Tid, plats och annat viktigt!

KRIK TRAINING CAMP SVERIGE

Vi planerar att genomföra KRIK Training Camp Sverige, men med anledning av corona-viruset covid-19 och det osäkra läget i Sverige och världen är det helt kostnadsfritt att avanmäla sig fram till den 12 juni 2020. Det finns alltså ingen anledning att vänta med att anmäla sig! Beslut om att arrangera lägret tas senast den sista maj.

Äntligen kommer det populära lägret KRIK Training Camp till Sverige och västkusten!

Söndagen den 28 juni till torsdagen den 2 juli kommer pulsen att höjas rejält på Strandgården utanför Halmstad. Gården ligger fantastiskt fint precis vid havet och är en riktig sommaridyll. Här finns alla möjligheter för träning och vila, avkoppling och påkoppling.

Training Camp är lägret för dig som älskar träning och idrott av olika slag och vill kombinera det med intressant undervisning, ny kunskap och spännande samtal. Vi skapar tillsammans ett forum för idrott- och träningsglädje, trosglädje och livsglädje, och välkomnar dig in i gemenskapen. Temat för vår vecka är Livet jag längtar efter”. Det kommer gå som en röd tråd genom morgonsamlingar, träningspass, workshops och kvällssamlingar. Har du varit på Training Camp i Spanien kommer du att känna igen rytmen. Har du inte varit med innan är du särskilt välkommen. Vi tror att du kommer trivas!

Det finns fler träningsformer att utöva än du någonsin skulle kunna hinna med, eller vad sägs om padel, beachvolleyboll, cirkelträning, totalfit (crossfit), kajak, SUP, vind- och vågsurfing, dans-fusion, fotboll, golf, discgolf, fotbollsgolf, tennis, MTB, landsvägscykling, löpning, rörlighetsträning, spikeball, gym, skivstångsteknik, explosivitet och snabbhet… Ja, vi menar allvar. Du kommer kunna testa allt det där du annars inte gör, eller maximera det du redan älskar.

Lägret riktar sig till målgruppen 20+, men vi har ingen övre åldersgräns. Har du barn finns barnaktiviteter och träningspass även för dem som Strandgården arrangerar.

Varmt välkommen till en historisk fest: Sveriges första KRIK Training Camp!

Praktisk information

Datum: 28 juni-2 juli 2020.

Plats: Strandgården, 14 kilometer norr om Halmstad.

Kostnad: Grundavgiften för lägret är 1 095 kronor. Beroende på vilken mat- och boendelösning du väljer tillkommer mellan 320 kronor-1 770 kronor. Mer information under boende och mat.

Vissa träningsformer är mer exklusiva och har en avgift. Se aktivitetsbeskrivning.

I och med anmälan till Training Camp blir du medlem i KRIK. Att vara medlem i KRIK är helt gratis för dig under 26 år, för övriga kostar det 100 kronor per år.

Anmälan: Anmälan är öppen, via länken. Du betalar lägret direkt i anmälan. Anmälan är bindande, men det är helt kostnadsfritt att avanmäla sig fram till den 12 juni 2020 oavsett anledning. Behöver du avanmäla dig efter den 12 juni tillkommer en avbokningsavgift på 1 095 kronor. Avanmälan som sker mindre än sju dagar innan lägret debiteras fullt om du inte har läkarintyg.

Transport: Att ta sig till Strandgården ansvarar varje deltagare för. Det gör du bäst genom att åka bil direkt till gården alt buss/tåg till Halmstad resecentrum och sedan vidare till Vilshärad. Vi uppmuntrar till samåkning och gemensam transport till Training Camp. Vill du samåka eller kör med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna och tar kontakt med dig. Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov för transport till och från vissa av aktiviteterna. Detta gäller speciellt dig som väljer golf, totalfit i Halmstad, tennis och fotboll.

Boende och mat: Vi erbjuder en mängd olika kost och logi-alternativ så att det passar alla smaker och plånböcker.

Boende:
Alternativ 1: Vandrarhemmets flerbäddsrum 6-8 bäddar. Pris 720 kronor.
Alternativ 2: Egen husvagn/husbil. Pris: 720 kronor.
Alternativ 3: Eget tält. Pris: 320 kronor.

