Nu kan vi presentera ett jämtländskt nyförvärv till KRIK-kontoret! Klara Roos gillar friluftsliv, längdskidor, löpning och te med havremjölk — och ser fram emot rollen som ny gruppansvarig.

— Grupperna är det viktigaste i KRIK där människor får träffas vecka efter vecka. Mitt mål är att få till hållbara grupper där det finns ett gemensamt ansvar för grupperna och där yngre ledare tar över efter äldre, säger hon.


Klara Roos är uppvuxen i Jämtland och var med i KRIK Östersund redan i tonåren. Hon har också varit med som deltagare på SNOW CAMP och premiären av EXPLORE.

— Det var verkligen wow att vara på KRIK när jag var 13-14 år. Att få leka och idrotta tillsammans med äldre, kristna människor som man såg upp till var värdefullt, säger hon.


Själv har hon en bakgrund som längdskidåkare, men har också spelat pingis och bandy. Många skidåkare föredrar att träna och tävla utomhus när det är sol och blå himmel. Inte Klara Roos.

— Jag gillar när det är riktigt, riktigt dåligt väder. När man hamnar i bubblan och bara kör. Att vara helt slut, sedan spurta och inte kunna tänka längre utan bara ösa på. Det är härligt! Jag gillar när det är hårt och man bara får kötta på.


Ekumeniken en styrka

Som ny gruppansvarig i KRIK ser hon fram emot att hjälpa till att skapa fler mötesplatser där människor får kombinera idrott och tro. Hon har själv ett stort hjärta för ekumeniken. 

— För mig är det något av det vackraste som KRIK har. Jag vill vara med och bygga en organisation som är vedertagen i alla olika hörn och kanter av kristenheten. Att få sammankoppla människor där grupperna kan bli en plats där man får mötas och visa att Jesus är i centrum, oavsett om man har olika syn på olika teologiska frågor, säger Klara Roos.
En annan vision är att skapa hållbara och stabila KRIK-grupper över tid.

— KRIK är så pass ungt och jag tror att det är viktigt att få till ett system som gör att grupperna inte blir så sköra. Att det istället för att hänga på enskilda ledare ska finnas en tanke och plan med att yngre ledare tar över från äldre och ett gemensamt ansvar för att få grupperna att fungera och finnas kvar länge.