Fjällvandring med KRIK

Har du drömt om att uppleva de svenska fjällen, njuta av fantastisk natur och få några mil i benen på köpet? I sommar har du chansen att hänga med på en vandring i svenska fjällen med gemenskap, bibelundervisning och frisk luft! Vecka 30, 24-28 juli 2019, arrangerades KRIKs fjällvandring med start i Riksgränsen och stopp i Abisko. Se bilder från vandringen i albumet. Datum och plats för 2020 års vandring kommer.

Inför vandringen samlas samlas vi onsdag 24:e juli i Riksgränsen innan vi börjar traska på. Varje dag kommer vi vandra cirka 10 till 20 km, med varierande stigning, och med flertalet vilopauser, ”titta så vackert”-pauser och matraster. Ledarna är vana fjällvandrare och väljer stigar och tempo efter gruppens nivå. Varje dag börjar med en enkel morgonandakt och avslutas med en gemensam kvällsandakt vid lägerplatsen. Söndag 28:e juli slutar vandringen när vi kommer fram till Abisko turiststation.

Vem kan åka?
Denna vandring är för dig som är 20+ och som vill uppleva allt härligt fjällen har att erbjuda. Det är för dig som är sugen på att utmana dig själv och för dig som längtar efter tid att reflektera över livet och tron tillsammans med riktigt goa människor! Tidigare erfarenhet spelar ingen roll, nybörjare som rutinerad, alla är varmt välkomna!

Utrustning
Alla använder egen vandringsutrustning. Saknar man utrustning rekommenderar vi att man lånar av någon bekant, men skulle det vara svårt att få tag i något, går oftast utrustning såsom ryggsäck och vandringskängor att hyra i vissa vildmarksbutiker. Ledarna kommer ge tips för packning och allmänna fjällvandrinnsgsråd både innan vandringen och på plats.

Transport
Vi rekommenderar alla att åka tåg till och från vandringen. Ankomststationen är Riksgränsen, men vi kommer åka hem ifrån Abisko turiststation. Kan man inte åka tåg finns möjligheten att ta flyget till Kiruna, och åka vidare med tåg eller buss till Riksgränsen. Se till att vara framme i Riksgränsen på förmiddagen eller mitt på dagen den 24 juli, då det blir en kort vandringssträcka redan första dagen. Sista dagen, den 28 juli, kommer vi mest troligt vara framme vid Abisko turiststation tidig eftermiddag. Se till att boka resorna med god marginal. En bra idé kan vara att boka ombokningsbar biljett. Det sker ingen gemensam resa till eller från vandringen, men en tid efter du anmält dig kommer du få möjligheten att snacka om eventuellt samåkning med andra deltagare.

Boende och mat
Vi kommer bo i tält under hela turen. Tält är inget krav att ha med, utan det löser vi i gruppen. Matlagning kommer ske i matlag, som vi knåpar ihop en tid innan vi drar. Mer information och kontakt med dina medresenärer kommer du få en tid efter att du anmält dig.

Kostnad
För dig som är KRIK-medlem kostar det 300 kr att delta på vandringen. Betalning sker i samband med anmälan. Skulle du behöva avanmälan dig tar vi ut en administrativ kostnad på 150 kr. Eventuell avanmälan behöver göras så snart som möjligt. Efter 17 juni krävs läkarintyg vid avanmälan.

Frågor?
Mejla info@krik.se så hjälper vi dig!

Fjällvandringen arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.

omsk_logo_01