Fjällvandring med KRIK

(2021-05-28) Sommarens vandring arrangeras mellan onsdag 28 juli och söndag 1 augusti. Planering och genomförande av lägret görs naturligtvis i beaktande av utvecklingen av covid-19 och de restriktioner som gäller. 

Har du drömt om att uppleva de svenska fjällen, njuta av fantastisk natur och få några mil i benen på köpet? I sommar har du chansen att hänga med på en fjällvandring med gemenskap, bibelundervisning och frisk luft!

Plats
I år kommer vi att vandra vid Grövelsjön.

  • Onsdag: Övernattning vid Grövelsjöns Fjällstation.  Vi samlas första kvällen vid Grövelsjöns fjällstation där vi övernattar och spenderar första kvällen med att lära känna varandra.
  • Torsdag: Grövelsjöns Fjällstation- Sylen / Ryvang (9 km, 3-4h). På morgonen börja vi självaste vandringen. I och med covid-19 får vi i dagsläget inte vandra igenom Norge (där leden vanligtvis går) och därför planerar vi istället att färdas en bit med båt. Detta kan komma att förändras beroende på restriktioner eller väder.
  • Fredag: Ryvang – Hävlingsstugorna (15 km, 5-6h). 
  • Lördag: Hävlingsstugorna – Fosksjön (Ca. 3 km). De som vill stannar vid Fosksjön för en avslappnad dag och de som vill vandra en eftermiddagstur (utan packning) fram till Storvatteshågna och sedan tillbaka igen.
  • Söndag: Fosksjön – Grövelsjön som är slutstation (Ca. 3 km). Därefter hemfärd runt lunchtid.

Vem kan åka?
Denna vandring är för dig som är 20+ och som vill uppleva allt härligt fjällen har att erbjuda. Det är för dig som är sugen på att utmana dig själv och för dig som längtar efter tid att reflektera över livet och tron tillsammans med riktigt goa människor! Tidigare erfarenhet spelar ingen roll, nybörjare som rutinerad, alla är varmt välkomna!

Pandemi-anpassning
Vi planerar vandringen utifrån de nuvarande restriktionerna som råder. Därför kommer vi att vandra i mindre grupper (åtta deltagare + två ledare). Det kommer att finnas tre olika grupper som vandrar och därför öppnar vi upp för 24 deltagarplatser. Detta är en preliminär plan som kan förändras vid förändrade restriktioner.

Utrustning
Alla använder egen vandringsutrustning. Saknar man utrustning rekommenderar vi att man lånar av någon bekant, men skulle det vara svårt att få tag i något, går oftast utrustning såsom ryggsäck och vandringskängor att hyra i vissa vildmarksbutiker. Ledarna kommer ge tips för packning och allmänna råd både inför vandringen och på plats.

Transport
Det sker ingen gemensam resa till eller från vandringen, men vi rekommenderar alla att samköra med bilar eller att åka tåg. Vi i ledningsgruppen hjälper till att koordinera samåkning från olika platser.

Boende och mat
Vi kommer bo i tält under hela turen. Tält är inget krav att ha med, utan det löser vi i gruppen. Matlagning kommer ske i matlag, som vi knåpar ihop en tid innan vi drar. Mer information och kontakt med dina medresenärer kommer du få en tid efter att du anmält dig.

Kostnad
400 kronor. (cirka 150 kronor tillkommer om det blir att vi behöver åka båt för att ta oss igenom Norge. Detta betalar du på plats och vi uppdaterar dig när vi vet säkert).

VALFRITT: Kostnad för serviceavgift tillkommer om man vill ha tillgång till toalett och dusch vid Fjällstationen Grövelsjön. Det är upp till var och en att avgöra om man vill betala den extra kostnaden på ca. 350 kronor/pers och natt (250 kronor om man är STF-medlem).

Frågor?
Mejla info@krik.se så hjälper vi dig!

Anmälan
Öppnade den 28 maj och är tyvärr redan full. Däremot kan du anmäla dig som reserv på denna  reservlista. Om någon avbokar sin plats eller om restriktionerna gällande covid-19 tillåter större grupper så hör vi av oss till dig. 

Om du, mot förmodan, behöver avanmäla dig så återbetalar vi kostnaden till dig. Vid återbetalningen tar vi ut en administrativ avgift på 150 kronor. Avanmälan behöver göras senast 30 juni för att ge andra möjligheten att ta din plats, därefter krävs läkarintyg.

Om vandringen ställs in på grund av covid-19 får du alla pengar tillbaka!

Fjällvandringen arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.

omsk_logo_01