Starta undergrupp

 

STARTA EN UNDERGRUPP HÄR!

En undergrupp kan startas när det uppstår en ny typ av verksamhet inom er befintliga grupp. Det enda kravet är att verksamheten får en egen ledningsgrupp som ansvarar specifikt för den nya inriktningen.

Exempel: KRIK Uppsala som spelar innebandy en gång i veckan startar en löp-, volleyboll-, dans-, eller fotbollsgrupp. Denna grupp behöver då inte bli en egen KRIK-grupp utan istället registrera sig som en undergrupp till KRIK Uppsala.

Undergruppen startas genom att fylla i formuläret som finns här ovan. Rent formellt kan man likna det vid att undergruppen blir en dotterförening till KRIK-gruppen på orten. Man har en egen ledningsgrupp, men verkar utifrån samma stadgar som huvudgruppen och man kan ha ekonomin gemensamt.

FÖRDELAR MED UNDERGRUPP

  • Lättstartat. Processen att starta en ny verksamhet och även lägga ner den är lättare och snabbare än vid start av en ny KRIK-grupp.
  • Större grupper. Det kan bli större KRIK-grupper på orter istället för många små. KRIK Uppsala kan ansvara för många olika aktiviteter på en vecka genom olika ledningsgrupper. All verksamhet samordnas genom en samlad Facebooksida och infosida på krik.se.
  • Ekonomi. KRIK-grupperna får ett bidrag för varje undergrupp man har. Därmed kommer de KRIK-grupper med många olika aktiviteter gynnas av att starta en undergrupp för varje unik ledningsgrupp man har.
  • Ledare. Fler personer får ansvar och känner ägarskap för verksamheten.