Training Camp Sverige

30 juni-6 juli 2024 höjs pulsen på Bödagården på norra Öland. Gården ligger fantastiskt fint precis vid havet och är en riktig sommaridyll. Här finns alla möjligheter för träning, vila och avkoppling.

Training Camp är lägret för dig som älskar träning och idrott av olika slag och vill kombinera det med intressant undervisning, ny kunskap och härlig gemenskap. Vi skapar ett forum för idrott- och träningsglädje, trosglädje och livsglädje och välkomnar dig in i gemenskapen. Vi tror och hoppas att du kommer trivas!

Lägret erbjuder fler träningsformer än du kan hinna med. Beachvolleyboll, spikeball, cirkelträning, crossfit (totalfit), löpning, SUP, fotboll, tennis, padel, MTB, landsvägscykling med mera…Testa allt det där du annars inte gör, eller maximera det du redan älskar.

Huvudmålgruppen är unga vuxna, men det finns ingen övre åldersgräns. Välkommen till KRIK Training Camp!

Det viktigaste!

  • Datum: 30 juni-6 juli 2024.
  • Plats: Böda, Öland.
  • Åldersgräns: Huvudmålgruppen är 20+, men ingen övre åldersgräns.
  • Kostnad: Pris kommer.
  • Frågor: info@krik.se
  • Medarrangörer: Training Camp Sverige arrangeras i samarbete med Mullsjö folkhögskola.

Praktisk information

Datum: 30 juni-6 juli 2024.

Plats: Bödagården på norra Öland.

Kostnad: Pris kommer. I avgiften ingår träning, seminarier, undervisning, middag* och kvällsmacka. Vi erbjuder en mängd olika kost och logi-alternativ så att det passar alla smaker och plånböcker. Läs mer under rubrikerna boende och mat.
Du behöver vara medlem i KRIK för att kunna anmäla dig till Training Camp. Att vara medlem är helt gratis för dig som är under 26 år (räknas från året du fyller), för övriga kostar det 100 kronor per år.

Anmälan: Anmälan ses som bindande. Om du behöva avanmäla dig tar vi ut en administrativ avgift på 500 kronor. Sker avanmälan efter 20 juni krävs läkarintyg.

Transport: Att ta sig till Bödagården ansvarar varje deltagare för. Det gör du bäst genom att åka bil direkt till gården alt buss/tåg till Löttorp och sedan vidare till Böda. Från Stockholms Cityterminal går det direktbussar till Löttorp. Läs mer på silverlinjen.se. Vill du samåka eller kör med egen bil, fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna och tar kontakt med dig senast 1 månad innan lägret (vi kan dock ej garantera att alla får skjuts). Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov för transport till och från vissa av aktiviteterna. Används din bil under lägret får du givetvis bränslekostnaderna täckta.

Mat: I lägeravgiften ingår middag* och kvällsmacka. * Det finns två storleksalternativ på middagen. Normalportion ingår i priset. Vill du ha möjlighet att ta om och äta mycket (se bild nedan) under veckan gör du ett tillägg på 275 kr. Frukost och lunch kan också bokas som tillval (rekommenderas varmt) och betalas på plats vid incheckningen. Samtliga boendeformer erbjuder möjlighet till egen matlagning. Vissa har eget kök, andra har gemensamt kök/pentry. Uppge i anmälan om du är i behov av specialkost.

Boende (2023 års priser):
Campingstuga (stuga utan WC/dusch) eller vandrarhem: 1 375 kr/vecka (200kr/natt)
Lägenhet (WC finns i lägenheten, separat duschrum): 1 775 kr/vecka (250kr/natt)
Stuga (med WC/dusch): 2 075 kr/vecka (300 kr/natt)
Samtliga priser gäller per person.
Om du reser själv kommer du att placeras ihop med andra av samma kön, i rum om 4 personer. Vill du bo med ett kompisgäng ska du uppge det när du bokar boende.
Tältplats: 320 kr per tält och dygn
Boende bokas direkt till Bödagården på info@bodagarden.nu eller via telefon 0485-586800
Telefontider Mån-tors kl 8.00-10.00.
Måndag 17.30-19.00

VIKTIGT! Boka boende innan 10 maj. Efter det kan vi ej garantera boende i stuga/lägenhet så vänta INTE. De bästa rummen/stugorna går åt först.

