Fjällvandring med KRIK

Drömmer du om att uppleva de svenska fjällen, njuta av fantastisk natur och få några mil i benen på köpet? Häng med på en fjällvandring med KRIK och få gemenskap, bibelundervisning och frisk luft!

Datum för 2022 års vandring släpps under vintern. Här hittar du bilder från 2019 års vandring.


2021 års vandring var 28 juli – 1 augusti och genomfördes i Grövelsjön.

  • Onsdag: Övernattning vid Grövelsjöns Fjällstation.  Vi samlas första kvällen vid Grövelsjöns fjällstation där vi övernattar och spenderar första kvällen med att lära känna varandra.
  • Torsdag: Grövelsjöns Fjällstation- Sylen / Ryvang (9 km, 3-4h). Vandringen börjar på morgonen. I dagsläget får vi inte vandra genom Norge (där leden vanligtvis går) och därför planerar vi att färdas en bit med båt. Detta kan förändras beroende på restriktioner eller väder.
  • Fredag: Ryvang – Hävlingsstugorna (15 km, 5-6h). 
  • Lördag: Hävlingsstugorna – Fosksjön (Ca. 3 km). De som vill stannar vid Fosksjön för en avslappnad dag och de som vill vandrar en eftermiddagstur (utan packning) fram till Storvatteshågna och tillbaka.
  • Söndag: Fosksjön – Grövelsjön som är slutstation (Ca. 3 km). Hemfärd runt lunchtid.

Vem kan åka?

Vandringen är för dig som är 20+ och som vill uppleva allt härligt fjällen har att erbjuda. Utmana dig själv och få tid att reflektera över livet och tron tillsammans med goa människor! Tidigare erfarenhet spelar ingen roll, nybörjare som rutinerad, alla är varmt välkomna!

Pandemi-anpassning

Vi planerar vandringen utifrån de restriktioner som råder. Därför vandrar vi i mindre grupper (åtta deltagare + två ledare). Tre olika grupper vandrar och därför öppnar vi upp för 24 deltagarplatser. Detta är en preliminär plan som kan förändras.

Utrustning

Alla använder egen vandringsutrustning. Saknar man utrustning rekommenderar vi att man lånar av någon bekant, men skulle det vara svårt att få tag går utrustning som ryggsäck och vandringskängor att hyra i vissa vildmarksbutiker. Ledarna ger tips för packning och allmänna råd både inför vandringen och på plats.

Transport

Det sker ingen gemensam resa till eller från vandringen, men vi rekommenderar alla att samköra med bilar eller att åka tåg. Ledningsgruppen hjälper till att koordinera samåkning från olika platser.

Boende och mat

Vi bor i tält under hela turen. Tält är inget krav att ha med, utan det löser vi i gruppen. Matlagning sker i matlag som vi knåpar ihop en tid innan vi drar. Du får mer information och kontakt med dina medresenärer efter att du anmält dig.

Kostnad

400 kronor. (Cirka 150 kronor tillkommer om vi behöver åka båt för att ta oss igenom Norge. Detta betalar du på plats och vi uppdaterar dig när vi vet säkert).

Valfritt: Kostnad för serviceavgift tillkommer om man vill ha tillgång till toalett och dusch vid Fjällstationen Grövelsjön. Det är upp till var och en att avgöra om man vill betala den extra kostnaden på ca. 350 kronor/pers och natt (250 kronor om man är STF-medlem).

Frågor?

Mejla info@krik.se så hjälper vi dig!

Anmälan

Lägret är tyvärr redan fulltecknat. Anmäl dig som reserv på denna reservlista. Om någon avbokar sin plats eller om restriktionerna gällande covid-19 tillåter större grupper så hör vi av oss till dig.

Vid avanmälan återbetalar vi kostnaden förutom en administrativ avgift på 150 kronor. Avanmälan sker senast 30 juni för att ge andra möjligheten att ta din plats, därefter krävs läkarintyg.

Ställer vi in vandringen på grund av covid-19 får du alla pengar tillbaka!

Fjällvandring med KRIK arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.

omsk_logo_01