Adam Norberg är uppvuxen i Örnsköldsvik och var på samlingar innan han ens visste vad KRIK var. Nu förstärker 19-åringen kontoret och kommer att jobba med utveckling och uppstarter av grupper.
–  Det känns bra och utmanande. Jag ser fram emot att få använda gåvorna jag fått från Gud, säger han.

Adam Norberg beskriver det som att han i princip vuxit upp med KRIK. Han har varit ledare och suttit med i styrelsen för KRIK Örnsköldsvik och varit deltagare på SNOW CAMP, KRIK-Kalaset och Ledarboost. Det senaste året spenderade han på KRIK-linjen i Mullsjö och inriktning bibel, beachvolleyboll och hälsa.
– Jag är lite präglad av KRIK. Det kombinerar både idrott som jag älskar att utöva och tron som jag har centralt i livet, säger han.

Han tycker om alla slags bollsporter och har spelat fotboll hela livet med styrkan i spelförståelsen och att läsa spelet. Under KRIK-linjen fick han chansen att utvecklas även inom beachvolleyboll och tar med sig mycket från året.
– Det var ett fantastiskt år! För mig som kom direkt från gymnasiet var det nyttigt att få komma utanför mitt sammanhang och hitta mer vem jag är. Det var också viktigt för min tro. Att inse att det inte går att tro genom föräldrar eller gemenskap, utan att man behöver hitta en personlig tro, säger Adam Norberg.

”Ska bli roligt att köra igång”

Nu förstärker han KRIK-kontoret och kommer att ingå i teamet som jobbar med grupper.
– Det ska bli roligt att få köra igång. Jag är förväntansfull och brinner för att se människor utvecklas i sitt ledarskap och att få peppa och stötta dem i att ta mer ansvar.

Själv har Adam haft stor hjälp av Edvin Näslund, tidigare ordförande i KRIK, som gett honom ansvar och möjlighet att ta steg som ledare i Örnsköldsvik.
– Jag har väl varit lite av hans lärjunge. Jag har fått haka på och han har gett mig uppdrag och utmaningar. Det har varit viktigt för min egen utveckling som ledare, säger Adam Norberg.
Text: Rickard Johnston