Missionsloppet 2021

Var med och förvandla människoliv med dina steg. Lördagen den 10 juli klockan 12.00 går startskottet för Missionsloppet 2021, men det är fritt fram att springa under hela vecka 27. Platsen avgör du!

Med anledning av Covid-19 och en mindre Gullbrannafestival erbjuder vi en möjlighet för dig att gå, promenera, jogga och springa ett virtuellt Missionslopp och samla in värdefulla pengar till missionen. Missionsloppet arrangeras i samarbete med Svenska Alliansmissionens Unga och Gullbrannafestivalen  och pengarna som samlas in går till ett fotbollsprojekt i ett flyktingläger i Uganda via IAS (International Aid Services), samt till KRIK och Gullbrannafestivalens arbete i Sverige.

Lördagen den 10 juli klockan 12.00 är det dags. Vi utlovar livesändning med studio, uppsnack och pepp – och ser fram emot folkfester på många ställen i landet samtidigt.

Missionsloppet i Uppsala

Missionsloppet i Rockneby

Missionsloppet i Örebro

Missionsloppet handlar om att ta sig runt en bana på 400 meter under 20 minuters tid. Som löpare är din uppgift att samla så många sponsorer som möjligt som stöttar med x antal kronor för varje varv du klarar av. Vanligtvis arrangeras loppet mitt på festivalområdet på Gullbranna, men i år kan du springa var du vill. Du behöver heller inte hitta en lämplig bana på exakt 400 meter. Vi kommer nämligen räkna ut antalet ”varv” utifrån totalsträckan. Tar du dig fyra kilometer motsvarar det tio varv (4 000 meter/400 meter) och så vidare. Varje påbörjat varv räknas. Fina priser delas ut till den som samlar ihop mest pengar och till den/de som tar sig fram på roligast sätt.

Redan nu har du chansen att börja samla sponsorer och värva så många som möjligt. Hör av dig till vänner, släkten, klassen, kollegorna och be dem stötta dig. Ladda ner sponsorlapp här. Lappen är en hjälp för dig att hålla koll på dina sponsorer, men vi kommer inte att samla in dem i efterhand.

Ta chansen att förvandla människoliv med dina steg! Missa heller inte att följa vår livesändning i sociala medier under dagen med start klockan 11.45. Det blir studio, uppsnack, uppvärmning, intervjuer och en massa pepp!

Anmälan
Anmäl dig till Missionsloppet genom att fylla i dina uppgifter i  Google-formuläret.


Om du vill kan du även använda appen Strava så att vi kan följa dina steg. Gör så här:
1) Skapa ett gratiskonto på Strava.
2) Sök upp ”KRIK Sverige – Missionsloppet” under ”Explore” och ”Clubs”. Gå med i klubben.
3) Gå med i club-eventet ”Missionsloppet 2021”.
4) Spring i 20 minuter den 10 juli 2021 (eller någon gång under v.27) och registrera löpturen i Strava. Namnge gärna din runda ”Missionsloppet 2021” så kan vi enkelt hålla koll.

Du kan antingen springa med telefonen där Strava är installerat, eller koppla ihop din GPS-löparklocka med Strava innan du springer. Testa gärna innan för att säkert se att det fungerar. Hör av dig till info@krik.se om du har några frågor. Efter loppet kan du följa resultat under ”KRIK Sverige – Missionsloppet” och ”Leaderboard”.

Efter loppet
Efter loppet så kan du antingen mejla du info@krik.se eller skriva till KRIK på instagram. Uppge hur många varv du sprungit och hur mycket pengar du har samlat in

Instruktioner för betalning
Efter att du sprungit är det ditt ansvar som löpare att meddela dina sponsorer om hur många varv du sprungit. Det är därefter sponsorerna själva som i sin tur betalar in till KRIKs swish nr 123 170 78 76 eller bg nr 5750-4367. Märk med ”Missionsloppet 2021 + ditt namn”. Hör av dig om något är oklart!