Mat:
Alternativ 1: Helpension. Frukost, lunch, middag. Pris: 1 050 kronor.
Alternativ 2. Halvpension. Frukost och middag. Pris: 690 kronor.
Alternativ 3: Laga alla måltider själv. Pris: 0 kronor.
Vi rekommenderar helpension, dels för att mycket av gemenskapen sker vid matbordet samt att du vinner mycket tid på att slippa laga mat och diska. Priset är dessutom kanon!

Vanliga frågor

Hur mycket träning är det?
Lägret består av fyra aktivitetsdagar, måndag-torsdag. Varje dag är indelad i ett förmiddagsblock och ett eftermiddagsblock. Förmiddagarna består av olika träningspass som är enkla att haka på och som inte behöver bokas vid anmälan. Du gör det du har lust med helt enkelt. Du kan göra en eller flera aktiviteter, det väljer du själv.

Eftermiddagarna är mer uppstyrda där du på förhand har bokat en eller flera aktiviteter. Du måste inte välja någon aktivitet utan kan hålla det öppet men då riskerar du att aktiviteterna blir fullbokade. Vi uppmuntrar dig att våga testa nya träningsformer och haka på de stora TC Workout together-passen som vi har varje förmiddag. Ingen specifik träning är obligatorisk.

För vem är det?
För dig som vill ha en aktiv och rolig vecka. Du lägger aktiviteterna på den nivå du själv vill. Du kan träna tre pass om dagen eller vila på stranden hela veckan. Många val, inga måsten. Lägret är också för dig som vill utmanas och växa i ditt liv. Den kristna tron är grunden i KRIK och det är utifrån den vi vill hjälpa varandra till bättre hälsa för ande, kropp och själ. Oavsett vad eller hur du tror är du varmt välkommen. TC är för alla!

Vissa träningspass behöver bokas, andra intresseanmälas, några har drop in, hur funkar det egentligen?
Det stämmer! De aktiviteter du INTE behöver boka utan kan haka på är: TC Workout together, löpning, totalfit måndag och onsdag, power mobility, spikeball, mästarnas mästare och dancefusion.

De aktiviteter du behöver intresseanmäla dig inför är: Fotboll, basket, fotbollsgolf, discgolf, MTB, landsvägscykling, explosivitet och snabbhetsträning, eget gympass eller gyminstruktion, skivstångsteknik/tyngdlyftning, golf, vattensport(kajak, surfing, SUP) och beachvolleyboll. Detta för att vi behöver se om alla kan genomföras samt hur många instruktörer som krävs. Finns ett pris betalar du det på plats för aktiviteten.

Dessa aktiviteter måste bokas och är bindande: Padel, tennis, totalfit (crossfit) i Halmstad tisdag eftermiddag och torsdag förmiddag, explosivitet och snabbhetspasset samt skivstångsteknik, dessa pass äger rum på Crossfit Spiro i Flygstaden. Dessa betalar du vid anmälan.

Jag har barn, funkar det att ta med dem?
Ja, på gården finns ett sommarteam som anordnar egna möten för barnen och roliga sommar- och idrottsaktiviteter. Dessa är framförallt koncentrerade till förmiddagarna. KRIK kommer också hålla några pass där föräldrar och barn kan träna tillsammans. Barnen betalar EJ lägeravgiften(1095kr) utan enbart mat och boende på gården.

Ni har morgonsamlingar, workshops och kvällssamlingar, vad innebär det?
Detta är det speciella med lägret, det som gör att TC är mer än en vanlig träningsresa. Samlingarna är obligatoriska då dessa bidrar till den helhet som är själva syftet med KRIK Training Camp. Det är inte bara träning, det är inte bara undervisning. Det är både och. Du behöver inte hålla med om allt som sägs, men du behöver närvara.

