Klättring i Älvsbyn

Lägret är tyvärr inställt 2023

 

Den 8-11 juni 2023 arrangeras KRIK Klättring i Älvsbyn, Norrbotten. Härliga sommardagar i fin natur med klättring, god gemenskap, andakter och gudstjänster – hur drömmigt låter inte det!

Det viktigaste!

  • Datum: 8-11 juni 2023.
  • Plats: Lillstrand, Älvsbyn.
  • Medarrangör: Lägret görs i samverkan med Solviks folkhögskola.

Praktisk information

Datum: 8-11 juni 2023 (torsdag kväll till söndag)

Plats: Lägergården Lillstrand utanför Älvsbyn, Norrbotten.

För vem: För dig som vill repklättra utomhus och är mellan 20 till 39 år.

Kostnad: 1 100 kr. Efter den 15 maj är deltagaravgiften 1300 kr. Kostnader för transporter under lägret tillkommer (ca 350kr). I och med anmälan till KRIK Klättring blir du medlem i KRIK. Att vara medlem i KRIK är gratis för dig under 26 år, för övriga kostar det 100 kr per år.

Anmälan: Anmälan ses som bindande. Om du behöver avanmäla dig tar vi ut en administrativ kostnad på 400 kronor. Om lägret skulle behöva ställas in får du självklart alla pengar tillbaka.

Anmälningskrav: Av säkerhetsskäl är grönt kort eller motsvarande kunskaper ett krav för att kunna anmäla sig.

Transport med bil: Vill du samåka eller kör du till lägret med egen bil? Fyll i det vid anmälan så ser vi över möjligheterna för samåkning. Vi kommer att gå ut med information om samåkning i början på maj, anmäl dig gärna innan dess. Lägret slutar på söndag kväll, om du ska köra långt och vill sova på lägergården en natt till kan du ange det i din anmälan. Självkostnad för sängplats och frukosten tillkommer med 100 kr. 

Transport med tåg/buss: Vill du resa till lägret med tåg eller buss? Fyll i det i din anmälan så ser vi till att någon plockar upp dig vid tåg- eller busstationen i Älvsbyn. Det finns många alternativ och vi rekommenderar tåget för långväga lägerdeltagare.
Om du inte har möjlighet att komma på torsdag kväll kan du istället anlända med nattåget på fredagsmorgon. Lägret slutar på söndag kväll och tågresenärer kan skjutsas till nattåget.

Transport under lägret: Vi är tacksamma för alla bilar som finns tillgängliga under lägret då det finns behov av bilar för transport till och från klipporna. Se till att din swish fungerar för att kunna ordna med reseersättning vid samåkningen.

Boende: Vi utgår från natursköna lägergården Lillstrand som ligger utanför Älvsbyn, där vi även äter frukost och middag. Boendet är i 2 – 6 bäddsrum. Dusch och toalett finns på gemensamma ytor. Det går också utmärkt att bada i sjön som ligger alldeles intill! Ta med lakan, badkläder och handduk.

Till minne av: Petter Sundkvist var ett välkänt ansikte i KRIK och inte minst inom klätterkretsarna. Han var initiativtagare och lägerchef under förra årets klätterläger och växte upp i Älvsbyn där lägret arrangeras. Under lägret 2022 avled Petter av medicinska orsaker vilket lämnade många av oss i stor sorg. Under årets läger kommer det att finnas utrymme och möjlighet att tillsammans minnas Petter och besöka klippan med hans minnesplakett.

Målsättningen med årets klätterläger är att tillsammans få njuta av naturen och glädjen i klättring. Lägret är till för dig som vill repklättra utomhus, oavsett hur väl du kände eller inte kände Petter.

Klättring

Vi kommer sprida ut oss på tre olika klippor under tre klätterdagar – allt för att ge så mycket klättertid som möjligt åt er deltagare. Du kommer få välja vilken klippa du helst vill åka till vilken dag på plats vid Lillstrand. 

Nedan kan ni läsa mer om de tre klipporna, länkarna går till klätterförare med mer information om respektive klippa. Ta en titt där om du redan nu vill drömma om vilka leder du ska testa till sommaren!
Det kommer finnas möjlighet att klättra topprep vid alla tre klippor. 

Vid varje klippa kommer det att finnas minst en säkerhetsansvarig instruktör. De kommer guida er till klippan, ge er information om klättringen och ansvara för att bygga topprepsankare. Det kommer däremot inte bara vara instruktörerna som säkrar, utan ni deltagare förväntas också säkra varandra.

Aktiviteter

Kaffeklippan

Klippan som har allt: topprep, sport- och tradklättring på 10-25 meter höga väggar! Den bjuder även på goda fikamöjligheter och har, som du hör på namnet, väldigt hög mysfaktor.

Falkberget, Piteå

Drömklippan för den som vill öva på att ledklättra utomhus! Lederna är tätt bultade, lättlästa och cirka 15 meter höga. Klippan ligger i glassigt söderläge och det finns gott om ytor för den som vill varva klättring med att sola.

Dödlarsberget

Klippan är framförallt känd för sina långa, lätta tradturer med de längsta lederna på upp mot 70 meter. Det finns även en hel del sport- och mixleder, dessa kan ibland upplevas något sparsamt bultade. Häftig utsikt!

Program

Torsdag
17.00 Ankomst (drop-in från kl 17.00)
20.00 Gudstjänst
21.30 Kvällsfika och samtal i nästa dags grupper

Fredag och lördag
7.30 Morgonbön
8.00 Frukost med lunchpaket
9.00 Avfärd mot klippan
18.00 Middag
20.00 Gudstjänst
21.30 Kvällsfika och samtal i nästa dags klättergrupper

Söndag
7.30 Morgonbön
8.00 Frukost med lunchpaket + städ av eget rum
9.00 Avfärd mot klippan
18.00 Middag + städ av eget rum och gemensamma utrymmen
20.00 Gudstjänst
21.30 Kvällsfika + avresa

Måndag
7.30 Morgonbön
8.00 Frukost + slutstäd

Anmälan

Lägret är tyvärr inställt 2023.