Tid, plats och annat viktigt!

Ledarinfo

Till ACTION vill vi välkomna konfirmandgrupper, med eller utan idrottsprofil, och ungdomsgrupper för en KRIK-miljö och fem lägerdagar fullspäckade med idrottsglädje, trosglädje och livsglädje! Men det går lika bra att anmäla sig som enskild deltagare.

En mängd olika aktiviteter, morgon- och kvällsgudstjänster, duktiga ledare och en massa gemenskap med gamla och nya vänner från olika håll kommer att göra lägret till en oförglömlig upplevelse. Som ledare för din konfirmandgrupp får du möjlighet att åka till ett “färdigt” läger, där dina konfirmander får goda möten med andra konfirmander och med unga och entusiastiska ledare, instruktörer och förebilder. KRIK står för allt det praktiska kring lägret. Det ger i sin tur mer tid över för dig att umgås med den egna gruppen där vi också vill att programmet ska ge möjlighet till egna samlingar.

Kontakta gärna följande personer för referenser från tidigare års deltagande församlingar: Dan, Ebbe och Frida (Torslanda församling), Petra Waller och Camilla Svensson (Västra Tunhems pastorat), Katarina Björklund (Västerlövsta), Maria Persson (Östersunds församling).

Kolla in klippet nedan för att se vad Dan Tideström och Staffan Birgersson från Torslanda-Björlanda församling säger om KRIK-läger.

Gudstjänster och undervisning

Undervisningen kommer att röra sig kring centrala delar i vår kristna tro, ex. Jesu liv, skapelsen, lärjungaskapet, vardagstro, där vi strävar efter att göra undervisningen relevant och personlig för den enskilde deltagaren. Tanken är inte att undervisningen ska gå in och ersätta delar av den lokala konfirmationen, utan att den ska få vara ett fräscht komplement med en relevant, praktisk och vardagsnära tillämpning. Erfarna talare och teologer blandas med yngre förmågor och förebilder från KRIK som ligger närmare deltagarna i ålder. En mässa firas sista kvällen på lägret.

Samlingarna kommer även att innehålla en hel del andra inslag, ex. intervjuer och bilder från dagen och givetvis mycket sång och musik. En Spotify-lista över sånger som sjungs delas ut i förväg.

Vi hoppas att många församlingar ska upptäcka möjligheten att lägga in ACTION som en del av sin konfirmation, alternativt för ungdomsgruppen, och från KRIKs håll ser vi fram emot att få utveckla lägret tillsammans med er. Både före och under lägret önskar vi att ha en tät dialog med dig som är ledare från den lokala församlingen, och vi vill hela tiden vara öppna för tankar och synpunkter.

Inför lägret

Under den tid som är innan lägret finns alla möjligheter att forma undervisningen lokalt. En del kanske enbart väljer att se ACTION som en bonus på konfirmationen medan andra grupper väljer att ha ett idrottstema under hela året och även ex. baka in vårt nyårsäger EXPLORE i upplägget. Kanske ni önskar att komma i kontakt med annan grupp som också ska åka till ACTION för att kunna styra upp någon träff under året.

Ett förhoppning vi har är att i förväg kunna skicka ut många av de sånger som kommer att sjungas under lägret, så att ungdomarna har chans att lära sig dem i förväg.