Idre Fjäll

Det populära träningslägret för längdskidåkare arrangeras årligen i slutet av november i Idre Fjäll. Ett läger både för dig som är nybörjare och för dig som är van skidåkare och jagar minuter på Vasaloppet.

Lägret erbjuder fantastisk längdskidåkning, härlig gemenskap, bibelsamtal, andakter och bra träning i Guds underbara natur. Träningslägret är för dig som är 20-39 år (äldre undantag kan göras) och ambitionen är att köra ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass med lunch emellan. Nivån på deltagarna varierar från nybörjare till elit och har mindre betydelse eftersom vi delar upp oss och kör olika längd på passen. Vi brukar också kunna erbjuda teknikträning på plats.

I KRIK tycker vi att det är viktigt att kombinera träning med vår tro på Gud och därför har vi en kort andakt på morgonen och en längre samling på kvällen. Olika deltagare på lägret leder samlingarna.

Det viktigaste!

  • Datum: Preliminärt 28 november-1 december 2024
  • Kostnad: 1 750 kr (2023 års pris)
  • Ålder: KRIKs 20+ läger riktar sig mot dig som är 20-39 år. På detta läger brukar vi även vara öppna för 40+ som hör av sig med intresse.
  • Kontakt: info@krik.se
  • Medarrangör: Idre Fjäll arrangeras i samarbete med Solviks folkhögskola.

Praktisk information från 2023 års läger

Datum: 30 nov – 3 dec 2023

Boende & mat: Vi bor i dubbel- och fyrbäddsrum i fräscha 8- och 10-bädds-lägenheter med duschar, bastu och kök samt gångavstånd till spåren. Lunch (ingår) och middag (i år valbar) med hög standard i närliggande restaurang. Frukost och kvällsfika ingår i avgiften och finns i lägenheterna. Middagen kan med fördel lagas i ett generöst kök i lägenheterna.

Ålder: KRIKs 20+ läger riktar sig mot dig som är 20-39 år. Till skillnad från övriga 20+ läger så brukar vi till detta läger även välkomna dig som är 40+.

Kostnad: 1750 kr. Vill du äta middagarna i restaurangen tillkommer 220 kronor/dag (fredag och lördag). Du kan också i anmälan välja att köpa till lunch på söndagen för 140 kr. Spårpass för fredag och lördag ingår i priset. Vill du åka torsdag och/eller söndag förmiddag kan du välja till det i samband med anmälan för ett rabatterat pris. Du kan köpa till spårpass på plats, då till ordinarie kostnad.

Anmälan förutsätter att man är KRIK-medlem. Medlemskap i KRIK kostar 100 kr/år (gratis om du är under 26 år) och här blir du medlem. Din anmälan i formuläret ses som bindande med fri avanmälan fram t.o.m den 31 oktober. Därefter tar vi in anmälningar tills de förbokade bäddarna är slut. Efter det öppnar vi en reservlista och ser över möjligheten att boka på extra boende ifall det blir tillräckligt många intresserade. Vi tar ut en administrativ kostnad på 400 kronor vid avanmälan efter den 31 oktober. Vid sen avbokning sista veckan inför lägret utgår ingen återbetalning.

Åknivåer:

Anges i anmälan

  1. Nybörjare (Är helt ny på skidor eller så har du testat enstaka gånger. Kanske oroar du dig för hur de ska gå i nästa nedförsbacke)
  2. Medel (Kan åka en mil utan större besvär men tänker att det inte är riktigt rimligt med människor som åker hela Vasaloppet)
  3. Rutinerad (Dricker gärna blåbärssoppa. Kan åka ett 9 mils Vasalopp & känner sig säker på skidorna. 
  4. Mer erfaren (I Vasaloppet så startar du i led 5 eller framåt. Längdskidåkningen är gärna med dig i tankarna en varm sommardag. Äger troligtvis ett par rullskidor).
  5. Elitmotionären. (Äger minst 2 rullskidor med olika motstånd. Du kallar dig skidåkare & kanske konkurrerar om segerkransar i skidlopp. Grubblar gärna om sånt som strukturer, rillar & temperatur på vallajärnet.)

Spårinformation: I år har Idre fjäll sparat rekordmycket snö för att möjliggöra till en ny försäsongslinga som har en snällare banprofil som riktar sig till motionärer.

Resa: Resan ordnas på egen hand. Eventuell samåkning ordnas där det är möjligt och du kan i samband med anmälan notera att du har platser i bil. Du kan också skriva en notering under övriga frågor om att du söker någon att åka med.

Ankomst: Boendet är öppet från klockan 16.30 på torsdagen och de som kommer tidigt hinner med ett kvällspass. Önskar du anlända redan onsdag så kan du höra av dig till ledningsgruppen för eventuell hjälp med boende.

Hemresa: Nycklarna till stugorna lämnas in på söndag förmiddag men det finns möjlighet att duscha i aktivitetscentret efter ett eventuellt förmiddagspass. (du betalar 30 kr för att duscha på aktivitetscentret)

Övrig info: Täcken och kuddar finns, men ta med egna sängkläder och handduk. Vallabod finns på området, ta med vallaställ om du har. Ta också gärna med bibel till samlingarna och pannlampa för kvällspasset (om du åker torsdag kväll).

Kontakt: info@krik.se.

Program (2023)

Torsdag
16.30 och framåt: Inkvartering i Idre Fjäll.
20.00: Infomöte ute utanför stugorna
21.30: Kvällsfika i stugorna

Fredag och lördag
07.30: Frukost i stugorna
08.00: Andakt i respektive stuga
09.00: Förmiddagspass
12.30: Lunch
14.30: Eftermiddagspass
18:00: Middag
19.30: Kvällssamling i samlingslokal
21.30: Kvällsfika i stugorna

Söndag
06.30: Eget morgonpass för den morgonpigge
08.30: Frukost & Andakt i resp stuga
09.00: Städning av stugorna
10.00: Senaste tid för utcheckning, lägret avslutas
10.00: Fri skidåkning eller hemresa
12.00: Lunch för de som vill

Anmälan

Anmälan till Idre fjäll öppnar under hösten 2024.