SöndagsskoleKRIK

Vi är övertygade om att idrott och tro går att kombinera i alla åldrar. Nu lanserar vi söndagsskoleKRIK med 15 färdiga samlingar där roliga aktiviteter och lekar är kopplade till berättelser i Bibeln! Materialet riktar sig till barn mellan 6-12 år, men kan absolut fungera även för yngre och äldre. Hör av er till info@krik.se så skickar vi ut fem samlingar och ni får möjlighet att testa konceptet. Ni som startar en ny KRIK-grupp eller har en befintlig får ni tillgång till allt material.

Med söndagsskoleKRIK vill vi göra några av Bibelns berättelser tillgängliga för barn genom fysisk aktivitet och lekar. Konceptet kan särskilt passa barn som hellre rör på sig än sitter stilla och tanken är att det kan vara ett aktivt komplement till den ordinarie söndagsskolan. Vissa samlingar börjar med aktivitet, andra med en kort andakt följt av lekar. Det finns en stor frihet i att anpassa lekar, upplägg och samlingar efter era lokaler och behov.

Varje samling har en föreslagen rekvisita som kan hjälpa till att göra berättelsen mer levande och lättare att komma ihåg. Materialet riktar sig i första hand till barn mellan 6-12 år, men kan såklart fungera även för yngre och äldre barn. Det finns även tips på hur du kan göra samlingen mer NPF-vänlig. Vi hoppas att söndagsskoleKRIK på ett roligt sätt ska kombinera idrott, lek och lärande och bli ett användbart verktyg i er barnverksamhet.

Vill ni testa konceptet? Hör av dig till info@krik.se så skickar vi ut fem samlingar helt kostnadsfritt. För att få tillgång till alla 15 samlingar behöver ni starta en KRIK-grupp eller ha en befintlig grupp. Som ny KRIK-grupp får ni ett startkit med västar och annat material, bidrag på 3 000 kronor per år och kontinuerlig support från kontoret. Tveka inte att höra av er om ni har några frågor.