Tävlingsidrott

KRIK är en organisation där många barn, ungdomar och unga vuxna idrottar just för att idrott är roligt och vill göra det lekfullt utan tävlan. Men vi tycker också att det är viktigt med tävlingsidrott och vill därför finnas till hands som stöd och resurs för svensk idrottsrörelse, kristna elitidrottare och för dig som tävlingsidrottar, oavsett nivå.

Nätverk för kristna elitidrottare
Tillsammans med Sport for Life har KRIK ett nätverk för kristna elitidrottare* och tränare på elitnivå. Där läggs bibelord och andakter ut i en facebookgrupp och det erbjuds regelbundna digitala bibelgrupper med en stund av gemenskap, bibelläsning och bön tillsammans.

Är du elitidrottare och är intresserad av att vara med i nätverket, eller känner till någon elitidrottare som du tror skulle vilja vara med – tveka inte att höra av dig till Mattias Ottestig för mer information parallellt med att du också skriver lite om dig själv och ditt idrottande.

Mentorskap och stöd för tävlingsidrottare
Är du aktiv tävlingsidrottare, oavsett nivå, och skulle önska kontakt, mentorskap eller någon form av personligt stöd och inspiration utifrån ditt idrottande och din kristna tro? Ta gärna kontakt med oss så kan vi diskutera vidare hur vi kan utgöra bästa möjliga stöd för dig utifrån våra resurser.

Tävlingar och mästerskap
Vårt mål är även att kunna närvara vid större tävlingar och mästerskap, exempelvis vid våra fantastiska SM-veckor. Är du på plats och tävlar vid ett större event, ex SM-veckorna, hör gärna av dig på förhand för att få uppgifter om någon av oss är på plats och vad som finns att ta del av.

Resurser
I vår resursbank har vi samlat en mängd bra resurser för tävlingsidrottare. Där finns bland annat

  • Intervjuer
  • Bibelstudier
  • Läs och lyssna
  • Dela din tro

*Elitidrottare enligt RF:s försök till definition:
När vi pratar om elitidrott är det att tillhöra någon av de två högsta divisionerna i lagidrotter eller att tävla på SM-nivå i individuell idrott. Utöver det talar vi ibland om elitförberedande idrott från gymnasieålder och uppåt. Då handlar det om de som går på RIG/NIU eller deltar i föreningsverksamhet på motsvarande nivå.