Tid, plats och annat viktigt!

Toppturer

Aktiviteten både för dig som är ny eller har erfarenhet av toppturer på skidor/snowboard. För dig som inte tidigare har gått på topptur finns det varje dag möjlighet till en introduktionsgrupp (“Topptur Intro”). Det är en bra möjlighet om du har åkt skidor/ snowboard innan, men inte har befunnit dig så mycket utanför pisten eller inte hanterat lavinutrustning tidigare. Du som tidigare har gått på topptur och har erfarenhet av lavinutrustning får möjlighet att välja turer på plats i Åre. Vilka turer man har möjlighet att välja mellan kommer att presenteras av instruktörerna under kvällen innan aktiviteten.

Säkerheten är viktig när man är ute i fjällen. Därför måste alla deltagare ha spade, sond och transceiver. Har du ingen egen lavinutrustning, kolla om din kompis eller granne har användbara prylar. Annars har vi ett bra samarbete med Åre Skidsport som hyr ut allt till turen. Lavinutrustning, men också randonnéutrustning eller splitboards. Det finns med andra ord ingen anledning till att inte följa med om du skulle sakna utrustning!

 

Topptur Intro (alla dagar)

Vi kommer att gå igenom vad som gäller när du är ute i fjällen på topptur för första gången. Vad du ska ha med dig och hur du planerar din topptur. Här är det möjligt för alla att känna sig välkomna och vi väljer en topp som passar gruppen.

Utrustning: Rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Det finns möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.

Nivå: Nybörjare.

Förkunskaper: Inga.

Pris: 0 kr – med egen utrustning.

 

Topptur fortsättning (alla dagar)

Du som tidigare har gått på topptur och har erfarenhet av lavinutrustning får möjlighet att välja turer på plats i Åre. Vilka turer man har möjlighet att välja mellan kommer att presenteras av instruktörerna under kvällen innan aktiviteten och kommer vara olika toppar i västra Jämtland.
Utrustning: Rekommenderar randonnéutrustning med möjlighet till lös häl, telemark eller splitboard. Annars finns även fjällskida eller snowboard/snöskor som alternativ. Ta med stighudar, hjälm och lavinutrustning. Möjlighet att hyra hela eller delar av utrustningen.

Nivå: Fortsättning.

Förkunskaper: Att du har åkt offpist tidigare och även har viss kunskap om vad man gör vid en ev. lavinolycka.

Pris: 0 kr – med egen utrustning.

Hyra av utrustning

Det finns möjlighet att hyra utrustning via Åre Skidsport. De erbjuder den utrustning som kan behövas för Topptur (topptur-paket och lavinpaket), Snowkite eller Turåkning med längdskidor.

Du bokar själv den utrustning du behöver via Åre Skidsports hemsida.
Som deltagare på KRIK Basecamp ÅRE 2020 får du 10% rabatt på din beställning hos Åre Skidsport genom att använda rabattkoden ”krik2020” i deras webbshop. 

Lavinpaketen för Topptur kan ta slut hos Åre Skidsport, och då hänvisar vi till Rent-a-Plagg och deras webbshop.

Om någon övrig utrustning skulle ta slut hos Åre Skidsport kan du maila oss för att få fler förslag på uthyrare.

Information om anmälan

1) KRIK-medlemsskap
För att anmäla dig till KRIK Basecamp Åre behöver du vara medlem i KRIK. Det är gratis för dig som är under 26 år och för övriga kostar det 100 kronor per år att vara medlem i KRIK. Om du inte är medlem i KRIK blir du det enkelt genom att klicka här!

2) Aktivera ditt KRIK-konto
När du är medlem i KRIK behöver du aktivera ditt KRIK-konto i det nya medlemssystemet.
Detta gör du genom att återställa ett lösenord till ditt konto:
– Fyll i den mailadress som är registrerat på ditt medlemskap i KRIK här.
– Ett mejl med verifieringslänk skickas till din mejladress. Om detta mejl inte når din inkorg kan det ha hamnat i din skräppost. Genom länken i mejlet kan du skapa ett lösenord till ditt KRIK-konto. Detta lösenord behöver innehålla minst åtta tecken. Din mejladress och det lösenord du väljer är dina inloggningsuppgifter till anmälan.

Det spelar ingen roll huruvida du har uppdaterat ditt medlemskap eller betalat årsavgiften, om du är över 26 år, för att kunna anmäla dig till Basecamp. Kan du komma in i ArcMember och se dina inställningar innebär det att du är medlem i KRIK och kan anmäla dig till Basecamp.

Dessa två första steg kan genomföras redan innan anmälan till lägret öppnar, vilket med fördel kan göras för att inte missa platser till de populäraste aktiviteterna.

3. Anmäl dig till lägret
Anmälan öppnar den 26 januari!
(tidigare anmälningslänk)

Gällande betalning/återbetalning
Du betalar hela deltagaravgiften direkt vid anmälan. Om du, mot förmodan, behöver avanmäla dig så återbetalar vi kostnaden till dig. Vid återbetalningen tar vi ut en administrativ avgift på 500 kronor. Avanmälan behöver göras senast sju dagar innan lägret börjar, därefter krävs läkarintyg.