Säg hej och välkommen till KRIKs nye ordförande Axel Bylund! Axel har varit en del av styrelsen under flera år och har nu tagit över som ordförande efter Edvin Näslund. Här berättar han om sin bakgrund i KRIK och sina visioner framåt.
– För mig personligen är det extra viktigt att fokus läggs på just ungdomsgrupperna, säger han.

Axel Bylund kom i kontakt med KRIK för första gången när han gick bibelskolan KRIK-spåret i Uppsala 2014/2015. Sedan dess har han varit ledare i olika grupper där han bott och hjälpt till på läger och event.
– Jag blev direkt såld på konceptet. KRIK är ett fantastiskt redskap för att berätta om den kristna tron till alla möjliga former av idrottare. Organisationen hjälper människor att våga stå upp för sin tro i idrottsklubben, att hitta starka gemenskaper med andra idrottare och att förstå att det finns något i livet som faktiskt är mycket större än idrott. För mig som älskar att sporta och röra på mig så har det blivit en självklarhet att vara engagerad i KRIK, säger han.

”Organisation som växer så det knakar”

Under de sex senaste åren har han dessutom suttit med i KRIKs styrelse.
– Det har varit väldigt roligt och intressant att få vara en del av hur KRIK drivs och utvecklas, säger han.
Nu har Axel tagit över som ordförande efter Edvin Näslund och ser fram emot utmaningen.
– KRIK har alltid varit en organisation som växer så det knakar. Efter de senaste årens pandemi är vi så glada att se att verksamheten har kunnat dra igång igen. Den viktigaste uppgiften för oss i styrelsen just nu är därför att fortsätta möta de utmaningarna som finns kvar från pandemin samtidigt som vi skapar strukturer som gör att KRIK kan fortsätta växa utöver hela landet.
Vilket områden ser du som viktigast att satsa på och utveckla framöver?
– För mig är det extra viktigt att fokus läggs på ungdomsgrupperna. Det är trots allt de som är morgondagens ledare och för att KRIK ska fortsätta utvecklas bland ungdomar krävs det att vi som är ledare just nu ger dem vår tid och vårt fokus.
Rickard Johnston