Tid, plats och annat viktigt!

EXPLORE 2021

(2020-10-19) Med anledning av covid-19 kommer vi behöva anpassa EXPLORE till rådande riktlinjer och restriktioner. Det innebär att vi inte har möjlighet att ta emot så många deltagare som vi skulle önska. I år kommer EXPLORE därför att rikta sig till en enskild konfirmationsgrupp med 50 deltagare och vi kommer tyvärr inte att öppna upp anmälan för fler deltagare eller grupper. Det känns självklart tråkigt att inte kunna erbjuda ett läger för alla som vill, men vi har ett ansvar att följa regeringens rekommendationer och ser detta som den bästa lösningen för att undvika smittspridning. Vid frågor kontakta lägerchef Charlie Hellström på explore@krik.se.

Känner ni er ändå taggade på att få en härlig dos av KRIK under nyår? Hör av er till oss så hjälper vi gärna till med tips och ideér på hur ni kan skapa en härlig KRIK-stämning på platsen där ni är!

I vinter är KRIKs nyårsläger EXPLORE tillbaka. Lägret erbjuder massor av olika aktiviteter med instruktörer, kvällsmöten, undervisning och självklart en storslagen nyårsfest. Helt enkelt det perfekta sättet att fira in 2021 tillsammans med gamla och nya vänner!

Vad händer på lägret?
På EXPLORE är du garanterad dagar med idrottsglädje, trosglädje och livsglädje i Falun. Tack vare Lugnetområdet, som ligger alldeles intill Lugnetkyrkan, kommer du att kunna välja mellan mängder av olika aktiviteter som KRIK on ice, längdskidor, fotboll, innebandy, volleyboll, basket, KRIK-mix och mycket mer. Dessutom finns möjlighet till alpin skidåkning (Romme Alpin), bad och mycket mer.

Nyårsafton blir en fest där du tillsammans med hundratals andra ungdomar får fira in det nya året. Kolla in programmet och alla valbara aktiviteter här nedan. Så dra med dig kompisarna, hela din ungdomsgrupp eller åk själv för att uppleva tidernas nyårsfest!

Kolla in!

Praktisk info

Vad är EXPLORE? Ett nyårsläger i Falun den 29 december 2020 – 1 januari 2021 för dig som är 14 år och uppåt.
Plats: Lugnet, Falun. Vi kommer att ha möten i Lugnetkyrkan och aktiviteter runt om i Lugnetområdet samt erbjuda utförsåkning i Romme.
Ålder: 14-19 år (födda 2006 och tidigare). Om du är 18 år eller äldre så kommer det att tas hänsyn till det på olika sätt, bland annat vid indelning av smågrupper och vid nyårsmiddagen.
Transport: Buss går från Göteborg och plockar upp deltagare längs vägen till Falun. När du kryssar i buss i anmälningsformuläret så ser du alla olika orter som är möjliga stopp. Hör av dig om du önskar ett stopp längs vägen som inte står utskrivet. Från övriga delar av landet rekommenderar vi tåg eller buss. Meddela oss om du önskar hämtning på stationen i Falun.
Boende: Vi sover på golv i Lugnetkyrkan och närliggande sporthall/skolor till vilka det kommer gå bussar. Tag med egen madrass och sovsäck.
Kostnad: 1 490 kronor. Din anmälan i formuläret ses som bindande. Avbokning mot läkarintyg, i annat fall en avanmälningsavgift på 400 kronor. Sista anmälningsdag är den 16 december.
Frågor: Kontakta explore@krik.se

EXPLORE arrangeras i samarbete med Lugnetkyrkan och Solviks folkhögskola.

Aktivitetsinfo

EXPLORE har tre aktivitetsdagar och när du anmäler dig väljer du samma aktivitet de två första dagarna. Till sista dagen kan du välja att stanna kvar på samma aktivitet eller välja en annan. Du har alltså chansen att testa på två helt olika aktiviteter under lägret, och till just sista dagen har vi många spännande nyheter! I listan nedan kan du läsa mer alla aktiviteter.

Aktiviteter

Längdskidor

På Lugnet finns längdspår i högsta internationella klass. Varför inte testa formen i samma spår som Johan Olsson körde hem VM-guldet 2015? Här finns grymma förutsättningar både för nybörjaren och den mer rutinerade skidåkaren.

För hyra av längdskidor tillkommer en avgift på 250kr för en dag, 375kr för två dagar och 505kr för tre dagar.

Obs! Längdskidor är valbart alla aktivitetsdagar.

KRIK on ice

KRIK on ice kommer erbjuda det mesta som går att göra på is och ett par skridskor. Glid runt på isen med nyslipade skridskor och en hockeyklubba i händerna, eller lek med bollar och annat skoj. Perfekt både för dig som föddes med skridskor på fötterna och du som kanske aldrig har stått på några.

Obs! KRIK on ice är valbart alla aktivitetsdagar.

Alpint

Ta chansen att upptäcka de härliga backarna i Romme! Självklart kan du välja mellan flera olika åkstilar och nivåer, allt från skidor i pisten till snowboard i parken. Här kan du läsa mer om åknivåerna.

