Först SM i Borås. Helgen efter EM i Padua, Italien.
Det har varit intensiva veckor för tolv av Sveriges bästa roundnet-spelare.
Bäst i EM gick det för Noa Ljung och Edvin Baggman som vann sin division Open Contender.
– Det var väldigt kul att ta hem det, säger Noa Ljung.

Tolv spelare kvalificerade sig för att representera Sverige när EM i roundnet avgjordes i Padua, Italien. Tre damlag och tre herrlag gjorde upp i olika divisioner – och på sista dagen möttes alla länder i en lagtävling. Där slutade Sverige på en delad sjundeplats efter att ha besegrat Storbritannien i åttondelsfinal och sedan varit chanslöst mot vinnarna Tyskland i kvartsfinal.
– Konceptet är att man som lag behöver vinna fyra av sex matcher för att gå vidare. Blir det oavgjort spelas en avgörande match i mix (dam och herr), säger Noa Ljung.
I fjolårets VM-slutspel ställdes Sverige mot Storbritannien och förlorade. Nu var det ombytta roller.
– Det var skönt att få lite revansch mot dem. Jag och Edvin Baggman förlorade vår match, så när Linnea Hedman och Klara Elmblad vann sin avgörande match var det både lättnad och en grymt skön känsla.
Men i kvartsfinalen tog det tvärstopp för Sverige mot ett alldeles för starkt Tyskland som vann sex raka matcher.
– Ja, där fick vi en läxa i hur man spelar roundnet på riktigt… Det var en tuff överkörning. Samtidigt var det väldigt roligt att spela mot dem. De var ödmjuka efteråt och visade upp bra sportsmanship.

Sport med kristen prägel

Noa Ljung och Edvin Baggman kunde trots förlusten glädja sig åt att dagen innan ha vunnit tredjedivisionen Open Contender.
– Väldigt kul! Det var 52 lag med och många tuffa matcher. Vi förlorade första set i varje slutspelsmatch fram till finalen men lyckades vända och vinna.

De senaste åren har roundnet vuxit snabbt i Sverige – och många av de bästa spelarna är kristna. Inför turneringen på EM samlades de svenska herrlagen och bad tillsammans.
– Det var härligt att få göra det. Flera av de drivande personerna i föreningarna är kristna vilket nog är en stor faktor till att fler hittat dit. Det är en enkel sport med en låg tröskel, säger Noa Ljung som själv är ordförande i Stockholm Spike.
Även i USA har sporten en kristen prägel och flera toppspelare är troende.
– Det började faktiskt med mormonerna som använde roundnet för att komma ut och träffa människor, och så har många andra kyrkor fortsatt att göra. Det är nog en anledning till att det finns många kristna spelare även på högsta nivån.