Vanliga frågor

När börjar och slutar lägret?
Lägret börjar söndag kväll den 30 juni. Incheckning sker ca: 17.00-18.30 och ett första infomöte/kvällsmöte sker efter detta. Lägret slutar lördag kväll med ett finalmöte ca: 20.00. Boendet har du till söndagen och utcheckning sker söndag förmiddag 6 juli.

Hur mycket träning är det?
Lägret består av sex aktivitetsdagar, måndag-lördag. En dag mitt i veckan har dock ett luftigare program då utflykter på ön är möjligt. Varje dag är indelad i ett förmiddagsblock och ett eftermiddagsblock. Båda blocken består av en mängd olika träningspass. Du kan göra en eller flera aktiviteter. Vissa behöver du anmäla på förhand, andra räcker det att du gör en icke bindande intresseanmälan på eller bara hakar på spontant. Detta ser du i aktivitetsbeskrivningen.

Vi uppmuntrar dig att våga testa nya träningsformer och haka på de stora TC workout together-passen som vi har varje förmiddag. Ingen specifik träning är obligatorisk.

För vem är det?
För dig som vill ha en aktiv och rolig vecka. Du lägger aktiviteterna på den nivå du själv vill. Du kan träna tre pass om dagen eller vila på stranden hela veckan. Många val, inga måsten. Lägret är också för dig som vill utmanas och växa i ditt liv och i din tro. Den kristna tron är grunden i KRIK och det är utifrån den vi vill hjälpa varandra till bättre hälsa för ande, kropp och själ. Oavsett vad eller hur du tror är du varmt välkommen. TC är för alla!

Ni har morgonsamlingar, seminarier och kvällssamlingar, vad innebär det?
Detta är det speciella med lägret, det som gör att TC är mer än ett vanlig träningsevent. Samlingarna är obligatoriska då dessa bidrar till den helhet som är själva syftet med KRIK Training Camp. Det är inte bara träning, det är inte bara undervisning. Det är både-och. Du behöver inte hålla med om allt som sägs, men du behöver närvara. Morgon och kvällssamling hålls varje dag, seminarier erbjuds vid två-tre tillfällen under lägret.

Om jag väljer en förbokad aktivitet som golf eller SUP, måste jag köra det varje dag eller är ev kostnad baserad på ett tillfälle?
De kan välja att göra det en eller flera dagar. Kostnaden du ser är baserad på hyra för en dag.

Aktiviteter

Beachvolleyboll

Finns det något som är så synonymt med Böda som Beachvolleyboll? Stranden på Böda erbjuder så många nät att de sträcker sig till horisonten, ja nästan iaf. Stranden andas och lever beachvolley från morgon till sen kväll. Våra duktiga instruktörer hjälper dig att ta nästa steg i ditt spel, oavsett tidigare erfarenhet.
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Strandkläder. Nät och bollar finns på plats!
Pris: 0 kr.

Spikeball

Om Beachvolley är klassikern på Böda så är Spikeball den nya utmanaren om titeln! I den finkorniga sanden har du chansen att lära sig detta underbara spel eller gnugga på detaljer för den som redan är spike-rutinerad. Vi kan utlova utveckling oavsett nivå och otroligt mycket glädje (och bra träning) i sanden. Missa inte!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Har du eget nät, ta gärna med, annars finns det på plats!
Pris: 0 kr.

TC-workout together

Musiken pumpar och tempot är högt. Här är träningsglädjen som störst! TC-passet är ett gemensamt styrkepass för alla som vill vara med. Vi kombinerar styrka med puls och lägger en bra grund för en härlig dag. Här bygger varje svettdroppe teamkänsla och stämningen är på topp! Alla kan vara med och passen körs i nära anslutning till stranden, fest!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Träningskläder.
Pris: 0 kr.

