Andakt: Bara ett samtal bort

Vad gör du när mycket händer i ditt liv? Vad gör du när du har mycket att göra på jobbet? Vad gör du när det händer mycket på skolan? Vad gör du när du stöter på problem som skakar om din vardag eller när du blir erbjuden nya möjligheter som kan förändrar ditt liv?

När jag har mycket att tänka på och mycket som ska göras har jag en tendens att isolera mig och vända mig bort från vänner och familj, för jag vill inte lägga någon tyngd på dem. Det här är ju mina uppgifter, mina problem och det är jag som måste lösa dem. Jag vänder mig även bort från Gud för att jag “har inte tid” för honom. Han blir inte en prio. Jag vill inte komma till honom med mina problem och visa hur stökigt mitt liv är just nu. När jag har löst allt annat då kan jag ge tid åt Gud igen.

Jag tror att fler kan känna igen sig i det här, att istället för att be om hjälp drar man sig undan och tror att man måste klara allt själv, men det stämmer inte. Dina vänner och din familj kan inte lösa problemen åt dig men de kan stötta och hjälpa dig ändå. De bryr sig om dig och vill inte att du ska behöva bära allting själv. Samma gäller Gud. Han vill vara din klippa i stormen och ge dig styrka när det känns jobbigt. Prata med honom om det som tynger dig. Du måste inte ha de perfekta orden klara innan du ber till Gud, att prata med Gud är som att prata med vem som helst. Vi måste inte tänka igenom exakt hur vi ska säga det, vi behöver bara säga det. Han lyssnar alltid.

Nu när mycket händer i mitt liv försöker jag tänka på det här och jag uppmanar dig att göra detsamma. Kom ihåg att Gud inte bryr sig om vårt liv är perfekt eller inte. Han ser precis hur vi mår, vad vi känner och vad vi tänker och allt han vill är att vi vänder oss till honom och låter honom hjälpa oss. Låt honom lyssna på dina problem och vara din klippa.

När du tror att du inte har tid för Gud, det är speciellt då du borde vända dig till honom.

Rom 12:12: “Gläd er i hoppet, var uthålliga i lidandet och ihärdiga i bönen.”

Hanna Lundholm