Training Camp Sverige

Training Camp Sverige

  1. 30 juni-6 juli 2024 höjs pulsen på Bödagården på norra Öland. Gården ligger fantastiskt fint precis vid havet och är en riktig sommaridyll. Här finns alla möjligheter för träning, vila och avkoppling.

Training Camp är lägret för dig som älskar träning och idrott av olika slag och vill kombinera det med intressant undervisning, ny kunskap och härlig gemenskap. Vi skapar ett forum för idrott- och träningsglädje, trosglädje och livsglädje och välkomnar dig in i gemenskapen. Vi tror och hoppas att du kommer trivas!

Lägret erbjuder fler träningsformer än du kan hinna med. Beachvolleyboll, spikeball, cirkelträning, crossfit (totalfit), löpning, SUP, fotboll, tennis, padel, MTB, landsvägscykling med mera…Testa allt det där du annars inte gör, eller maximera det du redan älskar.

Huvudmålgruppen är unga vuxna, men det finns ingen övre åldersgräns. Välkommen till KRIK Training Camp!

Det viktigaste!

  • Datum: 30 juni-6 juli 2024.
  • Plats: Böda, Öland.
  • Åldersgräns: Huvudmålgruppen är 20+, men ingen övre åldersgräns.
  • Kostnad: 1 899 kronor
  • Frågor: info@krik.se
  • Medarrangörer: Training Camp Sverige arrangeras i samarbete med Mullsjö folkhögskola.
Anmäl dig här!

Praktisk information

Datum: 30 juni-6 juli 2024.

Plats: Bödagården på norra Öland.

Kostnad: 1 899 kr. I avgiften ingår träning, seminarier, undervisning, middag och kvällsmacka. Vi erbjuder en mängd olika kost och logi-alternativ så att det passar alla smaker och plånböcker. Läs mer under rubrikerna boende och mat.
Du behöver vara medlem i KRIK för att kunna anmäla dig till Training Camp. Att vara medlem är helt gratis för dig som är under 26 år (räknas från året du fyller), för övriga kostar det 100 kronor per år.

Anmälan: Ses som bindande. Om du skulle behöva avanmäla dig tar vi ut en administrativ avgift på 500 kr. Sker avanmälan efter 15 juni krävs läkarintyg. Finns det återbetalas 75% av deltagaravgiften, i annat fall återbetalas deltagaravgiften ej.

Transport: Att ta sig till Bödagården ansvarar varje deltagare för. Det gör du bäst genom att åka bil direkt till gården alt buss/tåg till Löttorp och sedan vidare till Böda. Från Stockholms Cityterminal går det direktbussar till Löttorp. Läs mer på silverlinjen.se. Vill du samåka eller kör med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna och tar kontakt med dig senast 1 månad innan lägret (vi kan dock ej garantera att alla får skjuts). Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov för transport till och från vissa av aktiviteterna. Används din bil under lägret får du givetvis bränslekostnaderna täckta.

Mat: I lägeravgiften ingår middag och kvällsmacka. Frukost och lunch kan också bokas som tillval (rekommenderas varmt) och betalas på plats vid incheckningen. Lunch kostar 110kr och frukost kostar 95kr. Samtliga boendeformer erbjuder möjlighet till egen matlagning. Vissa har eget kök, andra har gemensamt kök/pentry. Uppge i anmälan om du är i behov av specialkost.

Boende:
Campingstuga (stuga utan WC/dusch) eller vandrarhem: 1 475 kr/vecka
Lägenhet (WC finns i lägenheten, separat duschrum): 1900 kr/vecka
Stuga (med WC/dusch): 2200 kr/vecka
Samtliga priser gäller per person.
Om du reser själv kommer du att placeras ihop med andra av samma kön, i rum om 4 personer. Vill du bo med ett kompisgäng ska du uppge det när du bokar boende.
Tältplats: 345 kr per tält och dygn
Boende bokas direkt till Bödagården på info@bodagarden.nu eller via telefon 0485-586800
Telefontider: Måndag 17.30-19.00 samt tis-tors kl 8.00-10.00.

