Training Camp Sverige

4-9 juli 2022 höjs pulsen rejält på Bödagården på norra Öland. Gården ligger fantastiskt fint precis vid havet och är en riktig sommaridyll. Här finns alla möjligheter för träning, vila och avkoppling.

Training Camp är lägret för dig som älskar träning och idrott av olika slag och vill kombinera det med intressant undervisning, ny kunskap och härlig gemenskap. Vi skapar ett forum för idrott- och träningsglädje, trosglädje och livsglädje och välkomnar dig in i gemenskapen. Har du varit på Training Camp i Spanien kommer du känna igen rytmen. Har du inte varit med tidigare är du särskilt välkommen. Vi tror och hoppas att du kommer trivas!

Lägret erbjuder fler träningsformer än du kan hinna med. Beachvolleyboll, spikeball, cirkelträning, crossfit (totalfit), löpning, kitesurfing, SUP, fotboll, tennis, padel, MTB, landsvägscykling med mera…Testa allt det där du annars inte gör, eller maximera det du älskar.

Huvudmålgruppen är unga vuxna, men det finns ingen övre åldersgräns. Välkommen till en historisk fest: KRIK Training Camp Sverige 2022!

Det viktigaste!

  • Datum: 4-9 juli.
  • Plats: Böda, Öland.
  • Åldersgräns: Huvudmålgruppen är 20+, men ingen övre åldersgräns.
  • Kostnad: 1 795 kronor. (Kostnad för logi tillkommer).
  • Frågor: info@krik.se
  • Medarrangörer: Training Camp Sverige arrangeras i samarbete med Mullsjö folkhögskola.

Praktisk information

Datum: 4-9 juli 2022 (Med möjlighet att checka in 3 juli och checka ut 10 juli).

Plats: Bödagården på norra Öland.

Kostnad: 1 795 kronor. I avgiften ingår träning, seminarier, undervisning, middag och kvällsmål. * Frukost och lunch kan bokas som tillval. Kostnad för boende tillkommer och varierar beroende på vilket alternativ du väljer. Mer information under rubriken Boende och mat. Vissa träningsformer är mer exklusiva och kräver utrustning som du själv bekostar. Du behöver vara medlem i KRIK för att kunna anmäla dig till Training Camp. Att vara medlem är helt gratis för dig som är under 26 år (räknas från året du fyller), för övriga kostar det 100 kronor per år.

Anmälan: Är öppen, se formulär här på hemsidan. Anmälan ses som bindande. Om du behöva avanmäla dig tar vi ut en administrativ avgift på 500 kronor. Sker avanmälan efter 20 juni krävs läkarintyg.

Transport: Att ta sig till Bödagården ansvarar varje deltagare för. Det gör du bäst genom att åka bil direkt till gården alt buss/tåg till Löttorp och sedan vidare till Böda. Vi uppmuntrar till samåkning och gemensam transport till Training Camp. Från Stockholms Cityterminal går det direktbussar till Löttorp. Läs mer på silverlinjen.se. Vill du samåka eller kör med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna och tar kontakt med dig. Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov för transport till och från vissa av aktiviteterna. Detta gäller speciellt dig som väljer golf.

Boende och mat: Vi erbjuder en mängd olika kost och logi-alternativ så att det passar alla smaker och plånböcker. Du bokar ditt boende själv eller tillsammans med vänner via info@bodagarden.nu. Uppge då att du är deltagare på Training Camp så får du 5% rabatt på din bokning. Boendet kostar mellan 200-250 kr/natt om stugan/rummet man bor i blir fullt. Se mer detaljerad beskrivning under Anmälan. Middag och kvällsfika serveras till alla lägerdeltagare. Du har även möjlighet att köpa frukost och lunch på gården. Samtliga boendeformer erbjuder möjlighet till egen matlagning. Vissa har eget kök andra har gemensamt kök/pentry. Uppge i anmälan om du är i behov av specialkost.

