”En KRIK-grupp à la Malmö”

Hallå alla goa KRIKare! Nu är det snart ett år sedan KRIK Malmö Fotboll 20+ startade. Efter ungefär två års uppehåll pratade jag ihop mig med den fantastiska eldsjälen Samuel Gren och vi bestämde oss för att återstarta fotbollen för att se om det fanns något intresse. Det visade sig snabbt att det fanns! Efter någon månad var vi uppemot 20 stycken på samlingarna – och när vi började spela utomhus blev vi under vissa veckor i början av hösten 30-40 stycken.

Det är med folk från alla möjliga olika bakgrunder vilket är fantastiskt roligt. Många med muslimsk tro, och många människor som inte har någon aktiv tro alls. Men KRIK Malmö Fotboll 20+ har blivit en plats där man kan samlas för att göra det man gillar bäst: nämligen att få spela fotboll med sina kompisar – och dessutom på samma gång få höra om Jesus!

Isaac Kiese Thelin på besök

I höstas genomförde KRIK Skåne tillsammans med KRIK Köpenhamn en fotbollsturnering i Limhamns Sporthall. Det blev en lyckad turnering med fem lag där BK Bollpåse stod som vinnare och där dessutom vi fick den stora förmånen att få allsvenskans skyttekung 2023 – Isaac Kiese Thelin – på besök.

Turneringen var ett riktigt spännande samarbete över bron och nu siktar vi från Skåne på att komma på besök till Köpenhamn under våren.
KRIK-fotbollen i Malmö rullar på, med både dess fantastiska ljusglimtar och dess utmaningar. Som ledaren Simon Cederhag uttryckte det: ”Det är en KRIK-grupp á la Malmö”, och det tycker jag beskriver det klockrent.
Hela Malmö är representerat i KRIK-gruppen, och även om lite gliringar kan komma ut ibland så genomförs samlingarna alltid med största respekt gentemot varandra. Vi strävar också hela tiden efter att KRIK-kulturen ska bli ännu mer tydlig och synlig.

Så om ni någon gång har vägarna förbi, tveka inte att dyka upp på Geijersskolan i Limhamn onsdagar 20.00-21.30! Det är där vi visar hur fotboll ska spelas. Önskar er alla Guds välsignelse!
//Ledarna i KRIK Malmö 20+ Fotboll, genom Lukas Blom