I sin första allsvenska match klev han in på planen iklädd ett pannband med texten 100% Jesus. Nu har backtalangen Simon Möller tagit steget till Mullsjö och Svenska Superligan (SSL) och vid sidan om innebandyn ger han ut musik som handlar om Guds kärlek och omsorg.
– Jag älskar att berätta om Jesus på olika sätt. Jag är tacksam över att ha en plattform som jag kan använda till att ära honom, säger 21-åringen.

Simon Möller fick sitt genombrott i allsvenska Lillån under förra säsongen. Han gjorde 16 poäng från sin backplats varav elva mål och följde upp det med fyra mål i kvalet till SSL. Succén ledde till att Mullsjö hörde av sig.
– Jag har alltid drömt om SSL och att spela på den högsta nivån. Jag ser fram emot året och målet i år är att kunna bidra och göra skillnad, säger han och lyfter fram fysiken och offensiven som sina styrkor.
– Jag har väldigt bra kondition och är stark i kroppen. Jag älskar farten och tempot i SSL och i de första matcherna har jag känt att jag är där fysiskt. Sedan är jag offensivt lagd och älskar att göra mål, även om det är tydligt att man får mindre tid med bollen nu.

Vid sidan om innebandyn har Simon Möller ett stort intresse för musik. År 2019 gav han ut sin första låt “Chaufför” som handlar om vilket hopp det finns hos Gud. Sedan dess har det blivit många fler hiphop-låtar och i Lillån spelade de ofta hans musik i omklädningsrummet.
– Texterna är om Jesus men låtarna har nått långt utanför kyrkans väggar. Många medspelare har tyckt om låtarna och sjungit med i dem, vilket är väldigt kul!

Stort hjärta för ”orten-grabbar”

Han är uppvuxen i Örebro-förorterna Brickebacken och Brickeberg och den mångkulturella miljön har påverkat både hans musikstil och viljan att nå ut till ungdomar.
– Jag har umgåtts mycket med syrianer och vi lyssnade mycket på rap tillsammans. Jag tycker själv att det låter bättre än när jag sjunger. Rappen är mer min stil och jag som person, säger han och fortsätter:
– Jag har ett stort hjärta för invandrare och “orten-grabbar”. I Pingstkyrkan hade vi väckelsemöten på tisdagskvällar där vi läste Bibeln tillsammans. En kille som var med bor på den mest kriminella gatan i Vivalla. Det slutade med att han blev frälst, döptes och nu brinner för att berätta om Jesus. Den killen når människor som jag aldrig kan nå. Det är så häftigt!

Efter flytten är Simon numera engagerad i Pingstkyrkan i Jönköping och ledare för ungdomsgruppen som samlas på fredagskvällar. Det brukar komma omkring hundra personer och många är inte troende.
– Jag älskar att berätta om Jesus på olika sätt, men jag vill inte pusha på för mycket. Istället vill jag visa Jesu kärlek genom mitt sätt att vara.

Ser du dig själv som en förebild?
– Jesus är min förebild och jag hoppas kunna influera någon. Kan jag få någon att få upp ögonen för Jesus och lära känna honom vore det fantastiskt! Jag vill använda min plattform inom innebandyn och musiken till att ära honom, säger Simon Möller som också har ett Tiktok-konto med flera tusen följare där han lägger upp innebandy- och musikklipp.

”Ber lite här och där”

Han är själv uppvuxen i en kristen familj men det tog tid innan han formade sin egen tro. Ett avgörande steg kom under högstadiet sedan han fastnat i ett spelberoende. Han bestämde sig för att prata med sin pastor och försöka bli fri från det, men fick inte tag i honom och samma kväll fick Simon en notis på bibelappen med dagens vers från 1 Tim 6:10-11: “Kärlek till pengar är en rot till allt ont. I sitt begär efter pengar har vissa kommit bort från tron och vållat sig själva mycket lidande. Men du gudsman, håll dig borta från sådant! Sträva efter rättfärdighet, gudsfruktan, tro, kärlek, uthållighet och ödmjukhet.”

– Orden talade till mig. Dagen efter hade vi unga vuxna-gudstjänst på kvällen och i slutet gick en kvinna upp på scenen och sa: “Jag upplever att det finns en kille härinne som har problem med spel och jag skulle vilja be för honom”. Det talade rakt in i min situation. Det var ju mig hon pratade om! Jag gick gråtande fram till förbön och det var som att en sten från hjärtat sköljdes bort av Guds kärlek. Där förstod jag att det handlar om en relation till Jesus.
Den relationen har han med sig även på innebandyplanen.
– Absolut. Jag går runt och ber lite här och där. Inför matcherna ber jag för vårt lag och för motståndarna och jag brukar även sjunga lovsång. Det hjälper mig mentalt och ger frid i sinnet. Herren är med mig på planen till 100%!

Har du något råd att ge till unga kristna idrottare?
– Det kan vara ganska svårt. Många har säkert upplevt den tryckta stämningen i ett omklädningsrum där folk ibland vill göra narr av tron. Jag har alltid varit öppen med min tro och jag tror att ju tydligare du är med att du älskar Jesus, desto tryggare kommer du vara när folk frågar om det. Så mitt tips är att inte försöka gömma sig utan vara tydlig och söka Gud.

Intervjun med Simon Möller har tidigare publicerats i KRIK-Nytt.