I höst startar en helt ny inriktning på KRIK-linjen i Mullsjö med beachvolleyboll! Vi tog ett snack med kursansvarige Olle Härdne om förväntningarna och vad året kommer innehålla.

Hur känns det?
– Otroligt kul! Med handen på hjärtat hade vi de här tankarna redan för fyra år sedan när vi drog igång KRIK-linjen med träningsinriktning. Det är så roligt att det nu äntligen blir av.
Varför beachvolleyboll?
– Det är en etablerad sport och många inom kyrkan är intresserade av beachvolley. Det finns en målgrupp och vi vill fånga upp människor som brinner för Bibel och beach. Jag vet själv inte om det finns någon liknande utbildning i landet, så det blir spännande att se hur det går.
På vilket sätt skiljer sig de två inriktningarna?
– Det är en klass och största delen av undervisningen som Bibel, lärjungaskap och ledarskap har eleverna tillsammans. Två eftermiddagar i veckan är det sedan inriktning mot antingen träning eller beachvolleyboll. De som valt beach åker till Falköping och spelar där i en uppvärmd inomhushall och blir en del av Beach Churchs gemenskap. När det går att vara ute spelas det på Vätterstranden i Jönköping och Habo Beach Arena.

Landslagsspelare medverkar

Behöver man ha stor erfarenhet av beachvolley för att gå det nya spåret?
– Nej, men det är en fördel om man har ett stort intresse. Det finns inga krav på nivå men utbildningen är till för de som vill utvecklas och lära sig mer. Det är utbildade tränare från Beach Church som håller i träningarna och vid enstaka tillfällen kommer även landslagsspelare från Göteborg medverka och hålla i pass. Det finns också möjlighet att spela beachvolley upp till fyra gånger i veckan och bli en del av Falköpings träningar.
Hur många platser har ni?
– Maxantalet på KRIK-linjen är 24 personer och beachvolley-spåret har en gräns på tio personer.
Hur ansöker man?
– Mer information och ansökan går att hitta på mullsjofolkhogskola.nu. Ansökan är öppen och personer antas löpande fram till 15 maj. Men det kan bli fullt innan dess!
Text: Rickard Johnston