Löpning

Det finns fantastiska miljöer kring Bödagården för löpning, både i skog och på strand. Under veckan erbjuds både löpning i lugnt tempo, intervaller och clinics där vi får mer kunskap om hur vi kan förbättra vårt löpsteg och teknik för att kunna bli både snabbare och hålla oss skadefria. Mer löpning åt folket!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Totalfit

Totalfit är ett koncept inspirerat från Crossfit med upplägg och övningar som verkligen utmanar hela kroppen. Vi jobbar med skivstänger, kettlebells, vikter och kroppsvikt. Varje pass har ett tema som följer som en röd tråd genom passet. Du utvecklar hälsa för ande, kropp och själ, och du får aktivera varje cell i din kropp på dessa tuffa och roliga pass. Häng på, det blir kul!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Totalfit PLUS

För dig som redan tränar crossfit/totalfit/functional bodybuilding och vill få fördjupad kunskap och träna mer komplexa moment ska du gå på dessa passen. Här tar du med din kunskap och erfarenhet och bidrar till att passen tar oss nästa nivå!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Träningskläder och skor.
Pris: 0 kr.

Fotboll

Inget sommarläger utan en möjlighet till en eller flera riktigt goa fighter på fotbollsplan. Ett stenkast från Böda finns en stor fotbollsplan som är väl värd att besökas. Tänk att du efter en intensiv och go fotbollsmatch kan springa rätt ner till havet och kasta dig i för ett dopp, vem kan säga nej till det?!
Anmälan: Behövs ej, drop in på plats!
Utrustning: Fotbollskor eller joggingskor.
Pris: 0 kr.

Golf

Öland har flera fina golfbanor och många besöker dem under sommaren. Det gör också vi! På Böda Sand kan både den erfarne och nybörjaren spela golf. Ska du testa för första gången och bli förälskad i denna underbara sport eller jobba på att sänka ditt handicap? Oavsett syfte har du en härlig dag på Böda Sand! (Grönt kort behövs ej)
Anmälan: Intresseanmälan krävs!
Utrustning: Golfutrustning finns att hyra. Har du egen? Ta med den!
Pris: 220-290 kr beroende på vilken bana du går. 150-200 kr för hyra av golfklubbor och bag. Betalning på plats.

SUP (stand up paddleboard)

En het uppstickare! Lillebror till kitesurfing. Du vill också gå på vatten, men föredrar att göra det i lugnare mak. Mer glida än rusa fram. Du vill hitta mellantinget mellan solstolen och stenhårt styrkepass. Då ska du välja SUP!
Anmälan: Föranmälan krävs. Fåtal platser!
Utrustning: Meddela om du har en egen att ta med, lägret har ett fåtal.
Pris: 150 kr/tillfälle. Betalning på plats.

MTB

Stigar, stockar och stenar. Kring Bödagården finns massor av härlig natur att upptäcka på Mountainbike. Det är en strålande träningsform som aktiverar hela kroppen. Testa!
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Du har med egen cykel. Har du ej det ser vi över möjligheten att hyra. Du som intresseanmäler dig blir kontaktad ang ev cykelhyra.
Pris: 0 kr + ev cykelhyra.

Landsvägscykling

Har du drömt om att flyga fram i den vackra öländska naturen, räkna väderkvarnar och stanna på mysiga caféer och ta en glass? Det är möjligt i sommar om du väljer denna aktiviteten.
Anmälan: Intresseanmälan.
Utrustning: Du har med egen cykel.
Pris: 0 kr.

Racketsport

Att spela Padel och tennis utomhus är känsla. Böda Sand ligger endast två kilometer från Bödagården och där finns banor för uthyrning.
Lägret bokar några banor per dag men det går också att boka tider på plats om suget uppstår.
Anmälan: Lägret förbokar några banor per dag som du kan paxa på plats, men det går också att boka fler tider på plats om du vill spela mycket.
Utrustning: Träningskläder + padelrack finns att hyra.
Pris: 70-100kr/pers

Anmälan

Anmälan öppnar den 10 mars.