Tid, plats och annat viktigt!

EXPLORE 2020

I vinter är KRIKs nyårsläger EXPLORE tillbaka. Lägret erbjuder massor av olika aktiviteter med instruktörer, kvällsmöten, undervisning och självklart en storslagen nyårsfest. Det perfekta sättet att fira in 2020 tillsammans med gamla och nya vänner.

Vad händer på lägret?
På EXPLORE kan du räkna med dagar fyllda av idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i Falun. Tack vare Lugnetområdet, som ligger alldeles intill Lugnetkyrkan, kommer du att kunna välja mellan mängder av olika aktiviteter som alpin skidåkning (Romme Alpin), KRIK on ice, längdskidor, fotboll, innebandy, volleyboll, basket, KRIK-mix, bad och mycket mer.

Under kvällarna på lägret har vi middag, kvällsmöten och kvällscaféer i Lugnetkyrkan där gemenskapen fortsätter. Nyårsafton blir en fest där du tillsammans med hundratals andra ungdomar får fira in det nya året.

Kolla in programmet och alla valbara aktiviteter här nedan. Så dra med dig kompisarna, hela din ungdomsgrupp eller åk själv för att uppleva tidernas nyårsfest!

Kolla in!

Praktisk info

Vad är EXPLORE? Ett nyårsläger i Falun den 30 december 2019 – 2 januari 2020 för dig som är 15 år och uppåt.
Plats: Lugnet, Falun. Vi kommer att ha möten i Lugnetkyrkan och aktiviteter runt om i Lugnetområdet samt erbjuda utförsåkning i Romme.
Ålder: 15-20 år (födda 2005 och tidigare). Om du är 18 år eller äldre så kommer det att tas hänsyn till det på olika sätt, bland annat vid indelning av smågrupper och vid nyårsmiddagen.
Transport: Buss går från Göteborg och plockar upp deltagare längs vägen till Falun. När du kryssar i buss i anmälningsformuläret så ser du alla olika orter som är möjliga stopp. Hör av dig om du önskar ett stopp längs vägen som inte står utskrivet.
Från övriga delar av landet rekommenderar vi tåg eller buss. Meddela oss om du önskar hämtning på stationen i Falun.
Boende: Vi sover på golv i Lugnetkyrkan och närliggande sporthall/skolor till vilka det kommer gå bussar. Tag med egen madrass och sovsäck.
Kostnad: 1 490 kronor. Efter den 1 december höjs priset med 200 kr. Din anmälan i formuläret ses som bindande. Avbokning mot läkarintyg, i annat fall en avanmälningsavgift på 400 kronor. Sista anmälningsdag är den 16 december.
Frågor: Kontakta lägerchef Simon Elgblom på 072-2058839 eller explore@krik.se

EXPLORE arrangeras i samarbete med Lugnetkyrkan och Åredalens folkhögskola.

Aktivitetsinfo

EXPLORE har tre aktivitetsdagar och när du anmäler dig väljer du samma aktivitet de två första dagarna. Till sista dagen kan du välja att stanna kvar på samma aktivitet eller välja en annan. Du har alltså chansen att testa på två helt olika aktiviteter under lägret, och till just sista dagen har vi många spännande nyheter! I listan nedan kan du läsa mer alla aktiviteter.

Aktiviteter

Längdskidor

På Lugnet finns längdspår i högsta internationella klass. Varför inte testa formen i samma spår som Johan Olsson körde hem VM-guldet 2015? Här finns grymma förutsättningar både för nybörjaren och den mer rutinerade skidåkaren. För hyra av skidutrustning tillkommer en extra kostnad på 225 kr/dag.

OBS! Längdskidor är valbart alla aktivitetsdagar.

KRIK on ice

KRIK on ice kommer erbjuda det mesta som går att göra på is och ett par skridskor. Glid runt på isen med nyslipade skridskor och en hockeyklubba i händerna, eller lek med bollar och annat skoj. Perfekt både för dig som föddes med skridskor på fötterna och du som kanske aldrig har stått på några.

OBS! KRIK on ice är valbart alla aktivitetsdagar.

Alpint

Ta chansen att upptäcka de härliga backarna i Romme! Självklart kan du välja mellan flera olika åkstilar och nivåer, allt från skidor i pisten till snowboard i parken. Här kan du läsa mer om åknivåerna.

För liftkort och eventuell hyra av utrustning tillkommer en extra kostnad:
Liftkort 2 dagar: Prisuppgifter kommer.
Skidpaket 2 dagar: Prisuppgifter kommer.
Snowboardpaket 2 dagar:Prisuppgifter kommer.

OBS! För att så mycket tid i backen som möjligt kan det bli mindre tid för fritid/aktiviteter på eftermiddagarna.

OBS! Alpint är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

KRIK-mix

Här är aktiviteten för dig som vill testa alla möjliga sorters lekar och tävlingar. Allt från stafetter och bollspel till prestigefyllda Mästarnas Mästare. Förvänta dig mycket svett och mycket glädje!

OBS! KRIK-mix är valbart alla aktivitetsdagar.

Träning och hälsa

För dig som gillar träning! Här får du uppleva äkta idrottsglädje på träningspass ledda av duktiga instruktörer, och det blir både styrke-och konditionsträning i gymmet och på olika former av gruppträningspass. Du kommer garanterat ha träningsvärk efteråt! Väljer du denna aktivitet de två första dagarna tilkommer en avgift på 100 kr. Väljer du denna aktivitet till den sista dagen tillkommer en avgift på 50 kr. 

OBS! Träning och hälsa är valbar alla dagar!

