Hon älskar alla typer av aktiviteter och särskilt det man kan åka på. Skidor, surf, snowboard, wakeboard och longboard är några favoriter. Säg hej och välkommen till KRIK-kontorets nyförvärv Amanda Waldeck!
– Det känns jättekul att vara här och jag ser fram emot att få motivera ledare att engagera sig, säger hon.

Amanda Waldeck kommer från Lund och har de senaste åren pluggat beteendevetenskap i Göteborg parallellt med säsonger som skidlärare i Åre. Nu återstår bara kandidatuppsatsen och egentligen var hon inställd på att studera klart – men då antagningspoängen till våren verkade för höga bestämde hon sig för att jobba istället.

Då fick hon syn på att KRIK-kontoret sökte förstärkning, och nu är 25-åringen ny gruppansvarig med utgångspunkt från Göteborg.
– Det känns väldigt roligt och jag tror och hoppas få nytta av utbildningen i arbetet. Jag vill motivera och inspirera ledare att vara kvar och hjälpa till att skapa ett fint samarbete i grupperna, säger hon.

”Ett så bra koncept”

Amanda Waldeck är uppvuxen i en kristen familj och fick kontakt med KRIK när hon gick bibelskola i Mariannelund. Då startade klassen en grupp tillsammans med folkhögskolans idrottsförening.
– När jag var yngre visste jag inte att KRIK fanns. Hade jag varit 14 år och någon frågat om jag ville åka på läger som ACTION eller EXPLORE hade det varit superkul. Att förena idrott och tro är ett så bra koncept, säger hon.

Hon beskriver sig som en aktivitetsperson som gillar det mesta och har tidigare hållit på med simhopp, tennis och innebandy. Men skidåkning är nummer ett.
– Det är kreativt, kravlöst och fullt av adrenalin och så härligt att dela med vänner. Min dröm är att flytta hela KRIK-kontoret till Åre! Jag hoppas kunna integrera KRIK mer i skidvärlden där jag varit mycket de senaste åren, men också hålla igång och utveckla det som redan finns.
Vad kommer du bidra med i arbetet?
– Idéer! Jag är bra på att tänka nytt och kanske lite annorlunda. Sedan kanske inte allting fungerar i praktiken, men där kommer samarbetet in igen. Vi får se varandra som en stor tillgång och lära oss av varandra.
Text: Rickard Johnston