För liftkort och eventuell hyra av utrustning tillkommer en extra kostnad:
Liftkort 2 dagar: 450 kr.
Skidpaket 2 dagar: 350 kr.
Snowboardpaket 2 dagar: 400 kr.

Obs! För att så mycket tid i backen som möjligt kan det bli mindre tid för fritid/aktiviteter på eftermiddagarna.

Obs! Alpint är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

Dans

Musiken på högsta volym, och ni kommer tillsammans lära er massor av nya moves. Definitivt en bra chans att få en snabbkurs, passar både dig som är nybörjare eller van dansare.

Obs! Dans är endast valbart de två första aktivitetsdagarna.

KRIK-mix

Här är aktiviteten för dig som vill testa alla möjliga sorters lekar och tävlingar. Allt från stafetter och bollspel till prestigefyllda Mästarnas Mästare. Förvänta dig mycket svett och mycket glädje!

Obs! KRIK-mix är valbart alla aktivitetsdagar.

Träning och hälsa

För dig som gillar träning! Här får du uppleva äkta idrottsglädje på träningspass ledda av duktiga instruktörer, och det blir både styrke-och konditionsträning i gymmet och på olika former av gruppträningspass. Du kommer garanterat ha träningsvärk efteråt! Sista dagen har du dessutom chansen att prova på tyngdlyftning, ledd av tränare i världsklass!

För tillgång till gymmet tillkommer en extra kostnad:
Gymkort 2 dagar: 100 kr.
Gymkort 1 dag: 50 kr.

Obs! Träning och hälsa är valbart alla dagar!

Blandsport

Gillar du bollsporter så är denna aktivitet för dig! Ena stunden kan bjuda på snabba fotbollsdribblingar, andra stunden på läckra innebandytunnelar och nästa stund på snygga baggerslag över volleybollnätet. På denna aktivitet blandar vi olika sporter efter gruppens intresse. Många duktiga instruktörer kommer se till att du får träna eller prova på just den sport eller färdighet som du vill bli köra på. Sporterna som erbjuds är fotboll, innebandy, volleyboll, basket, handboll, racketsport och spikeball. Du kan ange i din anmälan vilken/vilka sporter du helst vill ha.

Obs! Blandsport är valbart alla dagar!

Snöäventyr

På denna aktivitet kan vad som helst hända – snöbollskrig, igloobygge, snörygby och så vidare. Endast fantasin sätter gränser, och det blir garanterat ett minnesvärt äventyr!

Obs! Snöäventyr är endast valbar sista dagen.

Discgolf winter

Sista dagen har du chansen att testa Discgolf winter. Det är en lugnare aktivitet där ni enskilt eller i olika lag försöker plocka hem så många poäng som möjligt allt eftersom ni promenerar runt mellan korgarna i ett härligt vinterlandskap.

Obs! Discgolf winter är endast valbar sista dagen.

Äventyrsbad

Sista dagen ges möjlighet för alla som vill att spendera en dag på Aqua Nova Äventyrsbad som bara ligger några mil bort från Lugnetområdet. Varför inte toppa EXPLORE på ett av Sveriges häftigaste upplevelsebad? I omklädningsrummet behöver du hänglås till skåpet. Ta med ett eget eller köp på plats.

För denna aktivitet tillkommer en kostnad på 100 kronor/person.

Obs! Äventyrsbad är endast valbar sista dagen.

Program

Preliminärt program:

Tisdag 29/12
16.00:
Incheckning
17.00: Middag
18.00: TT-aktiviteter (Aktiviteter med lägrets trivselteam)
19.30: Gudstjänst
21.00: Smågrupper
21.30: Kvällsmacka, EXPLORE-soffan, 18+spår
22.30: God natt

Onsdag 30/12
07.30:
Väckning
08.00: Frukost
08.30: Alpint åker mot Romme
09.00: Morgonandakt
09.30: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet, smågrupper
14.30: Chillidill med TT
16.30: Seminarium – Kristen och idrottare. Funkar det?
17.00: Middag
18.00: TT-aktiviteter
19.30: Gudstjänst
21.30: Kvällsmacka, EXPLORE-soffan, 18+spår
22.30: God natt

Torsdag 31/12
08.00:
Väckning
08.30: Frukost
09.00: Alpint åker mot Romme
09.30: Morgonandakt
10.00: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet, smågrupper
14.30: Chillidill med TT
17.00: TT-aktiviteter
18.00: Festmiddag
20.00: Gudstjänst
22.00: Nyårsfest!
23.30: Fackeltåg upp till hoppbacken
00.00: Gott nytt år!
01.00: God natt

Fredag 1/1
07.00:
Väckning, packning
08.00: Frukost, packning
09.00: Morgonandakt
09.30: Aktiviteter
12.00: Lunch på aktivitet
15.00: Hemresa

Intresseanmälan ledare

Vill du vara med som ledare på EXPLORE 2020/2021! KUL!

Fyll i den här INTRESSEANMÄLAN!

Anmälan

Med anledning av covid-19 kommer vi behöva anpassa EXPLORE till rådande riktlinjer och restriktioner. I år har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot så många deltagare som vi skulle önska. Därför väljer vi att genomföra lägret för en enskild konfirmationsgrupp med 50 deltagare och kommer inte att öppna upp anmälan för fler deltagare eller grupper.