Vi säger hej och välkommen till Tom Broberg – ny lägeransvarig på KRIK-kontoret och lägerchef för ACTION som startar den 19 juni.
– Det är en dröm att få jobba här och jag ser fram emot att lyssna in mer vad våra medlemmar vill ha kring läger och aktiviteter, säger han.

Tom Broberg är uppvuxen i Åbo och har en bakgrund som församlingspedagog i både Sverige och Finland. Han har också varit festivalchef för den kristna ungdomsfestivalen Maata Näkyvissä (Land i sikte) i Åbo i slutet av 1990-talet med 35 000 ungdomar på plats för en helg med musik, workshops och bibel.
Första kontakten med KRIK var när han var med och startade upp KRIK Finland och han har därefter suttit med i styrelsen under flera år.
– Jag flög till Helsingfors för första mötet och insåg direkt att konceptet med KRIK är bra grejer. Det är ofta enklare att bjuda med en kompis till en KRIK-samling i ett första steg än till kyrkan, säger han.

”Viktigt att lyssna till våra medlemmar”

Tom Broberg drog igång KRIK Sollentuna för fem år sedan och gruppen har spelat discgolf, paddlat kajak, klättrat och haft alla möjliga bollsporter på schemat. För egen del är det segling, orientering och downhill som ligger varmt om hjärtat.

Nu är han ny lägeransvarig på KRIK-kontoret och ser fram emot att utveckla verksamheten.
– Det är en dröm och det finns mycket kreativitet och glädje här. En utmaning som jag ser det blir att få de många idéerna som finns att också bli verklighet, säger Tom Broberg och fortsätter:
– Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar till våra medlemmar och vad de vill. Saknas något i vårt utbud? Vilken tid, plats och aktiviteter passar bäst och hur kan vi göra för att just du ska komma till lägret? Jag tror att vi behöver bi ännu bättre på att undersöka vad ungdomarna själva vill.

Själv är han lägerchef för ACTION på Hjälmargården som drar igång den 19 juni med över 150 deltagare och ledare anmälda.
– Det ska bli så roligt att göra läger igen, säger Tom Broberg.
Text: Rickard Johnston