I år hade ACTION rekordmånga deltagare. 179 ungdomar deltog – och det blev en riktig succé! Ledaren Victoria Ryberg var med i både trivselteamet och i dansgruppen och säger att det bästa med att vara ledare på ACTION var samtalen om tro med ungdomarna.
– Jag hade ett meningsfullt samtal med en deltagare om tro och apologetik, som höll på i många timmar. Det kommer jag inte glömma. Det var till nytta för oss båda!

Victoria Ryberg berättar vidare att hennes erfarenhet som ledare på ACTION har hjälpt henne att växa som person.
– Ledarrollen har gett mig ögon för ALLA deltagare. Jag har blivit bättre på att bygga relationer till olika typer av människor och att ta ”den vuxna” rollen. Dessutom har jag lärt mig att vara påhittig och kreativ med vad man har när man ska arrangera något.

Som ledare på ACTION kan man vara en positiv förebild för ungdomar som inte har haft någon tidigare koppling till kyrkan. Även de små stunderna och de korta samtalen kan få en stor och varaktig betydelse. Victoria berättar varför hon tycker att fler ska vara ledare på ACTION nästa år – och summerar det på ett fantastiskt sätt.
– För att ungdomarna behöver goda (kristna, inte så gamla) förebilder i sitt liv och för att det är en underbar möjlighet att växa i gåvorna från Gud!