KRIK Idre Fjäll

Med anledning av skärpta restriktioner och ökad smittspridning av covid-19 är lägret i Idre Fjäll tyvärr inställt.

På grund av ändrade förutsättningar gällande bokningen i Bruksvallarna flyttar vi i vinter det populära träningslägret för längdskidåkare till Idre Fjäll. 82 kilometer välpreparerade spår både för dig som är nybörjare och för dig som är van skidåkare och jagar minuter på Vasaloppet. Givetvis behöver vi detta år anpassa lägret efter de riktlinjer som råder vid lägrets genomförande, vilket både innebär anpassningar på plats och begränsning av deltagarantalet.

Det som bjuds är fantastisk längdskidåkning, härlig gemenskap, bibelsamtal, andakter och bra träning i Guds underbara natur. Träningslägret är i första hand för dig som är över 20 år. Ambitionen är att köra ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass med en lunch emellan. Nivån på åkarna varierar från nybörjare till elit och har mindre betydelse eftersom vi delar upp oss och kör olika längd på passen. Vi siktar även på att kunna erbjuda teknikträning på plats.

I KRIK tycker vi att det är viktigt att kombinera träning med vår tro på Gud och har därför en kort andakt på morgonen och en längre samling på kvällen. Samlingarna leds av olika deltagare på lägret.

PRAKTISK INFO

Datum: 3-6 december 2020. Ledningsgruppen återkommer med en eventuell möjlighet om att inleda lägret en dag tidigare för den som önskar.
Boende & mat: Vi bor i fina lägenheter med bra närhet till spåren och duschar, bastu och kök. Lunch och middag med hög standard ingår i kostnaden. Frukost och kvällsfika ingår i priset och kommer att finnas i lägenheterna.
Kostnad för lägret: 1 990 kr för helpension. Medlemskap i KRIK kostar 100 kr/år (gratis om du är under 26 år) och du kan enkelt bli medlem här. Din anmälan i formuläret ses som bindande. Avbokning mot läkarintyg, i annat fall kostar avanmälan 400 kr. Spårpass för fredag och lördag ingår i priset. Vill du även åka torsdag och/eller söndag förmiddag kan du välja till det i samband med anmälan för ett rabatterat pris. Du kan också köpa till spårpass på plats, men då till ordinarie kostnad på 110 kr/dag.
Anmälan: Är öppen, se länk längst ner på sidan.
Resa: Resan ordnas på egen hand. Eventuell samåkning ordnas där det är möjligt.
Ankomst: Boendet är öppet från klockan 16.00 torsdag den 3 december. De som kommer tidigt hinner med ett kvällspass, extra dags spårpass krävs då.
Hemresa: På söndagen hinner du med att duscha efter ett ev förmiddagspass innan hemfärd.
Snögaranti: Om lägret ställs in på grund av brist på snö återbetalas hela avgiften förutom 100 kronor som vi tar ut i en enkel administrationskostnad.
Övrig info: Ta med egna sängkläder och handduk. Täcken och kuddar finns. Vallabod finns på området, ta med vallaställ om du har. Ta också gärna med bibel till samlingarna och pannlampa för kvällspasset (om du åker torsdag kväll).
Kontaktinfo@krik.se.

PROGRAM

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Onsdag
Möjlighet till tidigare start på lägret.

Torsdag
16.00 och framåt: Inkvartering i Idre Fjäll.
21.00: Info-möte i samlingslokal
22.15: Kvällsfika i stugorna

Fredag och lördag
07.30:
Frukost i stugorna
08.30: Andakt i resp stuga
09.15: Förmiddagspass
12.30: Lunch
14.30: Eftermiddagspass
18:00 Middag
19.00: Kvällssamling
21.15: Kvällsfika i stugorna

Söndag
07.30: Frukost i stugorna
08.30: Andakt i resp stuga
09.15: Förmiddagspass (valfritt) och utstädning
12.00: Lunch och hemresa

ANMÄLAN

Lägret är inställt.

KRIK Idre Fjäll arrangeras i samarbete med Solviks Folkhögskola.