KRIKs akademi för ledarskap

Att vara ledare är en stor förmån och glädje samtidigt som det kan vara en stor utmaning, inte minst som ung ledare. Och hur ska jag dessutom hinna med att utveckla mig som ledare?

I KRIK brinner vi för ledarskap och vi vill hela tiden göra vårt bästa för att hjälpa nya ledare att utmanas och utvecklas. Den 11 januari 2020 startar en andra upplaga av distanskursen KRIKs akademi för ledarskap och vi välkomnar dig till en kurs där du får utvecklas genom både teori och praktik, där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter. Kursen vänder sig både till dig som redan står som ledare i något sammanhang och till dig som önskar att bli ledare. Du som söker bör vara minst 18 år.

Upplägget kvartsfart på distans passar perfekt för dig som står i jobb eller skola och inte har möjlighet att flytta men ändå vill gå en ledarutbildning och vill investera i ditt personliga ledarskap. Vi kommer att kunna individualisera och delvis också anpassa innehåll och undervisning efter gruppens sammansättning. Med hjälp av erfarna och kunniga föreläsare kommer du att få en massa ny kunskap, inspiration och erfarenheter kring ledarskap.

Upplägg
Kursen inleds med en fysisk träff lördagen den 11 januari och avslutas i slutet av maj, totalt 19 veckor. Vi kommer att ha en andra fysisk träff under terminen och planen är att båda träffarna hålls i Uppsala. Under kursen tar man del av webbaserad undervisning med efterföljande uppgifter och följdfrågor. Detta varvas med praktiska uppgifter i det sammanhang där man står som ledare samt läsning av några av KRIKs ledarskolor och en utvald bok om ledarskap.

Vi lägger ut en ny uppgift per vecka under de 19 kursveckorna och uppgifterna samlas på en webbsida. Uppgifterna kan göras i den takt man själv bestämmer.

Innehåll
Kursen har fokus på ledarskap från många olika perspektiv, samtliga utifrån en kristen grund. Några exempel på ämnen som dyker upp under kursen:

  • Ambassadörer för Guds rike
  • Förtroende
  • Möte med nya generationer med utgångspunkt i Bibeln
  • Yttre press – inre stress
  • Att hålla i längden
  • Ledarstilar
  • Presentationsteknik
  • Närvaro
  • Är jag en ledare?
  • Feedback

Vid de fysiska träffarna bjuds det in ett par gäster utifrån som bidrar med personlig erfarenhet kring ledarskap.

Sagt om kursen
”Ledarskapskursen på distans var helt perfekt, distans med ganska låg fart, otroligt bra föreläsare och upplägg. Jag har framförallt nu verktyg som jag kan använda i min vardag och växer fortfarande. Rekommenderas starkt!”

”För mig var kursen inspirerande då den skulle användas praktiskt direkt i ett sammanhang där man stod som ledare. Kursen har också gett mig en bredare bild av mitt eget ledarskap och att jag är den ledare jag är på grund av ledare jag haft där jag fått plocka guldkorn.”

”KRIKs akademi för ledarskap gjorde att jag fick djupare förståelse i vad ledarskap är och vad i mitt liv som hittills format mitt ledarskap och min syn på ledarskap.”

”En termin med fördjupningar, utmaningar och många roliga och viktiga aha-upplevelser kring ledarskapet!”

Kostnader
Undervisningen är gratis men du som kursdeltagare står för resor och uppehälle i samband med de två träffarna. I Uppsala har vi möjlighet att hjälpa med sovplatser. Se gärna över möjlighet till bidrag för utbildningen från din församling.

Undervisande lärare
Mattias Ottestig, generalsekreterare i KRIK, kursansvarig
Olle Härdne, lärare vid KRIK-linjen i Mullsjö
Olof Edsinger, generalsekreterare SEA, med inspelat ledarskapsmaterial från den tidigare distanskursen I Mästarens fotspår som gick vid Solviks fhsk
Åsa Björk, Kungsportskyrkan Huskvarna och ECSU (European Christian Sports Union)
Hans Jansson, Kungsportskyrkan Huskvarna
Olof Brandt, Bibelsällskapet
Emmanuel Ezra, läkare, föreläsare och författare
Anders Blåberg, pastor och tidigare direktor för EFK
Ev ytterligare något namn som kommer att bidra med enstaka föredrag.

KRIKs akademi för ledarskap är en distanskurs på kvartsfart och arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola. Kursen registreras hos CSN, vilket innebär att den kan ligga till grund för att få CSN-bidrag om man också läser andra kurser som tillsammans ger minst 50% studietakt.

Anmäl dig till distansutbildningen genom att fylla i formuläret nedan.

Fält markerade med * måste vara ifyllda

Gärna en mejl som är kopplad till Google, då en del av undervisningen kommer ske via Google Drive.