Vanliga frågor

Hur mycket träning är det?
Lägret består av sex aktivitetsdagar, måndag-lördag. En dag mitt i veckan har dock ett luftigare program då utflykter på ön är möjligt. Varje dag är indelad i ett förmiddagsblock och ett eftermiddagsblock. Båda blocken består av en mängd olika träningspass. Du kan göra en eller flera aktiviteter. Vissa behöver du anmäla på förhand, andra räcker det att du gör en icke bindande intresseanmälan på eller bara hakar på spontant. Detta ser du i aktivitetsbeskrivningen.

Vi uppmuntrar dig att våga testa nya träningsformer och haka på de stora TC workout together-passen som vi har varje förmiddag. Ingen specifik träning är obligatorisk.

För vem är det?
För dig som vill ha en aktiv och rolig vecka. Du lägger aktiviteterna på den nivå du själv vill. Du kan träna tre pass om dagen eller vila på stranden hela veckan. Många val, inga måsten. Lägret är också för dig som vill utmanas och växa i ditt liv. Den kristna tron är grunden i KRIK och det är utifrån den vi vill hjälpa varandra till bättre hälsa för ande, kropp och själ. Oavsett vad eller hur du tror är du varmt välkommen. TC är för alla!

Ni har morgonsamlingar, seminarier och kvällssamlingar, vad innebär det?
Detta är det speciella med lägret, det som gör att TC är mer än en vanlig träningsresa. Samlingarna är obligatoriska då dessa bidrar till den helhet som är själva syftet med KRIK Training Camp. Det är inte bara träning, det är inte bara undervisning. Det är både-och. Du behöver inte hålla med om allt som sägs, men du behöver närvara. Morgon och kvällssamling hålls varje dag, seminarier erbjuds vid två-tre tillfällen under lägret.

Om jag väljer en förbokas aktivitet som golf, SUP eller kite, måste jag köra det varje dag eller är ev kostnad baserad på ett tillfälle?
De kan välja att göra det en eller flera dagar. Kostnaden du ser är baserad på hyra för en dag.

Aktiviteter

Beachvolleyboll

Finns det något som är så synonymt med Böda som Beachvolleyboll? Stranden på Böda erbjuder så många nät att de sträcker sig till horisonten, ja nästan iaf. Stranden andas och lever beachvolley från morgon till sen kväll. Våra duktiga instruktörer hjälper dig att ta nästa steg i ditt spel, oavsett tidigare erfarenhet.
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Strandkläder. Nät och bollar finns på plats!
Pris: 0 kr.

Spikeball

Om Beachvolley är klassikern på Böda så är Spikeball den nya utmanaren om titeln! I den finkorniga sanden har du chansen att lära sig detta underbara spel eller gnugga på detaljer för den som redan är spika-rutinerad. Vi kan utlova utveckling oavsett nivå och otroligt mycket glädje (och bra träning) i sanden. Missa inte!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Har du eget nät, ta gärna med, annars finns det på plats!
Pris: 0 kr.

TC-workout together

Musiken pumpar och tempot är högt. Här är träningsglädjen som störst! TC-passet är ett gemensamt styrkepass för alla som vill vara med. Vi kombinerar styrka med puls och lägger en bra grund för en härlig dag. Här bygger varje svettdroppe teamkänsla och stämningen är på topp! Alla kan vara med och passen körs mestadels på stranden, fest!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Träningskläder.
Pris: 0 kr.

