersåker, där vi även äter frukost och middag. Boendet sker i 2 – 6 bädds rum, där vissa har dusch och toalett på rummet och vissa i korridoren. Ta med lakan och handduk.

ANMÄLAN

Anmälan för 2023 års läger är ännu inte öppen.