Program

Söndag 28/6
14.00-15.30: Drop-in ankomst och incheckning
16.00: Välkomnstinfo
17.00: Middag
19.00: Kvällsmöte
20.30: Kvällsaktivitet
Kvällsfika

Måndag-onsdag
07.00: Frivillig morgonlöpning och/eller rörlighetspass
08.00: Frukost
09.00: Morgonsamling
10.00: Träningsblock 1
12.00: Lunch
13.00: Träningsblock 2
17.00: Middag
19.00: Workshop
20.30: Kvällsmöte (Vissa kvällar är kvällsmötet först och kvällsaktivitet/workshop efter)
Kvällsfika

Torsdag
07.00: Frivillig morgonlöpning och/eller rörlighetspass
08.00: Frukost
09.00: Morgonsamling
10.00: Träningsblock 1
12.00: Lunch
13.00: Träningsblock 2
16.00: Avslutning
17.00: Middag och hemresa

Aktiviteter

Padel

Vad: Det har väl inte undgått någon att padel är Sveriges snabbast växande sport? Varför? Jo, för att det är så kul och relativt lätt att lära sig grunderna. Ett stenkast från Strangården ligger Vilshärad Padel, en padelanläggning i toppklass med både inomhus och utomhusbanor. Gillar du nya sporter eller är du redan padel-frälst? Testa en eller flera dagar, det ångrar du aldrig!

När: Alla dagar, förmiddag och eftermiddag!

Utrustning: Träningskläder för inomhus och utomhusträning. Nybörjarracket ingår i planhyran, annars ta med eget.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs! Vi har 12-16 platser per pass.

Pris: 100 kronor/person för 1,5 h.

Tennis

Vad: Att spela tennis en härlig sommardag slår det mesta. På TC har du chansen att ta en tennislektion om du är nybörjare eller spela en utmanande match mot en jämnbördig om det passar dig bättre.

När: Onsdag eftermiddag och torsdag förmiddag.

Utrustning: Utomhusskor och tennisrack. Finns eventuellt att hyra.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs. 6 platser per tillfälle.

Pris: 100 kronor/tillfälle.

Vattensport (kajak, SUP, våg- eller vindsurfing)

Vad: Tänk dig en solig dag i en kajak eller på en SUP-bräda. Eller föredrar du adrenalinkickarna som surfing eller vindsurfing kan ge? Den milsvida stranden bjuder upp till vattensport i massor! Vilken form bestäms mycket av vädret men vi erbjuder utrustningen du behöver.

När: Alla dagar, dock väderberoende.

Utrustning: Du kan hyra kajak, surfbräda, SUP eller vindsurfingbräda. Du kan självklart ta med dig egen utrustning om du har. Vi har ej våtdräkter.

Nivå och anmälan: Alla. Begränsat antal platser. Intresseanmälan krävs

Pris: Aktiviteten är gratis men hyra av utrustning tillkommer med 300-500 kronor/tillfälle. Den betalar du på plats via swish.

Totalfit

Vad: Funktionell styrketräning för hela kroppen. Vi utgår ifrån att hälsa är mer än starka muskler. Vi behöver träna ande, kropp och själ för att nå optimal hälsa. Det gör vi genom hög puls, utmanande styrkemoment med kettlebells, skivstänger, hantlar och bollar, tanke-reflektion, rörlighet och teamkänsla. Har du inte gått på ett Totalfit-pass tidigare så är det ett måste!

När: Måndag och onsdag förmiddag på Strandgården. Tisdag eftermiddag och torsdag förmiddag på Crossfit Spiro i Halmstad.

Utrustning: Träningskläder för inomhus- och utomhusträning.

Nivå och anmälan: För alla nyfikna. Varje pass kan anpassas efter individen. Passen på gården anmäler du på plats, passen på Crossfit Spiro kräver föranmälan, 16 platser per pass.

Pris: Gratis när vi är på gården, då krävs ej föranmälan. För passen på Crossfit Spiro i Halmstad krävs föranmälan, 75kr/tillfälle.

Golf

Vad: Vad är väl ett Training Camp utan golf? Inte långt ifrån Strandgården ligger Flygstadens golfklubb. Där erbjuds spel på den utmanande 9-hålsbanan.

När: Alla dagar. Bäst på eftermiddag då du har mer tid.

Utrustning: Golfklubbor och bag, ordnad klädsel.

Nivå och anmälan:
Har du inte grönt kort går det fint ändå, Pay-and-play banan är öppen för alla!
Intresseanmälan krävs.

Pris: Pay and play banan 150kr. Greenfee betalas på plats på banan.