Löpning

Totalfit är ett koncept inspirerat från Crossfit med upplägg och övningar som verkligen utmanar hela kroppen. Vi jobbar med skivstänger, kettlebells, vikter och kroppsvikt. Varje pass har ett tema som följer som en röd tråd genom passet. Du utvecklar hälsa för ande, kropp och själ, och du får aktivera varje cell i din kropp på dessa tuffa och roliga pass. Häng på, det blir kul!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Totalfit

Totalfit är ett koncept inspirerat från Crossfit med upplägg och övningar som verkligen utmanar hela kroppen. Vi jobbar med skivstänger, kettlebells, vikter och kroppsvikt. Varje pass har ett tema som följer som en röd tråd genom passet. Du utvecklar hälsa för ande, kropp och själ, och du får aktivera varje cell i din kropp på dessa tuffa och roliga pass. Häng på, det blir kul!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Totalfit PLUS

För dig som redan tränar crossfit/totalfit/functional bodybuilding och vill få fördjupad kunskap och träna mer komplexa moment ska du gå på dessa passen. Här tar du med din kunskap och erfarenhet och bidrar till att passen tar oss nästa nivå!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Fotboll

Inget sommarläger utan en möjlighet till en eller flera riktigt goa fighter på fotbollsplan. Ett stenkast från Böda finns en stor fotbollsplan som är väl värd att besökas. Tänk att du efter en intensiv och go fotbollsmatch kan springa rätt ner till havet och kasta dig i för ett dopp, vem kan säga nej till det?!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Fotbollskor eller joggingskor.
Pris: 0 kr.

Golf

Öland har flera fina golfbanor och många besöker dem under sommaren. Det gör också vi! På Böda Sand kan både den erfarne och nybörjaren spela golf. Ska du testa för första gången och bli förälskad i denna underbara sport eller jobba på att sänka ditt handicap. Oavsett syfte har du en härlig dag på Böda Sand!
Anmälan: Föranmälan krävs!
Utrustning: Golfutrustning finns att hyra. Har du egen? Ta med den!
Pris: 220-290 kr beroende på vilken bana du går. 150-200 kr för hyra av golfklubbor och bag. Betalning på plats.

Kitesurfing

Hav, vind, surfing. Att kitesurfa måste vara den närmaste ”gå på vatten”-erfarenhet vi kan komma. Du leds av vinden, står på vattnet och låter hjärtat rusa. Denna aktivitet riktar sig till dig som har vana av Kite-surfing och har en egen kite som du tar med till lägret.

Anmälan: Föranmälan krävs. Fåtal platser!
Utrustning: Finns EJ att hyra. Egen kite nödvändigt
Pris: 0 kr.

SUP (stand up paddleboard)

En het uppstickare! Lillebror till kitesurfing. Du vill också gå på vatten, men föredrar att göra det i lugnare mak. Mer glida än rusa fram. Du vill hitta mellantinget mellan solstolen och stenhårt styrkepass. Då ska du välja SUP!
Anmälan: Föranmälan krävs. Fåtal platser!
Utrustning: Meddela om du har en egen att ta med, lägret har ett fåtal.
Pris: 150 kr/tillfälle. Betalning på plats.

MTB

Stigar, stockar och stenar. Kring Bödagården finns massor av härlig natur att upptäcka på Mountainbike. Det är en strålande träningsform som aktiverar hela kroppen. Testa!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Du har med egen cykel. Har du ej det ser vi över möjligheten att hyra. Du som intresseanmäler dig blir kontaktad ang ev cykelhyra.
Pris: 0 kr + ev cykelhyra.

Landsvägscykling

Har du drömt om att flyga fram i den vackra öländska naturen, räkna väderkvarnar och stanna på mysiga caféer och ta en glass? Det är möjligt i sommar om du väljer denna aktiviteten.
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Du har med egen cykel.
Pris: 0 kr.

Racketsport

Att spela Padel och tennis utomhus är känsla. Böda Sand ligger endast två kilometer från Bödagården och där finns banor för uthyrning. Böda Sand garanterar inte lediga banor under högsäsong men är du snabb på bokningen 14 dagar innan lägret finns alla möjligheter till spel. Lägret har ej möjlighet att abonnera banor utan du som deltagare kan boka banor privat.
Anmälan: Boka bana här.
Utrustning: Träningskläder + padelrack finns att hyra.
Pris: Se länken ovan.

Anmälan

Anmälan är inte öppen.