VIKTIGT! Boka boende innan 31 maj. Efter det kan vi ej garantera boende i stuga/lägenhet så vänta INTE. De bästa rummen/stugorna går åt först.

Vanliga frågor

När börjar och slutar lägret?
Lägret börjar söndag kväll den 30 juni. Incheckning sker ca: 17.00-18.30 och ett första infomöte/kvällsmöte sker efter detta. Lägret slutar lördag kväll med ett finalmöte ca: 20.00. Boendet har du till söndagen och utcheckning sker söndag förmiddag 7 juli.

Hur mycket träning är det?
Lägret består av sex aktivitetsdagar, måndag-lördag. En dag mitt i veckan har dock ett luftigare program då utflykter på ön är möjligt. Varje dag är indelad i ett förmiddagsblock och ett eftermiddagsblock. Båda blocken består av en mängd olika träningspass. Du kan göra en eller flera aktiviteter.
För att vi ska kunna göra det möjligt för alla att kunna delta på de aktiviteter som ni önskar så skulle vi vilja att ni fyller i en intresseanmälan på de aktiviteter som du vill göra under veckan. Detta gör du i anmälan och det är inte bindande men möjliggör för oss att kunna skapa de bästa förutsättningarna inför lägret.

Vi uppmuntrar dig att våga testa nya träningsformer och haka på de stora TC workout together-passen som vi har varje förmiddag. Ingen specifik träning är obligatorisk.

För vem är det?
För dig som vill ha en aktiv och rolig vecka. Du lägger aktiviteterna på den nivå du själv vill. Du kan träna tre pass om dagen eller vila på stranden hela veckan. Många val, inga måsten. Lägret är också för dig som vill utmanas och växa i ditt liv och i din tro. Den kristna tron är grunden i KRIK och det är utifrån den vi vill hjälpa varandra till bättre hälsa för ande, kropp och själ. Oavsett vad eller hur du tror är du varmt välkommen. TC är för alla!

Ni har morgonsamlingar och kvällssamlingar, vad innebär det?
Detta är det speciella med lägret, det som gör att TC är mer än ett vanligt träningsevent. Samlingarna är obligatoriska då dessa bidrar till den helhet som är själva syftet med KRIK Training Camp. Det är inte bara träning, det är inte bara undervisning. Det är både-och. Du behöver inte hålla med om allt som sägs, men du behöver närvara.

Aktiviteter

Beachvolleyboll

Finns det något som är så synonymt med Böda som Beachvolleyboll? Stranden på Böda erbjuder så många nät att de sträcker sig till horisonten, ja nästan iaf. Stranden andas och lever beachvolley från morgon till sen kväll. Under veckan finns det möjlighet till teknikträning med hjälp av våra duktiga instruktörer som hjälper dig att ta nästa steg i ditt spel, oavsett tidigare erfarenhet. Utrymme finns även för goa matcher och kanske till och med en turnéring.
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Strandkläder. Nät och bollar finns på plats!
Pris: 0 kr.

Spikeball

Om Beachvolley är klassikern på Böda så är Spikeball den nya utmanaren om titeln! I den finkorniga sanden har du chansen att lära sig detta underbara spel eller gnugga på detaljer för den som redan är spike-rutinerad. Vi kan utlova utveckling oavsett nivå och otroligt mycket glädje (och bra träning) i sanden. Missa inte!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Har du eget nät, ta gärna med, annars finns det på plats!
Pris: 0 kr.

TC-workout together

Musiken pumpar och tempot är högt. Här är träningsglädjen som störst! TC-passet är ett gemensamt styrkepass för alla som vill vara med. Vi kombinerar styrka med puls och lägger en bra grund för en härlig dag. Här bygger varje svettdroppe teamkänsla och stämningen är på topp! Alla kan vara med och passen körs i nära anslutning till stranden, fest!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Träningskläder.
Pris: 0 kr.