Skivstångsteknik

Vad: Skivstången är ett fantastiskt träningsredskap. Här får du chansen till en genomgång och träning av knäböj, marklyft, frivändning, ryck och stöt. Ta chansen!

När: Onsdag eftermiddag.

Utrustning: Träningskläder för inomhusträning.

Nivå och anmälan: Alla kan vara med. Föranmälan krävs.

Pris: 75 kronor. Betalas vid anmälan.

Fotboll

Vad: Ingen sommar utan fotboll. Det är EM-feber, också på Training Camp. Att spela en riktigt go fotbollsmatch hör till ett lyckat läger. Här har du två chanser.

När: Tisdag och torsdag förmiddag

Utrustning: Träningskläder och fotbollsskor.

Nivå och anmälan: Alla! Intresseanmälan krävs

Pris: 0-50 kronor/tillfälle. Betalas på plats via swish!

Basket

Vad: Basket är en klassiker på TC. Grym träning för hela kroppen och dessutom socialt. Vi kan garantera att du efter 1,5 h är rejält trött och gladare än när du startade.

När: Onsdag och torsdag förmiddag.

Utrustning: Träningskläder för inomhusidrott.

Nivå och anmälan: Lång eller kort, nybörjare eller rutinerad. Alla kan vara med. Intresseanmälan krävs

Pris: 0-50 kronor/tillfälle. Betalas på plats via Swish!

Beachvolleyboll

Vad: Har du längtat efter ett beachvolleybolläger i KRIK? Här har du möjligheten! Strandgårdens sandstrand erbjuder fantastiska möjligheter för dig som vill försvinna bort i beachvolleybollens underbara värld. Vi erbjuder erfarna och nybörjare möjlighet att spela på sin nivå och ta nästa kliv i sitt spel. Instruktörerna är erfarna och ser fram emot härliga sommardagar vid näten med dig.

När: Alla dagar!

Utrustning: Strandoutfit. Har du en bra boll kan du ta med, dock ej nödvändigt.

Nivå och anmälan: Alla (olika nät kommer dock ha olika nivå). Intresseanmälan krävs.

Pris: Gratis!

Spikeball

Vad: KRIKs i särklass snabbast växande sommarsport. Snabbt, roligt, lättillgängligt, socialt och aktiverande för hela kroppen. Och så får du hänga på en strand, spela, bada, spela, bada. Repeat. Har du inte spelat måste du testa!

När: Alla dagar, exakta tider kommer under lägret.

Utrustning: Strandkläder.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs ej.

Pris: Gratis!

TC workout together

Vad: Detta är lägrets höjdpunkt när det kommer till träning. Musiken dunkar, svetten sprutar, musklerna jobbar och stämningen lyfter taket. Detta är den givna starten på dagen på ett äkta Training Camp.

När: Alla dagar, förmiddag.

Utrustning: Träningskläder för utomhusträning.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs ej.

Pris: Gratis!

Explosivitet och snabbhetspasset (Sport performance)

Vad: Att hoppa, kasta och sprinta älskar alla. Vi börjar redan när vi är barn, sen slutar många och glömmer att vi är skapade för rörelse. Men än är det inte försent, kroppen vill röra på sig, på ett funktionellt sett. Detta är den ultimata träningen för dig som vill ha ett pass där du blir mer explosiv och snabb, samtidigt som du får upp pulsen rejält!

När: Onsdag eftermiddag.

Utrustning: Träningskläder för inomhusträning.

Nivå och anmälan: Alla kan vara med. Föranmälan krävs

Pris: 75kr, betalas vid anmälan.

Landsvägscykling

Vad: Detta är aktiviteten för dig som vill kasta dig ut på cykeln och upptäcka det natursköna halländska landskapet. Lär dig att cykla i klunga och dra nytta av vinddraget, det blir veckans WOW-upplevelse!

När: Måndag och onsdag eftermiddag.

Utrustning: Egen landsvägscykel krävs.

Nivå och anmälan: Alla. Intresseanmälan krävs

Pris: Gratis!

Discgolf

Vad: Lättillgängligt, socialt, naturnära, kul! Superlativen kring denna populära sport är många. I närheten av Strandgården finns en fin discgolf-bana som inbjuder till spel.

När: Alla dagar!

Utrustning: Är du nybörjare kan du låna discar av oss, är du erfaren rekommenderas att ta med dina egna.