Fotboll

Vad går upp emot inomhusfotboll? Bjud på dina bästa dribblingar och spela in det nya året i bästa sambastil. Passar både dig som spelat fotboll hela livet och för dig som vill testa på.

OBS! Fotboll är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

Innebandy

Dragskott, passningar och läckra tunnlar. Innebandy är en klassisk sport som givetvis är valbar på EXPLORE. Så damma av klubban och häng på. Garanterad glädje.

OBS! Innebandy är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

Volleyboll

Ta chansen att få träna volleyboll tillsammans med duktiga instruktörer! Finslipa alltifrån fingerslag till mottag och servar. Vi erbjuder träning i olika nivåer där du själv avgör hur hårt du vill satsa.

OBS! Volleyboll är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

Dans

Musiken på högsta volym, och ni kommer tillsammans lära er massor av nya moves. Definitivt en bra chans att få en snabbkurs, passar både dig som är nybörjare eller van dansare.

OBS! Dans är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

Snöäventyr

På denna aktivitet kan vad som helst hända – snöbollskrig, igloobygge, snörygby och så vidare. Endast fantasin sätter gränser, och det blir garanterat ett minnesvärt äventyr!

OBS! Snöäventyr är endast valbar sista dagen.

Discgolf winter

Sista dagen har du chansen att testa Discgolf winter. Det är en lugnare aktivitet där ni enskilt eller i olika lag försöker plocka hem så många poäng som möjligt allt eftersom ni promenerar runt mellan korgarna i ett härligt vinterlandskap.

OBS! Discgolf winter är endast valbar sista dagen.

Blandsport

Sista dagen har du chans att köra ett pass blandat med massa olika sporter! Kanske valde du fotboll första dagarna och vill fortsätta med det, eller så är du sugen på att testa volleyboll eller racketsport. Detta pass byggs upp efter gruppens intresse. Sporterna som erbjuds är fotboll, innebandy, volleyboll, basket, handboll, racketsport och spikeball.

OBS! Blandsport är endast valbar sista dagen.

Simning

Har du alltid undrat hur man egentligen gör när man crawlsimmar? Eller tekniken bakom att ligga och flyta? Eller tycker du helt enkelt det är riktigt skönt att ta några lugna simtag? Denna aktivitet passar dig som vill utvecklas i ditt simmande eller bara få ett skönt träningspass i vatten.

OBS! Simning är endast valbar sista dagen.

Äventyrsbad

Sista dagen ges möjlighet för alla som vill att spendera en dag på Aqua Nova Äventyrsbad som bara ligger några mil bort från Lugnetområdet. Varför inte toppa EXPLORE 2019 på ett av Sveriges häftigaste upplevelsebad? I omklädningsrummet behöver du hänglås till skåpet. Ta med ett eget eller köp på plats. För denna aktivitet tillkommer en kostnad på 100 kronor/person.

OBS! Äventyrsbad är endast valbar sista dagen.

Anmälan

Anmälan till EXPLORE 2020 är ännu inte öppen.

Program

Preliminärt program:

Måndag 30/12
16.00:
Incheckning + middag
18.00: TT-aktiviteter (Aktiviteter med lägrets trivselteam)
19.30: Gudstjänst
21.00: Smågrupper
21.30: Kvällscafé
22.30: God natt

Tisdag 31/12
07.30:
Väckning
08.00: Frukost
09.00: Morgonandakt
09.30: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
14.30: Chillidill med TT
16.00: TT-aktiviteter
18.00: Festmiddag
20.00: Gudstjänst
21.30: Smågrupper
22.00: Fest!
23.30: Skål och tomtebloss
00.00: Gott nytt år!
01.00: God natt

Onsdag 1/1
08.00:
Väckning
08.30: Frukost
09.30: Morgonandakt
10.00: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
14.30: Chillidill med TT
16.00: Seminarium
17.00: Middag
18.00: TT-aktiviteter
19.30: Gudstjänst
21.00: Smågrupper
21.30: Kvällscafé
22.30: God natt

Torsdag 2/1
07.00:
Väckning + packning
08.00: Frukost + packning
09.00: Morgonandakt
09.30: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
15.00: Hemresa

Vill du vara med som ledare?

Om du är intresserad av att vara med på EXPLORE som ledare får du gärna fylla i formuläret nedan så kommer vi ta kontakt med dig. Du behöver vara född 1999 eller tidigare.

Det behövs frivilliga ledare som kan hjälpa till med många olika arbetsuppgifter, allt ifrån att instruera ungdomar i snowboardtricks till att finhacka sallad inför middagen. Som ledare på EXPLORE har du en viktig uppgift och är med och bidrar till ett fantastiskt läger.

OBS! Du är inte automatiskt med som ledare på EXPLORE efter att ha fyllt i formuläret.

Fält markerade med * måste vara ifyllda

ICE står för In Case Of Emergency och här ska du fylla i namn och telefonnummer till din närmaste anhörig. 

Berätta kort vem du är, eventuellt tidigare erfarenhet av KRIK eller andra ledaruppdrag och varför du är intresserad av att vara ledare för EXPLORE. Skriv också vilken ledarroll du helst har. Skicka gärna med en referens. 

Vara förebedjare före och under gudstjänsterna.

TT står för TrivselTeamet och har extra ansvar för att hitta på aktiviteter, höja stämningen och fokusera på att se deltagarna.

Vid behov hoppa in och hjälpa till vid frukost/kvällsfika.

Reseersättning för bilar som används under lägret är 18,50 kr/milen.

Vi är noga med din säkerhet och sprider därför inte vidare dina uppgifter till andra parter. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina uppgifter i vår personuppgiftspolicy.