Med glädje kan vi nu presentera två nyförvärv till KRIK-kontoret! Daniel Svärd och Hans Dahlén förstärker arbetet kring utveckling och uppstarter av KRIK-grupper, där Hans tar en ledarroll för teamet.
– Jag vill att alla ledare i KRIK ska få den support och de förutsättningar de behöver i sin viktiga uppgift, säger han.

Daniel Svärd bor i Stockholm och är relativt ny i KRIK. Första ordentliga mötet var på en KRIK-samling med Folkungakyrkans ungdomar i höstas, en församling där Daniel själv är med och leder ungdomsarbetet.
– Det känns sjukt kul och spännande att nu bli en del av kontoret. Allt är väldigt nytt men jag älskar utmaningar, säger han.

Daniel tycker om bollsporter och har tidigare spelat ishockey, fotboll och innebandy. Nu är det mycket Spikeball i Stockholm Spike som gäller – och som ny gruppansvarig på KRIK-kontoret kommer han ha ett särskilt fokus på just Stockholmsregionen.
– Mitt mål är att få hjälpa andra människor att växa i tron och även att dela med mig av min tro till de som inte känner Jesus, säger han.

”Vill hjälpa människor att följa Jesus”

Hans Dahlén kom tidigt i kontakt med KRIK i Uppsala och var under ett par år med och drev en innebandygrupp. Han har också varit med i riksstyrelsen i två omgångar samt i Lund 20+ under sina fem år som präst i EFS-kapellet.
Vad tar du med dig från åren i Lund?
– Jag har utvecklats jättemycket som ledare och kristen. Alla möten med studenter och unga vuxna har gett mig oerhört mycket. Jag brinner för att unga människor ska få en tro som håller hela livet. Det hakar väl i KRIKs profil också. Vi vill hjälpa människor att följa Jesus på alla livets områden, också i träning och idrott, säger Hans Dahlén.

Ledarroll på KRIK-kontoret

På KRIK-kontoret går han in i en ledarroll för teamet med gruppansvariga.
– Jag kommer styra kontorets arbete mot KRIK-grupperna runt om i Sverige. Jag vill att alla ledare ska få den support de behöver i sin viktiga uppgift. Sedan hoppas jag lite extra på att KRIK ska växa och bli ännu mer etablerat i studentstäderna, säger Hans Dahlén.

KRIK-kontoret är glada att få välkomna Hans och Daniel i teamet och ser fram emot ett välsignat 2022! Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga anställda.
Text: Rickard Johnston
Foto: Vilma Thyr