Nivå och anmälan: Alla. Intresseanmälan krävs

Pris: Återkommer! Du betalar med swish på plats, om det inte är gratis.

Fotbollsgolf

Vad: Lättillgängligt och väldigt kul!

När: Alla dagar, när som helst.

Utrustning: Träningskläder + fotboll.

Nivå och anmälan: Alla kan vara med. Intresseanmälan krävs.

Pris: Återkommer! Du betalar med swish på plats, om det inte är gratis.

Löpning

Vad: Att springa vid havet slår det mesta, dessutom är det en fantastisk träningsform, speciellt när man inte har ont och konditionen är god. Att utvecklas som löpare kan alla göra. Gör du det blir löpningen så mycket roligare, och fortare går det.

När: Alla dagar. På morgonen erbjuds både lugnt och medelintensivt pass. Ett intensivt intervallpass genomförs en förmiddag.

Utrustning: Löparskor och vattenflaska.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs ej.

Pris: Gratis!

Rörlighetsträning (Power mobility)

Vad: Vill du bli mer rörlig och starkare på samma gång? Under detta passet får du på ett funktionellt sätt jobba igenom kroppen och öka din kroppskontroll. Du arbetar med din egen kroppstyngd men vi lovar att du kommer bli utmanad, det är tufft, roligt och nytt!

När: Alla dagar.

Utrustning: Träningskläder för utomhusträning.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs ej.

Pris: Gratis!

Gym

Vad: Det klassiska gym-passet har också sin plats på TC. Vill du köra ditt eget pass eller få hjälp av en duktig instruktör som hjälper dig att bemästra ett gym bättre. Detta är ditt tillfälle!

När: Ett till två tillfällen. Vi ser behoven under veckan.

Utrustning: Träningskläder

Nivå och anmälan: Alla. Intresseanmälan krävs!

Pris: 0-100 kronor/pass. Betalas på plats via swish.

MTB

Vad: Att kasta sig fram på en MTB på stigar och snår är enligt många den ultimata frihetskänslan. Du är nära havet, mitt i naturreservatet, med andra som älskar samma sak. Dröm!

När: Tisdag eftermiddag, torsdag förmiddag.

Utrustning: MTB-cykel. Vi har inte för utlåning.

Nivå och anmälan: Alla. Intresseanmälan krävs!

Pris: Gratis!

Dance-fusion som gruppträning

Vad: Garanterad succé! Det är dags att släppa på stoltheten, stela leder och mjuka upp höfterna. Dance fusion är blandningen av allt, zumba, salsa, street, gympa… det är allt, på samma gång. Du har inte roligare denna veckan. KOM!

När: Alla dagar.

Utrustning: Träningskläder för utomhusträning.

Nivå och anmälan: Har du aldrig dansat förut eller gått på salsa hela ditt liv? Alla kan vara med. Föranmälan krävs ej

Pris: Gratis!

Mästarnas mästare

Vad: Har du tittat på tävlingarna på TV och avundats? Du vill också testa dina gränser och verkligen ta ut dig, utifrån dina förutsättningar?! Då ska du haka på detta! Det blir en blandning av swimrun, fångarna på fortet och memory. Förut har vi mest lekt, nu steppar vi upp och gör banan tuffare, utmaningarna klurigare och vattnet kallare. Något helt nytt i TC sammanhang.

När: Torsdag eftermiddag, ev en dag till utifrån önskemål.

Utrustning: Löparskor och vattenflaska.

Nivå och anmälan: Alla. Föranmälan krävs ej.

Pris: Gratis!

Anmälan

Anmäl dig här!

För att kunna anmäla dig till KRIK Training Camp 2020 behöver du genomföra följande steg:
1) Vara medlem i KRIK. Om du inte redan är medlem kan du enkelt bli det via länken.
Det är gratis för alla under 26 år, därefter kostar det 100 kronor/år.
2) Aktivera ditt KRIK-konto i vårt medlemssystem. Gör det här.
Klicka på skapa lösenord/glömt lösenord om det är första gången du loggar in. Användarnamnet är din mejladress som du registrerat i ditt medlemskap.

Har du frågor kring anmälan, tveka inte att höra av dig till info@krik.se.