KRIKs akademi för ledarskap

Att vara ledare är en stor förmån och glädje samtidigt som det kan vara en stor utmaning, inte minst som ung ledare. Och hur ska jag dessutom hinna med att utveckla mig som ledare?

I KRIK brinner vi för ledarskap och vi vill hela tiden göra vårt bästa för att hjälpa nya ledare att utmanas och utvecklas. Efter två mycket uppskattade kurser så startar den tredje upplagan av distanskursen KRIKs akademi för ledarskap upp via länk kl 10-14 den 8 januari 2022. Vi välkomnar dig till en kurs där du får utvecklas genom både teori och praktik, där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter. Kursen vänder sig både till dig som redan står som ledare i något sammanhang och till dig som önskar att bli ledare. Du som söker bör vara minst 18 år.

Upplägget kvartsfart på distans passar perfekt för dig som står i jobb eller skola och inte har möjlighet att flytta men ändå vill gå en ledarutbildning och vill investera i ditt personliga ledarskap. Vi kommer att kunna individualisera och delvis också anpassa innehåll och undervisning efter gruppens sammansättning. Med hjälp av erfarna och kunniga föreläsare kommer du att få en massa ny kunskap, inspiration och erfarenheter kring ledarskap.

Upplägg
Kursen inleds med en digital träff lördagen den 8 januari kl 10-14 och avslutas den första veckan i juni, totalt 19 veckor. Vi kommer eventuellt att lägga in en fysisk träff under terminen, men i dagsläget mer troligt ett eller flera pass via videolänk. Under kursen tar man del av webbaserad undervisning med efterföljande uppgifter och följdfrågor. Detta varvas med några praktiska uppgifter i det sammanhang där man står som ledare samt läsning av några av KRIKs ledarskolor och en utvald bok om ledarskap.

Vi lägger ut en ny uppgift per vecka under de 19 kursveckorna och uppgifterna samlas på en webbsida. Uppgifterna kan göras i den takt man själv bestämmer.

Innehåll
Kursen har fokus på ledarskap från många olika perspektiv, samtliga utifrån en kristen grund. Här nedan är ett antal ämnen som du kan se fram emot att möta under kursen:

 • Ambassadörer för Guds rike
 • Förtroende
 • Möte med nya generationer
 • Vision
 • Organisationskultur
 • Yttre press – inre stress
 • Att hålla i längden
 • Ledarstilar
 • Presentationsteknik
 • Närvaro
 • Feedback

Vid de fysiska träffarna bjuds det in intressanta gäster utifrån som bidrar med personlig erfarenhet kring ledarskap.

Sagt om kursen
”Ledarskapskursen på distans var helt perfekt, distans med ganska låg fart, otroligt bra föreläsare och upplägg. Jag har framförallt nu verktyg som jag kan använda i min vardag och växer fortfarande. Rekommenderas starkt!”

”För mig var kursen inspirerande då den skulle användas praktiskt direkt i ett sammanhang där man stod som ledare. Kursen har också gett mig en bredare bild av mitt eget ledarskap och att jag är den ledare jag är på grund av ledare jag haft där jag fått plocka guldkorn.”

”KRIKs akademi för ledarskap gjorde att jag fick djupare förståelse i vad ledarskap är och vad i mitt liv som hittills format mitt ledarskap och min syn på ledarskap.”

”En termin med fördjupningar, utmaningar och många roliga och viktiga aha-upplevelser kring ledarskapet!”

Kostnader
Undervisningen är gratis men du som kursdeltagare står för resor och uppehälle i samband med de två träffarna. Se gärna över möjlighet till bidrag för utbildningen från din församling.

Undervisande lärare
Här nedan följer ett antal av de lärare som förekommer under kursen. Antingen live, via länk eller genom inspelat material.

Mattias Ottestig, generalsekreterare i KRIK, kursansvarig
Olle Härdne, lärare vid KRIK-linjen i Mullsjö
Olof Edsinger, generalsekreterare SEA, med inspelat ledarskapsmaterial från den tidigare distanskursen I Mästarens fotspår som gick vid Solviks fhsk
Åsa Björk, Kungsportskyrkan Huskvarna och ECSU (European Christian Sports Union)
Hans Jansson, Kungsportskyrkan Huskvarna
Emma Bergkvist, Ny Generation
Olof Brandt, Bibelsällskapet
Emmanuel Ezra, läkare, föreläsare och författare
Anders Blåberg, pastor och tidigare direktor för EFK
Markus Torgeby, föreläsare och inspiratör

KRIKs akademi för ledarskap är en distanskurs på kvartsfart och arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola. Kursen registreras hos CSN, vilket innebär att den kan ligga till grund för att få CSN-bidrag om man också läser andra kurser som tillsammans ger minst 50% studietakt.

Anmälan

Anmäl dig i formuläret.