Löpning

Det finns fantastiska miljöer kring Bödagården för löpning, både i skog och på strand. Under veckan erbjuds både löpning i lugnt tempo, intervaller och clinics där vi får mer kunskap om hur vi kan förbättra vårt löpsteg och teknik för att kunna bli både snabbare och hålla oss skadefria. Mer löpning åt folket!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Totalfit

Totalfit är ett koncept inspirerat från Crossfit med upplägg och övningar som verkligen utmanar hela kroppen. Vi jobbar med skivstänger, kettlebells, vikter och kroppsvikt. Varje pass har ett tema som följer som en röd tråd genom passet. Du utvecklar hälsa för ande, kropp och själ, och du får aktivera varje cell i din kropp på dessa tuffa och roliga pass. Häng på, det blir kul!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Swimrun

Nytt för i år är att du har möjligheten att delta i Swimrun a la KRIK, en enklare variant av konceptet Swimrun! Har du kanske drömt om att vara med i Robinson? Se hit! Tillsammans i par varvas löpning och simning i en härlig kombo och ett och annat klurigt moment kan förekomma, där fler förmågor än kondition sätts på prov. Passar alla som vill ta löpstegen till vattenbrynet och utmanas av vattnets egenskaper.
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Fotboll

Inget sommarläger utan en möjlighet till en eller flera riktigt goa fighter på fotbollsplan. Ett stenkast från Böda finns en stor fotbollsplan som är väl värd att besökas. Tänk att du efter en intensiv och go fotbollsmatch kan springa rätt ner till havet och kasta dig i för ett dopp, vem kan säga nej till det?!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Fotbollskor eller joggingskor.
Pris: 0 kr.

Golf

Öland har flera fina golfbanor och många besöker dem under sommaren. Det gör också vi! På Böda Sand kan både den erfarne och nybörjaren spela golf. Ska du testa för första gången och bli förälskad i denna underbara sport eller jobba på att sänka ditt handicap? Oavsett syfte har du en härlig dag på Böda Sand! (Grönt kort behövs ej)
Anmälan: Intresseanmälan krävs!
Utrustning: Golfutrustning finns att hyra. Har du egen? Ta med den!
Pris: 220-290 kr beroende på vilken bana du går. 150-200 kr för hyra av golfklubbor och bag. Betalning på plats.

SUP (stand up paddleboard)

Lillebror till kitesurfing! Du som också vill gå på vatten, men föredrar att göra det i lugnare mak. Mer glida än rusa fram. Du vill hitta mellantinget mellan solstolen och stenhårt styrkepass. Då är SUP för dig! På Bödagården finns enklare mer nybörjarvänliga brädor att låna. Vi rekommenderar dock att hyra SUP på Bödasand. Kanske uppleva soluppgången på en SUP på ett stilla hav en morgon?
Anmälan: Föranmälan krävs. Fåtal platser!
Utrustning: Meddela om du har en egen att ta med, lägret har ett fåtal.
Pris: SUP 120-180 kr. Mega SUP 140-200 kr. Betalning på plats.

MTB

Stigar, stockar och stenar. Kring Bödagården finns massor av härlig natur att upptäcka på Mountainbike. Det är en strålande träningsform som aktiverar hela kroppen. Testa!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Du har med egen cykel. Har du ej det ser vi över möjligheten att hyra. Du som intresseanmäler dig blir kontaktad ang ev cykelhyra.
Pris: 0 kr + ev cykelhyra.

Landsvägscykling

Har du drömt om att flyga fram i den vackra öländska naturen, räkna väderkvarnar, cykla från fyr till fyr, stanna på mysiga caféer och ta en glass? Det är möjligt i sommar om du väljer denna aktiviteten.
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Du har med egen cykel.
Pris: 0 kr.

Racketsport

Att spela padel och tennis utomhus i solen med ljudet från vågorna är en underbar känsla, den kan du få uppleva på Böda Sand som ligger endast två kilometer från Bödagården. Där finns banor för uthyrning och bokning sker via matchi.se eller i receptionen på Bödasand.

Anmälan: Bokas på plats under lägret.
Utrustning: Träningskläder + padelrack finns att hyra alt ta med om du har rack/bollar.
Pris: Tennisbana 150 kr/h. Padelbana 280 kr/h. Rackethyra 30 kr/h och bollar köps för 80 kr/röret

Anmälan

Anmälan är öppen.

Anmäl dig här!