På fredag den 4 mars invigs Paralympics i Peking där Aaron Lindström, 21 år, är ett av de svenska medaljhoppen. Aaron, som är med i KRIKs elitnätverk, gör trots sin unga ålder sitt andra Paralympics.
– Formen känns bra och det ska bli fantastiskt roligt, säger han.

Aaron Lindström är ett av Sveriges riktigt stora framtidshopp inom alpin skidåkning. Redan som 17-åring tog han en pallplats i världscupen och från förra Paralympics har han med sig en sjundeplats. Nu hoppas han på ännu bättre placeringar.
– Jag tror att mina största chanser finns i super-G där jag nådde en fjärdeplats vid VM i Lillehammer tidigare i vinter, säger han.

Störtlopp på lördag

Aaron Lindström startar i samtliga discipliner och är ett av Sveriges medaljhopp i Paralympics som invigs på fredag den 4 mars. Sex idrotter är med på programmet; alpin skidåkning, längdskidåkning, para-ishockey, rullstolscurling, skidskytte och snowboard. Sverige har utövare med i alpint, längd, skidskytte och curling och åker till Kina med en tunn men medaljstark trupp.
Aaron har en funktionsnedsättning som kallas dysmeli, vilket innebär att han saknar hand och underarm på vänster sida. Under lördagen gör han sin första start i årets mästerskap där störtlopp står på programmet. Aaron är med i KRIKs elitnätverk och i en tidigare intervju beskrev han hur tron på Gud ständigt är närvarande.
– Jesus är med mig 24/7. Oavsett om det är träning, tävling, prov eller när jag går i affären. Tron är alltid där och dessutom hjälper den mycket på tävlingar. Den ger en trygghet att Jesus tar hand om mig. Jag behöver inte frukta och det är väldigt skönt att veta.
Från KRIKs håll vill vi önska Aaron Guds rika välsignelse och ett stort lycka till under Paralympics!
Text: Mattias Ottestig
Foto: Göran Strand/Parasport

Här hittar du hela programmet till Paralympics 2022.