KRIK-spåret i Uppsala

Det bästa av två världar! KRIK arrangerar tillsammans med Johannelunds teologiska högskola och Solviks Folkhögskola en bibelskola med ett KRIK-spår fyllt av massa spännande idrottsaktiviteter, gedigen undervisning och en missionsresa där du får inblick i en annan kultur.

På KRIK-spåret i Uppsala får du en fantastisk mix av bibelundervisning och KRIK-aktiviteter, perfekt för dig som älskar att testa nya idrotter och få blanda teori och praktik. Bibelundervisningen sker på Johannelunds teologiska högskola med kunniga lärare där du får fördjupa dig i Bibeln och tid att tänka igenom och diskutera viktiga frågor kring livet och vem Jesus och Gud är.

KRIK-passen består dels av idrottspass i sporthall, dels av ledarskapsträning och du får också möjligheten att prova på många nya aktiviteter och idrotter som du kanske aldrig tidigare har gjort. Dessa kan bestå av curling, bågskytte, fäktning, höghöjdsbana med mera. Det är absolut inget måste att du är aktiv idrottare sedan tidigare, I KRIK platsar alla. Utöver undervisningen på skolan finns möjligheter att delta i olika KRIK-sammanhang genom läger, events och samlingar.

Alla elever får dessutom en praktikplats i någon av KRIKs alla verksamheter i och kring Uppsala. Praktikplatsen är ett perfekt sätt att lära känna nya människor även utanför bibelskolan. Då får du också lära dig hur man planerar, arrangerar och utvecklar KRIK-verksamhet i en av Sveriges största städer.

KRIK-pass varje vecka
En vanlig dag på KRIK-spåret inleds med bibelundervisning på förmiddagen. Efter lunch står det sedan KRIK på schemat tre gånger i veckan. Vad innebär det? Varje vecka har vi både idrottspass i hall och prova-på-aktiviteter. Dessutom har vi undervisning med målet att ge dig kunskap om ledarskap, KRIKs arbete samt utveckla dig som person. Oavsett om du ser dig själv som en ledare eller inte så kommer du lära dig mycket som du har med dig resten av livet.

Under hösten lär vi känna varandra genom teambuilding, utflykter och en hel del KRIK-kunskap. Dessutom får du själv öva dig i att hålla i lektioner för klassen i idrottshallen. Under våren är det mer fokus på ledarskap och hur du ska kunna nå ut med budskapet om Jesus till människor som älskar idrott och aktivitet. Då har du blivit varm i kläderna och fått hålla i en hel del idrottssamlingar ihop med dina klasskompisar. KRIK-lektionerna i klassrummet handlar om allt ifrån kommunikation till planering av events, vad Bibeln säger om idrott och hur man formar en positiv kultur.


Här kan du läsa mer om vad KRIK-undervisningen innehåller.

Ledarskap

  • Idrottsledarskap – Du kommer under året få öva dig i att vara ledare i olika situationer. Efter varje tillfälle får du feedback med tips och idéer på hur du ska kunna utvecklas. Exempel på frågor vi vill besvara är: Hur håller man en andakt i idrottsmiljö? Hur förklarar man en lek eller tävling så att folk förstår? Hur kan jag bli trygg som ledare i ett idrottssammanhang?
  • Eventkunskap, teori och praktik – Att planera, genomföra och utvärdera ett event eller arrangemang är bland det roligaste som finns. Det får du både kunskap om och möjlighet att öva dig i.
  • Kommunikation genom tal, skrift och drama – Att vara ledare handlar mycket om att nå fram med ett budskap. Du får lära dig hur man fångar uppmärksamhet genom att använda röstläge, kroppsspråk och ord för att nå fram med det du vill säga.
  • Feedback – Du kommer under året få undervisning i att ge och ta emot feedback.

Globalt

  • Missionsresa  – En resa på ungefär två veckor som skapar minnen för livet. Du får en erfarenhet som är olik vår vardag och inblick i en annan kultur.

KRIK-kunskap

  • Organisation och struktur – KRIK växer, men hur funkar KRIK egentligen? Vem tar beslut och hur leds arbetet?
  • Vision, historia och kultur – Här får du all kunskap du kan behöva för att kunna titulera dig KRIK-expert. KRIK-kulturen är det bästa vi vet så den gör vi allt för att sprida.
  • Idrott och kyrka – Att vara kristen och idrottare eller idrottsintresserad kan ha sina utmaningar. Hur samverkar kyrka och idrott? Finns det bibelstöd för att satsa på sin idrott eller lägga massor av tid på sin hobby? Hur får jag till det kristna livet som en helhet snarare än med en tydlig skillnad på min idrott och min tro? Det hoppas vi kunna ge svar på.

För KRIK-spåret tillkommer förutom grundavgiften för bibelskolan, 2 900 kronor, en spåravgift på 3 000 kronor där det ingår många exklusiva och spännande aktiviteter som höghöjdsbana, fäktning, curling, bågskytte, klättring och judo. Dessutom flera utflykter och events för ledare inom KRIK. För den rekommenderade* missionsresan tillkommer en kostnad på ungefär 14 000 kronor plus vaccinationskostnader.
*KRIK rekommenderar alla elever att åka med, men om man av olika anledningar inte har möjlighet vill vi givetvis att man söker till KRIK-spåret ändå!

Läs mer om skolan och boendet på johannelund.nu. Önskar du mer information om utbildningen, ta gärna kontakt med oss på info@krik.se.

KRIK-spåret arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.
omsk_logo_01